Corposan, mereu în slujba sănătății
Dimensiune font:
Clinica medicala CorpoSan ofera un diagnostic clinic si paraclinic rapid pentru stabilirea sau urmarirea eficientei schemei terapeutice. Medicii se implica în urmarirea dezvoltarii fizice si psihomotorie a copilului prin examene de bilant, supravegherea gravidei, ofera un control medical anual al copiilor de la 2 la 18 ani, control medical al asiguratilor in varsta de peste 18 ani pentru prevenirea bolilor cu consecinte majore in morbiditate si mortalitate.
La Corposan se fac vaccinuri BCG (și revaccinare BCG, dupa caz, dupa verificarea cicatricei post primo vaccinare), testări PPD, antihepatita B, antipoliomielitica VPO, impotriva difteriei, tetanosului si tusei convulsive – DTP (sau DT la cazurile la care vaccinarea DTP este contraindicata), antirujeolice si antirujeolice-antirubeolice-antiurliane, impotriva difteriei si tetanosului – DT (revaccinare), impotriva difteriei si tetanosului la adulti – dT (revaccinare), impotriva tetanosului – dT sau VTA, antitetanos la gravide, pentru profilaxia tetanosului la nou-nascut și alte vaccinari in caz de necesitate, stabilite prin ordin al ministrului sanatatii publice.
Educatie medico-sanitara si consiliere pentru prevenirea si combaterea factorilor de risc cardiovascular, oncologic precum si consilierea antidrog.
Controale periodice pentru afectiunile care necesita dispensarizare conform normelor stabilite de Ministerul Sanatatii Publice.
Bolnav TBC nou, descoperit activ de medicul de familie, trimis si confirmat de specialist.
B. Servicii medicale curative
Consultatie (anamneza, examen obiectiv, diagnostic) in caz de boala sau accident. Se acorda asiguratului pana la 2 consultatii pe luna, cu exceptia urgentelor si a controalelor anuale si periodice, care nu se includ in acest numar.
Manevre de mica chirurgie si tratament injectabil, dupa caz.
Prescriere de tratament medical si igienico-dietetic.
Recomandare de investigatii paraclinice pentru stabilirea diagnosticului, prin bilet de trimitere, ca o consecinta a actului medical propriu.
Eliberare de bilet de trimitere pentru cazurile care depasesc competenta medicului de familie, cu scurt istoric medical al asiguratului, catre alte specialitati medicale, dupa caz, fie in sistem ambulatoriu (de preferinta), fie la spital. La biletul de trimitere in vederea internarii, medicul de familie va atasa rezultatele investigatiilor paraclinice efectuate in regim ambulatoriu atunci cand acestea au fost necesare pentru a sustine si/sau confirma diagnosticul mentionat pe biletul de trimitere in vederea internarii si data la care au fost efectuate, care completeaza tabloul clinic pentru care se solicita internarea.
Luarea in evidenta a bolnavului TBC confirmat de medicul de specialitate, urmarirea si aplicarea tratamentului strict supravegheat, pana la scoaterea din evidenta. Pentru persoanele care refuza aplicarea tratamentului medicii de familie vor apela la sprijinul organelor de politie si al autoritatilor publice locale.
Asistenta medicala la domiciliu pentru:
a) copii in varsta de pana la 1 an, in caz de boala si accident, ce nu permit deplasarea la cabinetul medical;
b) urgente medico-chirurgicale, pentru situatiile care nu permit deplasarea la cabinetul medical;
c) asiguratii de orice varsta cu insuficienta motorie a trenului inferior din orice cauza, insuficienta cardiaca Clasa IV – NIHA, bolnavi in faza terminala, cu alte afectiuni grave pentru care, la recomandarea printr-o scrisoare medicala a medicului de specialitate, nu este permisa deplasarea (repaus absolut) si care necesita monitorizare si tratament.
8. Monitorizarea tratamentului si a evolutiei starii de sanatate a bolnavilor cronici.
C. Servicii medicale pentru situatiile de urgenta
a) asistenta medicala in urgente medico-chirurgicale (anamneza, examen clinic si tratament), in limita competentei medicului de familie si a posibilitatilor tehnice medicale;
b) trimitere, pentru cazurile care depasesc competenta medicului de familie, catre medicul de specialitate din ambulatoriul de specialitate sau pentru internare la spital, dupa caz.
Asiguratii beneficiaza de aceste servicii, indiferent de medicul de familie pe lista caruia sunt inscrisi.
Medicatia pentru cazurile de urgenta se asigura din trusa de urgenta.
Serviciile medicale pentru situatiile de urgenta se acorda in cabinetul medicului de familie, in cadrul programului de lucru stabilit, iar in afara acestui program, in centre de permanenta. In localitatile rurale in care nu sunt organizate centre de permanenta serviciile de urgenta se acorda de medicii de familie care domiciliaza in localitatile respective si fac dovada in acest sens. In situatia in care in localitatea rurala nu domiciliaza un medic de familie, serviciile medicale pentru situatiile de urgenta se acorda in centre de permanenta sau daca nu sunt organizate prin intermediul serviciilor medicale specializate publice de urgenta si transport sanitar.
D. Activitati de suport:
Eliberare de acte medicale: certificat de concediu medical, certificat de deces, cu exceptia situatiilor de suspiciune care necesita expertiza medico-legala, certificat medical pentru ingrijirea copilului bolnav, conform prevederilor legale; adeverinte medicale pentru copii necesare inscrierii in colectivitati; scutiri medicale pentru copii in caz de imbolnaviri; adeverinte medicale solicitate de personalul sanitar pentru exercitarea profesiei precum si de celalalt personal angajat in sistemul sanitar si al asigurarilor sociale de sanatate.
Activitati cuprinse in baremul de activitati practice conform curriculei de pregatire in specialitatea “medicina de familie” si in concordanta cu competentele obtinute pentru activitatea ce face obiectul contractului de furnizare de servicii medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate.
Detalii la www.corposan.ro
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau