Sunt o sursă excelentă de proteine și carbohidrați și oferă, de asemenea, cantități sănătoase de vitamina B1, vitamina E, magneziu și zinc.
Nucile braziliene conțin, de asemenea, mai mult seleniu decât multe alte alimente. Seleniul este un mineral vital pentru menținerea funcției tiroidei și este un excelent antioxidant pentru corpul uman.
Aceste nuci vin într-o coajă tare și sunt, de obicei, gata disponibile să fie mâncate, făcându-le o gustare rapidă și hrănitoare.
3. Lintea oferă cantități bune de fibre, magneziu și potasiu. Lintea tinde să necesite un timp lung de gătire. Cu toate acestea, mânca semințele, făcându-le o gustare delicioasă, sănătoasă, gata de consumat.
4. Fulgii de ovăz. Interesul pentru fulgi de ovăz a crescut considerabil în ultimii 20 de ani, datorită beneficiilor sale pentru sănătate.
Cercetările2 au descoperit că fibrele solubile conținute de cereale ajută la scăderea nivelului de colesterol și la reducerea factorilor de risc cardiovascular.
Ovăzul conține carbohidrați complecși, precum și fibre solubile în apă. Acestea încetinesc digestia și ajută la stabilizarea nivelului de glucoză din sânge. Făina de ovăz este, de asemenea, o sursă bună de folat și potasiu.
5. Germenii de grâu reprezintă, în esență, embrionul unei semințe.
Germeni, împreună cu tărâțele, sunt un produs secundar al măcinarii. Rafinarea cerealelor elimină adesea conținutul de germeni și tărâțe.
Produsele din cereale integrale conțin totuși germeni și tărâțe. Acest lucru le face o alegere mai sănătoasă.
Germenii de grâu sunt bogați în mai mulți nutrienți vitali, inclusiv:
• fibre;
• vitamina E;
• acid folic;
• vitamina B1 (tiamină);
• zinc;
• magneziu;
• fosfor;
• alcooli grași;
• acizi grași esențiali.
Fructe, legume și fructe de pădure
Fructele, legumele și fructele de pădure sunt ușor de încorporat în dietă. Următoarele sunt unele dintre cele mai sănătoase:
6. Broccoli oferă cantități bune de fibre, calciu, potasiu, acid folic și fitonutrienți.
Fitonutrienții sunt compuși care reduc riscul de a dezvolta boli de inimă, diabet și unele tipuri de cancer.
Broccoli conțin, de asemenea, antioxidanți esențiali, cum ar fi vitamina C și beta-carotenul. De fapt, potrivit Institutului Național de Sănătate (NIH), o porție de jumătate de cană de broccoli poate oferi aproximativ 85% din aportul zilnic de vitamina C al unei persoane.
Un alt compus din broccoli, numit sulforafan, poate avea calități anticanceroase și antiinflamatorii, potrivit unui studiu3 din 2019.
Deoarece gătirea excesivă poate distruge mulți dintre nutrienții cheie, cel mai bine este să consumi broccoli crud sau ușor înăbușit.
7. Merele sunt o sursă excelentă de antioxidanți, care combate radicalii liberi. Radicalii liberi sunt substanțe dăunătoare pe care organismul le generează. Ele provoacă modificări nedorite în organism și pot contribui la afecțiunile cronice, precum și la procesul de îmbătrânire.
În plus, un studiu4 au sugerat că un antioxidant din mere ar putea prelungi durata de viață a unei persoane și poate reduce riscul de boli cronice.
8. Kale este o legumă cu frunze verzi care oferă o gamă largă de nutrienți diferiți. De exemplu, această plantă puternic hrănitoare este o sursă excelentă de vitamine C și K.
Oamenii pot găti sau fierbe varza kale. De asemenea, pot amesteca kale în smoothie-uri sau sucuri pentru un plus de nutriție.
9. Afinele furnizează cantități substanțiale de fibre, antioxidanți și fitonutrienți. Spre deosebire de minerale și vitamine, fitonutrienții nu sunt esențiali pentru supraviețuire. Mai mult decât atât, ele pot ajuta la prevenirea bolilor și la menținerea funcțiilor vitale ale corpului.
Într-o recenzie5 a 16 studii, autorii sugerează că consumul de afine poate ajuta la protejarea împotriva declinului cognitiv, care poate ajuta la reducerea riscului de apariție a bolii Alzheimer.
Sursa: republicaonline.ro
Adauga comentariul tau