Oamenii de știință de la Moderna avertizează că vaccinurile ARNm prezintă riscuri de toxicitate

15_11zon

Dimensiune font:

| 08-02-2024 00:27

Tehnologia folosită în vaccinul Moderna COVID-19 prezintă riscuri de toxicitate, au recunoscut oamenii de știință din cadrul companiei, într-o nouă lucrare.

„Acum o provocare majoră este constituită de modalitatea eficientă de reducere a riscurilor potențial toxice asociate cu tehnologia ARNm”, au scris oamenii de știință în lucrare, care a fost publicată pe 23 ianuarie în Nature Reviews Drug Discovery.

Vaccinurile Moderna și Pfizer COVID-19 utilizează tehnologia bazată pe acidul ribonucleic mesager modificat (ARNm). ARNm este livrat de nanoparticule lipidice (LNP).

Elementele cu risc de toxicitate includ „componentele structurale ale nanoparticulelor lipidice, metodele de producție, calea de administrare și proteinele produse din ARNm complexat”, au scris autorii lucrării.

Printre autori sunt angajații Moderna Eric Jacquinet, Dimitrios Bitounis și Maximillian Rogers, care lucrau la Moderna când cercetarea a fost finalizată.

Vaccinurile ARNm au multiple efecte secundare cunoscute, printre care inflamația inimii și șoc alergic sever. Acestea pot proveni din reacții de hipersensibilitate, care pot fi provocate de „orice componentă LNP-ARNm”, dar cel mai probabil sunt declanșate de nanoparticulele lipidice cu PEG, care sunt „componenta cea mai potențial reactogenă”, potrivit oamenilor de știință.

Este cunoscut că polietilenglicolul sau PEG, un ingredient din vaccinurile Pfizer și Moderna COVID-19, provoacă reacții alergice. Oamenii de știință din afară au păreri împărțite cu privire la mecanismul care cauzează inflamația inimii, în timp ce Pfizer a recunoscut că LNP-urile este în spatele problemei.

Noua lucrare a extras informații din publicații anterioare și alte date. Autorii nu au efectuat experimente noi.

Printre lucrările citate sunt și cele care au descoperit ARNm și proteina spike livrate de vaccinul Moderna în diferite zone ale corpului la câteva săptămâni sau luni după vaccinare, în ciuda faptului că, atunci când au fost lansate vaccinurile, „specialiștii” din domeniul sănătății susțineau că astfel de elemente vor fi eliminate din organism în câteva zile.

În prezent, Moderna și alte companii testează o serie de noi produse pe bază de ARNm, inclusiv vaccinuri antigripale și tratamente pentru cancer.

Reacția Dr. Robert Malone

Dr. Robert Malone, care a contribuit la inventarea tehnologiei ARNm, a declarat că lucrarea minimalizează seria largă de riscuri care au fost legate de vaccinurile ARNm și ar putea face parte dintr-o tehnică de propagandă.

Această tehnică, o formă de direcționare greșită, se bazează pe a oferi unele informații pentru a ascunde sau a împiedica descoperirea altor informații.

„Cea mai generoasă interpretare a intenției generale a articolului este că acest articol rezumă și reprezintă informații cu privire la riscurile și toxicitățile acestei tehnologii pe care Moderna dorește să le dezvăluie într-o manieră care să pună în cea mai bună lumină posibilă compania, activitățile ei și tehnologia de la baza platformei”, a scris Dr. Malone în reacția sa.

El a mai scris că o interpretare mai puțin generoasă a intenției este că articolul reprezintă o formă subtilă de manipulare, denumită „limited hangout” („Tactică utilizată în relațiile media, în managementul percepției, politică și managementul informațiilor. Când vălul care le acoperă secretul este dat la o parte și nu se mai pot baza pe o poveste falsă pentru a dezinforma publicul, ei recurg la recunoașterea – uneori chiar și în mod voluntar – a unei părți din adevăr, reușind totuși să ascundă faptele cheie și grave ale cazului. Publicul este de obicei atât de intrigat de noile informații, încât nu se mai gândește să continue să cerceteze cu privire la problemă.”)

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:19

Subscrisa TIMOFTE INSOLV SPRL, cu sediul in municipiul Piatra Neamt, Aleea Plaiului nr.10, bl.B1, sc.B, parter, apt.23, judetul Neamt, inregistrata in Registrul Formelor de Organizare al UNPIR sub nr. RFO II-0779, Atestat 2A0779, Cod Fiscal: RO33718032, Tel/fax: 0233272861, mobil: 0745455926/0744995468, Adresa e-mail: timofteinsolvsprl@gmail.com, In calitate de administrator judiciar al debitorului S.C. POLIVALENT S.R.L., conform Incheierii de sedinta nr.153/F din data de 13.09.2022, pronuntata de Tribunalul Neamt-Sectia a-II-a Civila, de Contencios Administrativ si Fiscal, in dosarul nr.2465/103/2022, Emite urmatoarea Decizie suspendare si amanare licitatii: Avand in vedere eroarea strecurata in cuprinsul publicatiilor de vanzare intocmite pentru bunurile apartinand debitoarei SC POLIVALENT SRL, transmise in presa locala si centrala, primarii, dosarul cauzei, pe site-ul UNPIR si in BPI, administratorul judiciar DECIDE: Anularea tuturor licitatiilor organizate pentru aceste active, urmand sa fie prorogata reluarea licitatiilor la o data ce va fi stabilita ulterior, motivat de urmatoarele aspecte: Administratorul judiciar precizeaza faptul ca, in publicatiile intocmite, comunicate si afisate nu coincide suprafata de teren situata in intravilanul satului Uricani, com. Miroslava, judet Iasi, care face obiectul contractului de concesiune nr. 26700/24.08.2018 incheiat cu Primaria comunei Miroslava, judetul Iasi, pentru o perioada de 49 de ani, in sensul ca, in unele publicatii este mentionata suprafata de 10.000 mp, iar in alte publicatii suprafata de 20.000 mp. Totodata prezenta decizie este fundamentata si pe finalizarea demersurilor de intabulare a imobilului in cartea funciara si de dezembrare a imobilului concesionat, demersuri inititate de administratorul special al societatii Polivalent SRL. De asemenea, s-a constatat faptul ca nu au fost respectate termenele de publicitate a vanzarii prevazute la art.838 alin.2 Cod proc. Civila. Prin urmare, in conformitate cu art.845 CPC, administratorul judiciar decide amanarea licitatiei din data de 28.10.2024 la o data ulterioara, cu refacerea formalitatilor de publicitate si finalizarea demersurilor privind intabularea si eventual dezmembrarea imobilului ce face obiectul contractului de concesiune incheiat cu Primaria comunei Miroslava. Administrator Judiciar, Timofte Insolv SPRL.

ANUNȚ DE PARTICIPARE LA LICITAȚIE PUBLICĂ. Privind concesiunea prin licitație publică a unui teren extravilan, domeniului privat al Comunei Tămășeni, Jud. Neamt. 1.Informații generale privind autoritatea contractantă in special denumirea, codul de identificare fiscală, adresa, număr telefon, fax și/sau adresa e-mail, persoană contact: Comuna Tămășeni, strada Unirii, nr.157 județul Neamț, telefon: 0233749494, fax: 0233749333, e–mail: primariatamaseni@yahoo.com. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, in special descrierea bunurilor care urmează să fie concesionate:Teren în suprafață de 1000 mp, ce aparține domeniului privat al Comunei Tămășeni, situat pe strada Traian din satul Tămășeni, comuna Tămăeșni; Concesiunea se va realiza conform HCL nr.51/16.10.2024 si OUG nr. 57/2019. 2.Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc in caietul de sarcini. 2.1.Modalitatea sau modalitațile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar din documentația de atribuire:la sediul Comunei Tămășeni sau în baza unei solicitari scrise sau in format electronic adresate către Primăria comunei Tămășeni. 2.2.Denumirea si datele de contact ale compartimentului de la care se pot obține un exemplar din documentația de atribuire: Primăria comunei Tămășeni, Compartiment administrare domeniul public și privat, fond funciar, cadatru și resurse umane. 2.3.Costul si condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor OUG nr.57/2019 privind Codul administrativ: 10,00 lei poate fi achitat in numerar la casieria unitații. 2.4.Data–limită de pentru solicitarea clarificărilor 05.11.2024 ora 12:00. 3.Informații privind ofertele: 3.1.Data-limită de depunere a ofertelor:11.11.2024 ora 15:00. 3.2.Adresa la care trebuie depuse ofertele: Primăria comunei Tămășeni, strada Unirii, nr.157, județul Neamț, la registratură.3.3.Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: 2 exemplare. 4.Data si locul la care se va desfașura sedința publică de deschidere a ofertelor:14.11.2024 ora 10:00, Primăria comunei Tămășeni, strada Unirii, nr.157, județul Neamț. 6.Denumirea, adresa, numărul de telefon și /sau adresa de e-mail ale instanței competente in soluționarea litigiilor apărute si termenele pentru sesizarea instanței: Judecătoria Roman, Piata Roman Voda nr. 1 cod postal 611022 telefon 0233 743858 fax 0233 742583, e-mail: jud-roman@just.ro.
Institutul Regional de Oncologie Iași – proiect: „ONCO-PERFMED – Performanță pentru pacientul oncologic la Institutul Regional de Oncologie Iași”
02/11/2024 09:00

  Iasi - 02 NOIEMBRIE 2024       Anunt de presă    Titlu proiect: „ONCO-PERFMED – Performantă pentru pacientul oncologic la ...

De ce terapia este mereu o alegere bună
01/11/2024 14:53

De ce terapia este mereu o alegere bună Probabil că ai mai auzit pană acum de diferite tipuri de terapii si poate că nu le-ai dat importantă, insă există momente in viată in care fiecare dintre noi ar ...

Institutul Regional de Oncologie Iași – proiect: „ONCO-PERFMED – Performanță pentru pacientul oncologic la Institutul Regional de Oncologie Iași”
01/11/2024 13:18

 Iasi - 01 NOIEMBRIE 2024       Anunt de presă    Titlu proiect: „ONCO-PERFMED – Performantă pentru pacientul oncologic la Institutul Regional de On ...

Pericol pentru pacienții din România: Paracetamolul și metforminul riscă să fie retrase de pe piață
01/11/2024 12:37

Pacientii din Romania ar putea rămane fără acces la medicamente esentiale precum paracetamolul si metforminul, din cauza obstacolelor legislative si administrative si a lipsei consultării autoritătilor cu ...

Lecțiile toamnei pentru o minte sănătoasă
31/10/2024 17:37

Toamna este anotimpul care ne atrage, an de an, intr-un dans al culorilor calde, al brizelor răcoroase si al sentimentului profund de reintoarcere la sine. Dincolo de peisajul frunzelor arămii si mirosul ca ...

Alimentaţia cu germeni şi sucuri verzi, un trend care
31/10/2024 11:00

Alimentaţia cu germeni şi sucuri verzi, un trend care "prinde" din ce in ce mai mult. Germenii sunt de fapt semintele de plante care nu pot incolti decat cu ajutorul apei. Procesul de germinare pre ...

Tuberculoza a bătut COVID-ul. Anul trecut, peste 8 milioane de oameni s-au îmbolnăvit
31/10/2024 09:04

Tuberculoza devine principalul ucigas infectios: provocări si progrese in eradicarea unei boli seculare Tuberculoza (TB) a depăsit COVID-19 in 2023, devenind principala cauză de deces din bolile infectioase ...

Oţetul - efecte surprinzătoare asupra depresiei
29/10/2024 13:37

Oţetul - efecte surprinzătoare asupra depresiei Cercetătorii au descoperit că o doză zilnică de otet ar putea ameliora simptomele depresiei, sugerand că viitoarele tratamente ar putea include cateva l ...

Leacurile din bătrâni pentru tuse, un remediu la îndemâna oricui, care funcționează
29/10/2024 11:34

Leacurile din bătrani pentru tuse, un remediu la indemana oricui, care functionează Tusesti de ceva timp si nu stii cum să mai tii sub control accesele? E momentul să apelezi la leacuri din bătrani pentru ...

Cafeina - elixirul tinereţii sau dependenţa care ne poate face rău
28/10/2024 11:29

Cafeina - elixirul tinereţii sau dependenţa care ne poate face rău Cafeina este un stimulent natural care se gaseste cel mai frecvent in plantele de ceai, cafea si cacao. Actioneaza prin stimularea creierul ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei