Mâncarea nesănătoasă afectează grav creierul și scade coeficientul de inteligență
Dimensiune font:
Alimentele foarte grase reduc irigarea creierului, lucru care ar putea explica un grad mai scãzut de inteligenţã. Se ştia cã felurile de mâncare grase duc la creşterea greutãţii. Acum s-a aflat şi cã induc o încetinire a activitãţii creierului, indicã site-ul.
Cercetãtori de la Universitatea Washington au realizat un studiu pe şoareci de laborator. La cei hrãniţi cu mâncare hipercaloricã, oamenii de ştiinţã au observat scãderea irigãrii hipocampului, zona cerebralã care gestioneazã învãţarea şi memoria. „Cobaii ajunşi obezi în urma unei alimentaţii foarte grase înregistreazã rezultate mai puţin bune decât tovarãşii lor cu greutate normalã la testele cognitive”, aratã autorii studiului.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau