Medicii de la Neuro i-au salvat viața unui gălățean care nu știa că are fractură de coloană
Dimensiune font:
Un bărbat în vârstă de 64 de ani, din Galați, şi-a găsit liniştea după ce s-a întâlnit cu doctorii de la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi. Acesta a trecut prin două luni de chin și dureri, fără să știe că suferă de o fractură de coloană. Folosind un cadru pentru a se deplasa, viața lui a fost redusă la o luptă continuă cu durerea și dependența de ajutorul celor din jur. Speranța i-a fost redată datorită intervenției făcută la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași.
O întreagă echipă medicală a reușit să descopere diagnosticul corect - o fractură de coloană vertebrală. O operație specială a fost programată rapid pentru a repara fractura și pentru a-i reda bărbatului șansa la o viață activă. Cu abilitățile lor remarcabile și dotările de ultimă generație din spital, neurochirurgii au reușit să finalizeze intervenția chirurgicală cu succes.
După operație, rezultatele au fost absolut miraculoase. Bărbatul a recăpătat treptat controlul asupra picioarelor sale, iar mișcările sale au fost descrise ca fiind "o minune" de către el însuși.
Ceea ce părea să fie o situație fără speranță s-a transformat într-o poveste de triumf medical și voință umană. Bărbatul acum privește cu optimism spre viitor și speră să-și recapete în întregime mobilitatea în urma procesului de recuperare.
Încântat și profund impresionat de expertiza medicilor și de dotările moderne ale spitalului, bărbatul se pregătește acum să plece acasă pentru a-și continua recuperarea și pentru a-și reconstrui viața. Povestea lui reprezintă un exemplu convingător de perseverență și de potențialul remarcabil al medicinii moderne de a aduce speranță acolo unde părea să nu mai fie nicio șansă. „După ce mi s-au efectuat niște radiografii, mi s-a recomandat să vin aici în cel mai scurt timp posibil. Aceasta reprezintă singura șansă pe care o am. Am apelat la domnul doctor, care a fost extrem de amabil și mi-a răspuns imediat. M-a programat, am venit și am început lupta pentru recuperare”, spune Edurt Iani Kevoechian.
Bărbatul spune că a venit foarte târziu la Spitalul de Neurochirurgie deoarece în Galați nimeni nu a reușit să descopere că are o fractură la coloană. „Este posibil să fi avut și o problemă cu inima încă de la evenimentul inițial, și de acolo a pornit această serie de nenorociri. A trebuit să treacă aproape două luni până când nu am mai putut să merg deloc. Treptat, traumatismul și-a făcut efectul și am pierdut complet mobilitatea. Mă deplasam din ce în ce mai dificil, având ambele picioare afectate. În prezent, situația s-a ameliorat, sunt pe drumul recuperării”, spune gălăţeanul.
Edurt Iani Kevoechian are numai cuvinte de laudă şi de mulţumire la adresa medicilor şi a personalului medical. El apreciază atât profesionalismul cât şi implicarea şi empatia arătată de angajaţii Spitalului de Neurochirurgie. „Este incredibil că am întâlnit aici oameni atât de speciali. De la asistente și infirmiere până la doctori, toți mi-au transmis că nu sunt singur în această luptă. Simt că primesc sprijinul lor necondiționat. Pentru domnul manager am un mesaj: îi doresc sănătate, putere și să transforme acest spital într-un reper de excelență, deoarece oamenii au nevoie de specialiști și de oameni care să îi înțeleagă. Domnul doctor nu este doar un specialist remarcabil, ci și un om excepțional. Asemenea personalități sunt rare în sistemul medical românesc. Cu siguranță are o conexiune specială cu Dumnezeu, fără îndoială”, spune Edurt Iani Kevoechian.
Conf.univ.dr. Lucian Eva, managerul spitalului ieșean, spune că afecţiunea pacientului din Galaţi nu era una deloc uşoară şi a reprezentat o adevărată provocare pentru personalul medical din Iaşi. „În urmă cu două luni, a suferit un traumatism la nivelul coloanei. A urmat o serie de investigații specializate în localitatea sa de domiciliu. La momentul respectiv, s-a decis să urmeze un tratament conservator, constând în imobilizarea coloanei. Cu toate acestea, starea sa clinică s-a înrăutățit, manifestând dureri intense și o incapacitate de a merge, ceea ce este denumit parapareză - adică imposibilitatea de a-și mișca picioarele. A venit la noi pentru consult și s-au efectuat investigații suplimentare. Diagnosticul a relevat o fractură mai veche, necesitând intervenție chirurgicală pentru stabilizarea coloanei și remodelarea canalului spinal, care găzduiește măduva spinării și rădăcinile nervoase”, spune dr Lucian Eva.
Cu ajutorul tehnologiei de ultimă oră, bărbatul va avea acum o şansă la o viaţă mai bună. Laura RADU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau