Ce sunt anticorpii monoclonali și cui ajută un astfel de tratament
Dimensiune font:
Managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, Cristian Oancea, a explicat, într-o postare de pe pagina de Facebook a spitalului, ce sunt anticorpii monoclonali și care sunt persoanele cărora li se recomandă un astfel de tratament.
„Există o categorie de persoane vaccinate care au o imunitate scăzută, persoane care au diferite comorbidități, și vorbim, de exemplu, de fibroze pulmonare, insuficientă cardiacă, apoi pacienți vârstnici, persoane obeze sau cu diabet și persoane care au diferite neoplazii, bolnavi hemato-oncologici, la care serurile anti-COVID 19 au un grad de eficientă redus.
Îndeosebi acestora, dar și altor pacienți cu forme moderate li se recomandă tratamentul cu anticorpi monoclonali. Terapia are, însă, efect dacă anticorpii monoclonali sunt administrați într-o fereastră de până la 7 zile de la debutul simptomelor”, a explicat Cristian Oancea.
Medicul a mai arătat că tratamentul este simplu. „Presupune aplicarea unei perfuzii cu o durată de cel mult două ore. În prealabil este, însă, necesară o evaluare a pacientului”, a mai explicat Oancea.
Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara a primit de la Ministerul Sănătății câteva sute de doze pentru bolnavi. Tratamentul cu anticorpi monoclonali a fost avizat de Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) la începutul lunii octombrie 2021.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau