Cum își folosesc geniile creierul
Dimensiune font:
Creierul este un domeniu imens de cercetare, iar oamenii de știință au descoperit lucruri incredibile până în prezent despre cum funcționează, cum reține informația și cum distribuie mai departe și multe alte lucruri. De asemenea, s-a descoperit că nu inima este responsabilă de dragoste, iar un geniu are abilitatea de a-și folosi creierul în lucuri extraordinare.
Medicul Vasi Rădulescu vorbește în cartea lui ”Medicina explicată pe înțelesul tuturor” despre multe lucruri interesante despre creier. Sunt aproximativ 88 de miliarde de neuroni în creierul uman și fiecare neuron face până la 10.000 de sinapse cu alte celule nervoase.Creierul unui adult are consistență gelatinoasă și cântărește aproximativ 2,3 kilograme. Neuronii sunt extrem de sensibili la privarea de oxigen. Orice minut fără aport de oxigen duce la moartea a milioane de neuroni. Nu ne folosim niciodată doar 10% din creier. Există procese simultane alternative care utilizează toată masa creierului. Conștiința este un atribut al creierului uman și reprezintă un teren de cercetare itensă în marele domeniu al neuroștiințelor.
Există persoane cu abilități de geniu (denumite de regulă savanți) , care pot utiliza creierul în lucruri extraordinare, de la memorare până la calcule complexe. Un exemplu a fost Kim Peek, născut fără corp calos (structură ce leagă emisferele), care a inspirat filmul ”Rain Man”. Peek putea citi două pagini în același timp, memorând orice informație lecturată.
Unii specialiști mai spun, referitor la creier, că există o corelație directă între IQ și cât de mult visăm. Când vine vorba despre evaluarea IQ-ului, testele specializate sunt, desigur, singurele relevante însă, cea mai mare parte dintre visuri nu ni le mai putem aminti. De asemenea, cantitatea de energie necesară funcționarii creierului este aceeași cu cea a unui bec de 10 Wați.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau