Meiul, regele cerealelor
Dimensiune font:
Cunoscut ca plantă de cultură încă de acum 7.000 de ani, meiul era cunoscut ca regele cerealelor. Se numără printre cele 12 superalimente naturale pentru întărirea sănătății, este motorul digestiei, ne dă mai multă energie, combate aciditatea și împiedică dezvoltarea ciupercilor. Este o sursă excelentă de fier, conține complexul de vitamine B și fibre. Ofera proteine cu puține calorii și conține cantități importante de siliciu, magneziu, potasiu și o cantitate moderată de vitamina E. Ca majoritatea semințelor și cerealelor integrale, este foarte bogat în enzime digestive. Datorită efectului alcalin, meiul poate fi utilizat cu succes pentru a combate acidoza (excesul de acizi în organism), afecțiune a omului modern ce predispune la osteoporoză și tulburări digestive, la performanțe fizice și mentale slabe și la nervozitate. Acidoza poate fi și o cauză a dezvoltării infecțiilor micotice, precum candidoza, iar meiul conține compuși antifungici capabili să oprească extinderea ciupercilor. Cantitatea mare de magneziu și siliciu conferă acestuia proprietatea de a proteja țesuturile și de a ne ajuta să avem pielea, buzele, părul și unghiile sănătoase.
Maura ANGHEL
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau