Încă o pacientă a doctorului Tesloianu a murit. Avea montat dispozitiv încă de anul trecut
Dimensiune font:
O pacientă în vârstă de 74 de ani, care avea un stimulator cardiac de vara trecută, montat de doctorul Tesloianu, a decedat azi-noapte la spital.
Pacienţii doctorului Tesloianu sunt disperați să primească explicații, iar conducerea spitalului din Iași nu face nicio declarație de cinci zile.
De trei ani, o femeie trăiește cu incertitudinea zilei de mâine. „Nu îmi e teamă de moarte, cum îmi este teamă, ferească Dumnezeu, să nu rămân paralizată. Vreau să ştiu, dar nici nu ştiu unde să sun! Obosesc foarte repede, la doi trei paşi obosesc. Am o infecţie acolo de sânge la inimă”, a declarat pacienta.
Fiica unui alt pacient de-ai doctorului Tesloianu l-a acuzat pe medic că i-a îmbolnăvit mai grav tatăl, după ce acesta a mers la un control, fiind hipertensiv.
Azi-noapte, o femeie în vârstă de 74 de ani a decedat la secția de Terapie Intensivă a Spitalului din Bacău. În vara anului 2022, doctorul Tesloianu i-a montat un stimulator cardiac, iar de atunci starea ei de sănătate s-a înrăutățit. Astăzi, familia a înaintat o plângere la Poliție.
Un număr de aproape 1.600 de pacienți au avut, anul trecut, stenturi, stimulatoare și defibrilatoare cardiace montate la Spitalul Sfântul Spiridon.
În urmă cu aproape zece ani, s-a interzis complet reutilizarea aparatelor cardiace, chiar dacă această metodă încă se folosește în alte țări.
„În străinătate, atunci când se resterilizează anumite materiale, aceste procese se fac de niște firme acreditate. Nu o face fiecare în bucătăria lui proprie. Device-ul respectiv este livrat într-un pachet sigilat care poartă o dovadă a sterilitătii și a conformității. Transplantul cardiac înseamnă tot așa, scoți organul din corpul unui decedat și îl transplantezi în corpul altcuiva pentru a oferi o șansă la viață”, a declarat Theodora Benedek, preşedintele Comisiei de Cardiologie a CNAS.
„Riscuri pot să fie, dacă nu sunt bine sterilizate și deci implici riscul de transmitere de infecții”, a spus George Cristian Curcă, director INML.
Ancheta este în curs, iar din vila medicului Tesloianu, construită din șpăgi, într-o zonă protejată din Delta Moldovei, va fi dărâmată în două săptămâni.
„S-a aplicat o sancţiune principală de 7.500 de lei şi ca măsură complementară de desfiinţare lucrări şi aducerea la starea iniţială a zonei respective”, a declarat Gheorghe Bacuşcă, Garda de Mediu Iaşi.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau