Guvernul întoarce spitalele pe dos, în căutare de paturi ATI
Dimensiune font:
Premierul Florin Cîțu, ministrul interimar al Sănătății, a declarat că până duminică, există toate premisele să se atingă ținta de 1.600 de paturi ATI pentru bolnavii de COVID-19, făcându-se planuri pentru a merge către 1.800 de paturi de anestezie și terapie intensivă.
„Este o luptă pe care o ducem în fiecare zi. Înțeleg că se rezolvă și problema personalului ATI prin aceste concursuri. Voi monitoriza situația, voi merge și la ședințele CNCCI, voi sta aproape de sistemul de sănătate în această perioadă și voi susține toate eforturile acestui sistem”, a declarat ministrul interimar al Sănătății.
Acesta a spus că joi a avut o întâlnire online cu toți directorii de DSP din România. „M-am asigurat și am avut discuția despre numărul paturilor de terapie intensivă. Ținta pe termen scurt era de 1.600 de paturi. În același timp, este clar că în următoarele două săptămâni este nevoie de un efort suplimentar. Sunt alături de toate DSP-urile din România, le-am îndemnat să caute, să vorbească în spitale să vadă unde putem să găsim spații. Câteva soluții au fost prezentate astăzi, dar este nevoie de un efort comun pentru a trece peste această perioadă. Noi accelerăm, pe de o parte, campania de vaccinare, dar este nevoie în continuare ca resursele din sistemul sanitar să fie folosite optim”, a adăugat Cîțu.
În momentul de față, în unitățile sanitare de profil din țară, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 13.050. Dintre acestea, 1.518 sunt internate la ATI.
195 de decese, în ultimele 24 de ore
Un număr de 195 de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au murit în ultimele 24 de ore, potrivit datelor transmise, joi, de Grupul de Comunicare Strategică. Conform GCS, este vorba despre 109 bărbaţi şi 86 femei, internaţi în spitalele din Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Brăila, Braşov, Buzău, Caraş-Severin, Cluj, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiş, Vaslui, Vâlcea, Vrancea, Ilfov şi Bucureşti.
Dintre acestea, un deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 ani, zece decese la categoria de vârstă 40-49 ani, 21 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 44 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 70 decese la categoria de vârstă 70-79 ani şi 49 decese la categoria de peste 80 de ani.
Potrivit GCS, 183 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienţi care au prezentat comorbidităţi, opt pacienţi decedaţi nu au prezentat comorbidităţi, iar pentru patru pacienţi decedaţi nu au fost raportate comorbidităţi până în prezent. Nicoleta ZANCU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau