Ce este și cât de periculos este COVID-ul de anduranță
Dimensiune font:
The Lancet, una dintre cele mai citite publicații medicale din lume, anunță că tot mai mulți pacienți care au fost infectați cu COVID-19 dezvoltă, ulterior, leziuni ale organelor. Ele variază de la probleme de respirație, la oboseală, dureri de cap, probleme locomotorii, dureri de cap, palpitații, dureri în piept, depresie sau insomnie. Vârsta celor afectați diferă.
Probleme pot persista cel puțin jumătate de an. Profesorul Bin Cao, de la Academia de Științe Medicale, a realizat un studiu asupra unor pacienți de la Wuhan, locul unde a început pandemia, care face referire la așa-zisul “COVID de anduranță”. În urma cercetărilor, s-a ajuns la concluzia prezentată mai sus.
De altfel, specialiști din toate colțurile lumii au anunțat că vor studia, la rândul lor, efectele COVID-19 pe termen lung, în organismul uman. Serviciul Național de Sănătate din Marea Britanie chiar a anunțat că 40 de laboratoare care încearcă să găsească răspunsuri cu privire la efectele pe termen lung ale noului coronavirus, pe care le așteaptă întreaga planetă.
The Lancet mai notează că, în continuare, sunt multe necunoscute: Care sunt diagnosticele în astfel de cazuri, definițiile de caz, tipurile de boală care se încadrează în COVID-ul de anduranță? Cât durează efectele? Cine intră în categoriile de risc ale unor sechele severe și de durată? Care sunt cauzele și cum se ajunge la aceste consecințe? Cum se previn sau reduc efectele? Există vreun tratament adecvat pentru recuperarea tuturor funcțiilor unui pacient? Ce fel de recuperare trebuie făcută?
Pentru a afla răspunsurile, este nevoie de studii aprofundate, de durată și începute cât mai rapid pentru a cunoaște, cu exactitate, complicațiile care apar în organismul persoanelor care au fost infectate cu COVID-19.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau