Hreanul, rădăcina cu puteri miraculoase în tratamentul afecțiunilor respiratorii
Dimensiune font:
Hreanul este o rădăcinoasă folosită atât pe post de condiment, ci și în scopuri medicinale. face parte din aceeași familie cu wasabi, varza, broccoli și varza kale. Când rădăcinile sale sunt tăiate, o enzima descompune un compus chimic pe nume sinigrină într-un ulei. Acest ulei, pe care oamenii de știință îl numesc izotiocianat, este cel care îi conferă hreanului acel miros specific și acel gust caracteristic.
Hreanul se consumă în cantități mici, iar o porție conține foarte puține calorii, însă conține mai multe minerale și numeroși compuși vegetali, la fel și mici cantități de calciu, potasiu, magneziu, acid folic și alți micronutrienți.
Originar din Europa, hreanul a fost folosit în medicina tradițională, în numeroase remedii, fie ca extract (sub forma unui ulei), fie sub formă uscată sau sub formă de rădăcină proaspătă. În trecut, hreanul era folosit pentru a trata infecțiile urinare, afecțiunile renale, durerile articulare, problemele respiratorii, artrita și întinderile musculare.
Are efecte anti-cancer, are proprietăți antibacteriene, poate lupta contra unor bacterii periculoase, cum ar fi E. coli, H. pylori și Salmonella.
Poate contribui la menținerea sănătății sistemului respirator - Consumul de hrean, după cum se știe, determina o senzație că de arsura la nivelul sinusurilor, nasului și gatului, iar din acest motiv, este folosit pentru a calma simptomele răcelilor și pentru a ameliora problemele respiratorii.
Un studiu realizat peste hotare a arătat că un supliment ce conținea 80 mg de rădăcină uscata de hrean și 200 mg de nasturtium a fost la fel de eficient că un antibiotic clasic în tratarea infecțiilor acute ale sinusurilor și în tratarea bronșitei.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau