De ce ar trebui să mănânci varză murată. Beneficii extraordinare pentru sănătate
Dimensiune font:
Legumele fermentate au fost consumate de secole, motiv pentru care oamenii le-au observat de mult proprietăţile benefice. Ca aliment care a fost preparat de diferite culturi din întreaga lume, de secole, varza murată are numeroase efecte pozitive asupra sănătăţii, scrie Rador, citând Zdrave. â
Medicii şi nutriţioniştii descoperă constant noi şi noi beneficii ale verzei murate, inclusiv pentru slăbit, acest produs aflându-se în fruntea listei alimentelor de iarnă. Varza murată îmbunătăţeşte activitatea tractului gastrointestinal, normalizează digestia. Vitamina B6 contribuie în mod excelent la descompunerea proteinelor, motiv pentru care varza murată este extrem de potrivită pentru preparatele din carne. Scade nivelul de colesterol din organism şi îmbunătăţeşte activitatea sistemului cardiovascular. Conţine vitamina U, care ajută la combaterea depresiei de iarnă, reface sistemul nervos şi creşte rezistenţa la stres.
ind bogată în vitaminele A, B, C, K, U, precum şi în potasiu, zinc, fier şi o serie de alte macro şi microelemente, varza murată este un excelent profilactic împotriva multor răceli. 100 de grame din acest produs conţin doar 19 calorii. De aceea, toţi cei care doresc să piardă în greutate o pot include în siguranţă în dieta lor.
Acidul tartric pe care îl conţine combate formarea ulterioară a depozitelor de grăsime. Varza murată are o cantitate mare de celuloză şi foarte puţini carbohidraţi precum fructoza şi zaharoza, putând fi consumată de diabetici. Varza murată are proprietăţi de detoxifiere, îmbogăţeşte celulele cu nutrienţi şi le regenerează, favorizând întinerirea organismului.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau