Cinci greșeli pe care le fac aproape toate gospodinele când gătesc carnea de pui
Dimensiune font:
Dintre toate tipurile de carne, cea de pui se prepară cel mai ușor.
Din păcate, unele gospodine fac greșeli atunci când gătesc carne de pui. Iată cinci greșeli pe care le fac bucătarii când gătesc carnea de pui.
Prima greșeală. Dezghețare prea lungă. Dacă decideți să scoateți carnea de pui din congelator și să o preparați seara, faceți o mare greșeală. La temperatura camerei, bacteriile se formează activ pe carne. În astfel de situații, este suficient să mutați pur și simplu carnea din congelator în frigider.
A doua greșeală. Gătiți carnea imediat ce ați scos-o din congelator. Produsul trebuie pregătit pentru tratament termic, astfel încât carnea să fie suculentă și preparată uniform. De aceea, trebuie să acordați cel puțin 40-50 de minute pentru dezghețare.
Clătite de post, fără ouă și fără lapte: rețeta unui desert ușor și delicios
A treia greșeală. Îndepărtarea pielii. După cum știți, această parte a puiului este dăunătoare. Prin urmare și multe gospodine elimină în avans. Nu ar trebui să faceți acest lucru, deoarece carnea va fi uscată și dură după gătire. Bucătarii cu experiență recomandă să îndepărtați pielea după gătit.
A patra greșeală. Spălarea cărnii. Este important să spălați bine cuțitele și tocătorul înainte și după lucrul cu carnea de pui. Nu este necesar să spălați și carnea de pui, deoarece toate bacteriile vor fi distribuite pe suprafață.
A cincea greșeală. Servirea imediată pe masă. Multe gospodine sunt obișnuite cu faptul că, de îndată ce un fel de mâncare este pregătit, acesta trebuie servit pe masă. Nu ar trebui să faceți asta cu carnea de pui. Acest tip de carne are nevoie de timp pentru ca sucurile să pătrundă mai bine în întregul produs. De aceea, trebuie să așteptați cel puțin 10 minute, înainte de a aduce carnea de pui pe masă.
Pulpe de pui în sos de caramel. Toată lumea va aprecia rețeta
Pulpele de pui, în sos de caramel, pot fi servite și pe mesele festive.Carne a este apetisantă, cu o crustă aurie și suculentă în interior. O astfel de carne, cu siguranță, va fi apreciată de toată lumea. Și cel mai important este că se prepară ușor și nu trebuie să cheltuiești mulți bani pe produse.
Carnea de pui este cea mai disponibilă carne din magazine. Pulpele sau aripioarele de pui pot fi gătite într-o varietate de moduri. Cu toate acestea, unul dintre cele mai reușite este să le faci într-un sos de caramel dulce și picant.
Vei avea nevoie:
10 pulpe sau aripi de pui;
50 grame de unt;
5 căței de usturoi;
50 grame de zahăr brun (poate fi înlocuit cu zahăr obișnuit);
2 linguri de miere;
sare, piper și condimente (boia și turmeric) după gust;
verdeață proaspătă.
Modul de preparare
Pulpele de pui se spală, se usucă cu prosoape de hârtie, apoi se condimentează cu sare, piper, boia și turmeric. Încinge uleiul într-o tigaie antiaderentă și prăjește carnea pe toate părțile până se rumenește.
Trece usturoiul printr-o presă și prăjește-l puțin, apoi adaugă mierea și zahărul și amestecă. Puneți pulpele de pui în tigaie și fierbe-le, sub capac, timp de 20 de minute, la foc mic. Nu uita să le întorci în timp ce se gătesc.
Plăcintă turcească: ingredientele secrete vor înlocui făina și laptele
La servire, carnea trebuie stropită cu ierburi tocate mărunt. Pulpele de pui în sos de caramel pot fi servite alături de o salată ușoară de legume. Poftă bună!
Pulpe de pui, cu sos din brânză feta: un preparat fantastic care nu va lăsă pe nimeni indiferent
Pulpele de pui cu sos din brânză feta este o mâncare atât de bună încât vei vrea să o gătești mereu.
Acest fel de mâncare se prepară foarte simplu și rapid și este incredibil de gustos și sățios. Necesită cele mai simple ingrediente, din care puteți face o cină pentru întreaga familie, în doar 20 de minute.
Pentru gătit veți avea nevoie de:
brânză feta,
roșii cherry,
ceapă,
pulpe de pui,
ulei de măsline,
condimente după gust.
Cantitatea de produse poate fi ajustată în funcție de preferințele de gust: cineva va dori să adauge mai multă carne, iar cuiva îi va plăcea brânza feta coptă cu multe roșii.
Prepararea
Se toarnă ulei de măsline pe fundul formei de copt. Puneți brânza feta în mijloc. Tăiați ceapa felii, iar pulpele de pui în bucăți mici. Aranjați ceapa, puiul și roșiile în jurul brânzei. Dacă doriți, puteți adăuga puțin rozmarin și ardei iute.
Coaja de lămâie și ardeiul murat picant vor face mâncarea mai delicioasă și mai aromată. La final, adăugați puțin ienibahar și ulei de măsline și amestecați ingredientele.
Cu se poate fi înlocuită drojdia în aluat? Aceste produse sunt în bucătăria fiecărei gospodine
Dați vasul într-un cuptor preîncălzit la 200 de grade. Mâncarea gata se servește cu pâine proaspătă, care este delicioasă, dacă este înmuiată în brânză feta coptă.
Sau mai există o variantă: folosiți ca brânză feta coptă cu legume pentru paste. Scoateți carnea și îndepărtați coaja de pe roșii, combinați produsele până la o consistență uniformă cu un blender și adăugați-le în pastele fierte. Poftă bună!
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau