De ce să consumăm mierea de Manuka
Dimensiune font:
În întreaga lume există numai puțin de 20.000 de tipuri de miere, însă dintre toate acestea una singură prezintă un potențial terapeutic nemaiîntalnit: mierea de Manuka, cel mai studiat sortiment din lume.
Mierea de Manuka provine din florile speciilor de arbori Leptospermum, mai exact din nectarul florilor pe care albinele îl adună. Originar din Noua Zeelandă și Australia, arborele de Manuka era extrem de popular printre triburile neo-zeelandeze Maori care foloseau lemnul tare și roșiatic ca material de construcții, iar scoarța și frunzele în scop medicinal de mai multe secole.
Popoarele indigene cunoșteau și apelau la proprietățile terapeutice ale scoarței și frunzelor de Manuka pentru vindecarea rănilor, tratarea afecțiunilor respiratorii, a diareei sau pentru îngrijirea cavității bucale.
Deși este obținută de peste 100 de ani, mierea de Manuka a devenit populară odată cu descoperirea activității non-peroxidică specifică (NPA), activitatea care asigură puterea antibacteriană. Această descoperire a fost realizată în anul 1981 de către dr. Peter Molan, biochimist și profesor la Universitatea Waikato din Noua Zeelandă.
Dr. Peter Molan este pionierul mierii de Manuka, cel care a descoperit și a făcut cunoscute în întreaga lume proprietățile terapeutice extraordinare ale acestui aliment unic.
Mierea de Manuka este unul din cele mai reprezentative produse ale Noii Zeelande, țară care este la momentul actual al treilea cel mai mare exportator de miere din lume, după China și Argentina.
Conform Daily Mail, numai puțin de 1700 de tone de miere de Manuka este produsă anual doar în Noua Zeelandă. Având în vedere faptul că există producători inclusiv în Australia, cantitatea reală produsă în fiecare an este una impresionantă. Acest aspect, împreună cu diversitatea sortimentelor disponibile deseori ridică întrebări cu privire la autenticitatea mierii.
Datorită activității antibacteriene, este indicată pentru întărirea sistemului imunitar, recuperarea organismului după răceli, furnizarea de energie și menținerea sănătății. Combate foarte bine Stafilococul auriu (Staphylococcus aureus)
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Comentarii
andrei r.
Mar 24, 2021
este extraordinara mierea de manuka. eu o folosesc de 3 ani si nu m-am mai racit deloc. recomand cu incredere! sursa mea este https://www.mattca.ro/produse-bio-organice-naturale/miere-de-manuka
Adauga comentariul tau