De ce trebuie să bem două pahare de apă, dimineața, imediat după ce ne trezim. Prof.dr. Vlad Ciurea: Aceste substanțe îmi ajung în creier
Dimensiune font:
Prof. dr. Vlad Ciurea, medic primar neurochirurgie, a explicat de ce ar trebui să bem două pahare de apă, dimineața, imediat după ce ne trezim.
"Apa curăță organismul din toate punctele de vedere, asta în primul rând. În al doilea rând, cum avem nevoie de oxigen, așa avem nevoie de apă. Umplem vasele, acele tuburi de canalizare - se umple să meargă. Atunci, împinge în corp tot ceea ce se numeşte energie. Noi avem nişte substanţe care trebuie să ajungă în creier. Oricum, ajung pe baza plămânilor care îmi trimit oxigen şi pe baza vaselor de sânge care îmi trimit substanţele. Şi acestea îmi ajung în creier. Atunci, eu pot funcţiona. De aceea trebuie să beau apă.
"Aceste substanțe îmi ajung în creier"
Eu fac tot posibilul ca în cursul zilei să beau peste 2 litri de apă plată. Fac tot posibilul să beau şi ceai verde. Nu beau multă cafea. Beau, în general, două cafele pe zi. Una de dimineaţă şi una după-amiază. Nu dorm la prânz. Îmi pare foarte rău pentru că mă apucă un fel de picoteală. De aceea, mănânc şi foarte puţin la prânz. Dimineaţa, în schimb, mănânc, dar nu foarte mult. Este un mic dejun totuşi atent. Dacă mănânc mai mult la prânz, uneori mă apucă somnul. Nu doresc să dorm la prânz, ci îmi doresc să citesc ceva, să mă odihnesc", a spus prof.dr. Vlad Ciurea, în emisiunea "Punctul de Întâlnire", de la Antena 3.
Alimente bune pentru creier
"Să nu te culci seara cu stomacul prea încărcat. Pentru că toate funcțiile organismului se duc în burtică, iar inima și creierul nu mai au suportul necesar. Deci dacă avem burta mare și plină, nu mai ajunge sânge în creier. Cum pot eu să îi cer să memoreze sau să fie spontan? Burta mare duce, ca la șarpele boa, la nani! Masa copioasă, doar până la ora 19.30. Un bun exemplu sunt grecii, care consumă mâncare mediteraneeană. (Salate, pește, fructe de mare). Ce observăm la ei? Că sunt veseli, sănătoși și longevivi!”, a scris Vlad Ciurea pe Facebook.
Cei mai mari dușmani ai creierului
Creierul nu poate funcționa sub „furie, stres, scandal, claxoane”, a spus prof. dr. Vlad Ciurea. „Dacă cineva îți aruncă o vorbă urătă, zâmbește și mergi mai departe. Să încercăm să ne detașăm și să facem tot posibilul pentru ca acest creier dat de Dumnezeu, această bijuterie, să funcționeze. Nu poate funcționa, însă, sub furie, stres, scandal, claxoane. Nu poate de la natură”, a explicat neurochirurgul Vlad Ciurea în cadrul unui interviu acordat DCNews și DCMedical.
"Tratat de neurochirurgie”. Ciurea: Irinel Popescu, idee formidabilă. O să iau colaboratori din toată țara
Vlad Ciurea pregătește un nou proiect important.
"Am aflat pe surse că pregătiți un nou manual de neurochirurgie”, i-a spus Val Vâlcu lui Vlad Ciurea, medic neurochirurg și director științific la Spitalul Clinic SANADOR, în cadrul unui interviu acordat DCNews.
"Ce informații bune aveți, da! (...) S-au schimbat multe lucruri. Medicina a progresat. Exact ca la tehnologia de mașini. Ați văzut pilot automat, parchează singur. Așa și la noi, am evoluat foarte mult, iar atunci lucrurile trebuie implementate. De la ultimul Tratat de neurochirurgie, care a fost scos în cadrul Academiei, în editura oficială a Academiei, au trecut mai mult de zece ani. O idee formidabilă pe care a avut-o domnul academician Irinel Popescu a fost să pornim o nouă ediție. Mi s-a dat onoarea să mă ocup de patologia sistemului nervos, aici intră și hernia de disc lombară, și patologie vasculară, și patologie tumorală”, a explicat Vlad Ciurea.
"O să iau colaboratori din toată țara, o să reușim să ne adunăm, să punem totul la punct, și vom împinge elementele de la clasic la modern, de la modern la perspectivele pe care le avem în momentul de față”, a precizat Vlad Ciurea.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau