Cum scăpăm de frica de stomatolog?
Dimensiune font:
Frica de stomatologie reprezinta o reactie la un pericol cunoscut si se manifesta atunci cand persoana se confrunta cu un stimul amenintator (un procedeu stomatologic, un instrument stomatologic sau un anumit medic dentist). Fobia dentara (dentofobia) are la baza frica, doar ca aceasta este mult mai puternica, iar reactia se poate produce fara a se confrunta cu stimulul fizic, ci chiar la gandul/ amintirea acelui procedeu/ lucru / situatie. Aceasta problema determina refuzul total al persoanei de a intra in contact cu medicul dentist sau orice obiect/situatie ce il include. Fobia este de fapt o frica intensa, o spaima necontrolata, poate cauza accese de panica.
In cazul in care aceasta anxietate dentara se datoreaza fricii de durere sau a unor procedee stomatologice ce pot crea disconfort, probabil cea mai recenta vizita stomatologica a avut loc acum cativa ani, si trebuie sa stiti ca acest domeniu al stomatologiei (dentistica) a evoluat mult in ultimii ani iar medicii dentisti moderni pot opera diverse proceduri si interventii cu durere minima sau chiar inexistenta.
Primul pas in tratarea acestei probleme este constientizarea si recunoasterea ei. Apoi trebuie sa disociati cuvantul durere de orice tine de domeniul stomatologic. Multi pacienti sunt uimiti de cat de nedureroase si usoare sunt unele tratamente stomatologice, grijile si frica fiind nejustificabile.
In cazul copiilor, cheia succesului este mentinerea unui control stomatologic periodic (6 luni) nu doar pentru a mentine igiena dentara ci si pentru a construi un anumit nivel de incredere in medicul dentist.
Comunicarea este cheia necesara. Impartasiti fricile si grijile dumneavostra legate de tratament cu medicul dentist. Acesta va poate explica si ajuta sa eliminati aceste ganduri negative. Alegeti un medic stomatolog in care sa aveti incredere.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau