Fructele de goji combat depresia
Dimensiune font:
Fructele goji sunt trecute adesea pe lista celor mai sanatoase alimente, alaturi de avocado, spanac, andive, quinoa sau varza Kale. Bogate în nutrienți și antioxidanți și prezente în salate, deserturi și băuturi, au devenit tot mai apreciate în ultimii ani, însă în China, unde se cultivă comercial, sunt consumate de mii de ani, pentru proprietățile terapeutice.
În medicina chineză, sunt utilizate de mii de ani, pentru îmbunătățirea vederii, protejarea ficatului și creșterea longevității, dar în China le întâlnim și în preparate precum orezul, diferite supe, sau un anumit tip de vin.
Există două varietăți de goji: tibetan, destinat consumului, și chinezesc, folosit mai degrabă în industria farmaceutică.
Principalul motiv pentru care fructele goji au fost incluse pe lista superalimentelor îl reprezintă antioxidanții, mai ales carotenoidele (beta-caroten si zeaxantina), cu beneficii asupra sănătății ochilor, dar goji conține un număr mare de substante nutritive: conținut bogat de vitamina A, vitamina C, complexul de vitamina B, proteine, fibre, fier, calciu, magneziu, potasiu, seleniu si aminoacizi.
Antioxidanții pe care fructele goji îi conțin din plin protejează organismul în fața stresului oxidativ. Datorită conținutului bogat de beta-caroten, consumul de goji poate contribui la menținerea sănătății pielii.
Maura ANGHEL
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau