Cum te poţi programa pe platforma pentru vaccinarea anti- COVID-19 VIDEO
Dimensiune font:
Vaccinarea anti-COVID-19 se realizează în etapa aa doua a campaniei de vaccinare în baza unei programări pe pe platforma pentru vaccinarea anti- COVID-19.
În cadrul celei de-a doua etape a campaniei naţionale de vaccinare este vizată imunizarea persoanelor cu grad ridicat de risc şi a vârstnicilor: adulţii de peste 65 de ani, adulţii care suferă de boli cronice şi persoanele care desfăşoară activităţi esenţiale.
Persoanele respective se pot programa pentru vaccinare şi prin intermediul platformei naţionale de programare pentru vaccinarea împotriva COVID-19.
De altfel, autorităţile au pus la dispoziţia vârstnicilor un tutorial video care explică paşii pe care ar trebui să îi urmeze pentru programarea informatică pentru vaccinare, dar şi un Manual de utilizare.
Cum te poţi programa pe platformă
Adulţii cu vârsta peste 65 de ani şi persoanele cu boli cronice pot opta pentru una dintre modalităţile de înscriere pentru vaccinare:
Electronic, direct în platforma naţională programare.vaccinare-covid.gov.ro .
Aplicaţia permite ca programarea să fie realizată şi de un membru din familie sau de un apropiat de încredere care are acces la datele de identitate.
Prin intermediul medicului de familie.
Prin direcţiile de asistenţă socială de la nivelul primăriilor.
Telefonic prin apelarea numărului unic de Caal Center: 021.414.44.25
Astfel, primul pas pentru programarea informatică în platforma programare.vaccinare-covid.gov.ro prevede exclusiv crearea unui cont pe această platformă.
Cum se realizează programarea persoanelor direct în platformă?
Aplicaţia a fost optimizată pentru a veni în sprijinul persoanelor vulnerabile care trebuie să urmeze câţiva paşi simpli:
autentificarea în platformă prin introducerea CNP-ului,
introducerea codului unic trimis de sistem prin SMS.
Sistemul recunoaşte dacă persoana are peste 65 de ani, dacă este în evidenţa Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate având boli cronice sau dacă a fost introdusă în sistem de medicul de familie.
Următor pas prevede crearea profilului prin completarea datelor de identitate. Aici, persoanele cu boli cronice trebuie să selecteze şi categoria de afecţiuni.
După salvarea datelor poate începe procesul de programare prin alegerea Centrului de vaccinare, a datei şi a intervalului orar pentru administrarea primei doze, respectiv a rapelului. De asemenea, după parcurgerea tuturor paşilor, se poate vedea sumarul programării şi este necesară acceptarea Declaraţiei de conformitate a datelor.
La final se poate vizualiza programarea şi se poate descărca recipisa, care conţine datele de prezentare în centrul de vaccinare. De altfel, platforma permite permite şi identificarea sau anularea programărilor realizate.
“
Poţi afla în videoclipul de mai jos cum să te înscrii pe platformă şi să te programezi pentru vaccinarea împotriva COVID-19:
19:
Totodată, pe platforma naţională de programare pentru vaccinarea împotriva COVID-19 sunt disponibile şi alte două tutoriale video adresate medicilor de familie, angajatorilor, direcţiilor de asistenţă socială şi altor entităţi cu personal din etapa 1 sau 2.
Tutorial adresat medicilor de familie care vor să işi programeze pacienţii:
Tutorial adresat persoanelor juridice cu angajaţi care fac parte din categoria personalului esenţial:
Aproape 90% din locurile disponibile în primele trei săptămâni ale etapei a doua s-au ocupat
Comitetul Național de Vaccinare a anunțat că aproape 90% din locurile disponibile în primele trei săptămâni ale etapei a doua s-au ocupat.
În București au fost programate 62.182 locuri la vaccinare, iar gradul de ocupare a atins procentul de 100%.
Vineri, 15 ianuarie, începând cu ora 15.00, a debutat Etapa a II-a a campaniei de vaccinare, destinată persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, persoanelor cu boli cronice, indiferent de vârstă, precum și personalului-cheie care desfășoară activități în domenii esențiale.
Pentru următoarele 20 de zile de programare la vaccinare, respectiv perioada 18 ianuarie – 6 februarie, la nivel național s-au realizat 305.562 programări la vaccinare, din cele 364.800 sloturi disponibile. Numai în București au fost programate 62.182 locuri de vaccinare, gradul de ocupare fiind în proporție de 100%.
Odată cu deschiderea activităților de vaccinare pentru Etapa a II-a, care se derulează concomitent cu vaccinarea persoanelor din prima etapă, s-au înregistrat 37.750 apeluri în Call Center (19.770 apeluri preluate), iar pe platformă (vaccinare-covid.gov.ro), au fost înregistrate 2,6 milioane de accesări, cu 107.000 utilizatori unici.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau