Depresia este principala cauză de dizabilitate la nivel mondial. În lume, 300 de milioane de oameni suferă de această tulburare
Dimensiune font:
Una din 4 persoane este afectată pe parcursul vieții de tulburări de sănătate mintală, depresia fiind principala cauză de dizabilitate la nivel mondial. În Europa, peste 40 de milioane de oameni diagnosticați cu depresie, adică de două ori populația României. Una din 10 persoane a lipsit de la serviciu din cauza depresiei, pierzând în medie 36 de zile lucrătoare pe episod depresiv. Depresia și tulburarea depresivă majoră sunt subiectele unei campanii de conștientizare - „Să Învingem Depresia” - realizate cu ajutorul unor povești reale, transpuse în obiecte ceramice prin arta japoneză kintsugi.
Campania „Să Învingem Depresia”, este lansată de Janssen România, alături de Coaliția Organizațiilor Persoanelor cu Afecțiuni Cronice (COPAC) și își propune să crească nivelul de informare și înțelegere despre provocările și stigma prin care trec cei care suferă de tulburări de sănătate mintală.
Depresia este mai mult decât un sentiment de tristețe sau melancolie, este o tulburare frecventă și gravă de dispoziție. Există mai multe tipuri de depresie, iar tulburarea depresivă majoră este unul dintre cele mai severe.
Tulburarea depresivă majoră este un tip de depresie asociată cu cinci sau mai multe simptome prezente timp de cel puțin două săptămâni. Cel puțin unul dintre simptome este fie dispoziția depresivă, fie pierderea interesului sau a plăcerii în activitățile zilnice.
Simptomele sunt definite ca având o durată de cel puțin două săptămâni, dar de obicei durează o perioadă mult mai lungă – luni sau chiar ani.
300 de milioane de oameni din întreaga lume suferă de depresie – echivalentul a două treimi din populația Uniunii Europene.
În Europa sunt peste 40 de milioane de oameni diagnosticați cu depresie, adică de două ori populația României.
În cadrul populației generale, depresia se întâlnește mai frecvent la femei decât la bărbați.
Depresia este principala cauză de dizabilitate la nivel mondial.
Costurile economice ale depresiei s-au ridicat la 136,3 miliarde euro în Spațiul Economic European în 2007, adică echivalentul a aproximativ 265 euro pentru fiecare locuitor din prezent.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau