Ozonoterapie. Efecte și beneficii pentru organismul tău

ozono

Dimensiune font:

| 06-06-2022 13:56

Terapia cu ozon este un tratament care are ca scop principal creșterea gradului de oxigenare a țesuturilor, iar acestă terapie se realizează de mai bine de un secol. 

Efectele ozonoterapiei sunt de ameliorarea a durerii sau diverselor simptome cauzate de anumite afecțiuni sau boli, de stimulare a funcției imunitare dar și a mecanismelor de reparare din organism. 
Ozonoterapia, care se face la ClinicaOxxygene.ro însumează mai multe terapii care utilizează un amestec de oxigen medical și ozon - moleculă de oxigen cu 3 atomi, care au un efect puternic antiinflamator, atunci când este administrată prin injecții locale sau sistemic, atunci când este  administrată intravenos. 
Terapiile cu ozon nu au efecte adverse la fel ca și medicamente antiinfamatorii, însă beneficiile sunt la fel de puternice. 
Ozonul medical
Ozonul medical este diferit de cel din stratosferă, datorită modului prin care acesta este produs, fiind trecut printr-o bandă de ultraviolete. Efectele ozonului medical sunt antiinfecțioase (antibacteriene, antifungice și antivirale). 
Ozonul a fost folosit ca și substanță pentru sterilizare în primii ani, când a fost descoperit. În 1860 acesta a fost folosit pentru a trata apa de la robinet, în Monaco. 
Proprietățile dezinfectante ale ozonului îl fac să fie un agent oxidant foarte puternic, care distruge bacteriile și virușii dar și alte microorganisme și toxine. 
În medicină, ozonul a fost folosit pentru vindecarea rănilor, în timpul Primului Război Mondial. 
În anul 1916, un medic pe nume Wolff, a raportat că a observat o vindecare semnificativă a rănilor foarte grave, în urma folosirii ozonului. 
În 1925, profesorul Wehrli, a fost cel care a practicat, pentru prima dată tratamentul cu ozon și ultraviolete, devenind faimos pentru denumirea sa de ”spălare a sângelui”. 

Cum funcționează terapia cu ozon în organism?
O dată ce ozonul este introdus endovenos în sânge, autohemoterapia formează niște compuși chimici care se mai numesc ozon-peroxizi, care acționează la nivelul ADN-ului, determinând astfel sinteza de antioxidanți, aceștia din urmă, având un efect antiaging dovedit științific. 
Ozonul acționează la nivelul leucocitelor, scăzând sinteza citokinelor proinflamatorii, ceea ce duce implicit și la diminuarea inflamației în corp, dar și la scăderea riscului de apariție a bolilor cronice și degenerative. 
Acesta extrage radicalii liberi, adică deșeurile rezultate din arderile necesare producerii de energie, din celule și întârzie, așadar moartea naturală a celulei, deci îmbătrânirea. 
Datorită faptului că ozonul se regăsește deja, în corpul nostru, în mod natural, chiar dacă, în cantități foarte mici, nu există riscul alergiilor sau activării bolilor autoimune. 

Beneficiile ozonoterapiei
În cadrul administrării sistemice efectul ozonoterapiei este unul antioxidant, fiind folosit ca și terapie antiaging și imunomodulator, pentru stimularea imunității. 
În bolile imune sau autoimmune efectul este imunosupersiv, simulând efectul anumitor medicamente folosite în aceste boli, fără ca pacientul să experimenteze efectele adverse ale acestor medicamente. 
Ameliorarea durerilor cauzate de anumite boli sau afecțiuni este un alt beneficiu major al ozonoterapiei iar efectele acesteia pot fi resimțite timp de câteva zile de la începerea tratamentului, sau chiar și ani de zile, în cazul autohemoterapiei, efectuată în mod constant. Efectele ozonului sunt resimțite de obicei de la a doua sau a treia ședință, iar acestea aduc cu sine o revigorarea a organismului și recăpătarea stării de bine, indiferent de terapia la care s-a apelat. 

Tipuri de tratamente cu ozon
În cadrul Clinicii Oxxygene din București ozonoterapie se poate face prin 3 terapii:
  • Autohemoterapie cu ozon;
  • Injecții cu ozon;
  • Insuflatii cu ozon;
  • Saună cu ozon. 

Toate tratamentele efectuate sunt realizate de către medici specialiști, cu aparatură performantă produsă în Germania de firma Hermann. Acesta este cea mai performantă aparatură din lume. 
Terapiile cu ozon vor fi stabilite în urma unui consult medical inițial. 
Clinica Oxxygene are o experiență acumulată de peste 10 ani de activitate și dispune de aparatură de ultimă generație, oferind astfel servicii medicale superioare, fiind întotdeauna dedicați sănătății. 
Medicii cu experiență din cadrul Clinicii Oxxygene sunt pregătiți  nu doar în tratare ci și în prevenție și personalizare a tratamentelor și pot fi găsiți la adresa: Strada Enăchiță Văcărescu Nr. 18, sector 4, București sau pe strada Petre Ispirescu, Nr. 6, Otopeni, Ilfov.
 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:57

Subscrisa TIMOFTE INSOLV SPRL, cu sediul in municipiul Piatra Neamt, Aleea Plaiului nr.10, bl.B1, sc.B, parter, apt.23, judetul Neamt, inregistrata in Registrul Formelor de Organizare al UNPIR sub nr. RFO II-0779, Atestat 2A0779, Cod Fiscal: RO33718032, Tel/fax: 0233272861, mobil: 0745455926/0744995468, Adresa e-mail: timofteinsolvsprl@gmail.com, In calitate de administrator judiciar al debitorului S.C. POLIVALENT S.R.L., conform Incheierii de sedinta nr.153/F din data de 13.09.2022, pronuntata de Tribunalul Neamt-Sectia a-II-a Civila, de Contencios Administrativ si Fiscal, in dosarul nr.2465/103/2022, Emite urmatoarea Decizie suspendare si amanare licitatii: Avand in vedere eroarea strecurata in cuprinsul publicatiilor de vanzare intocmite pentru bunurile apartinand debitoarei SC POLIVALENT SRL, transmise in presa locala si centrala, primarii, dosarul cauzei, pe site-ul UNPIR si in BPI, administratorul judiciar DECIDE: Anularea tuturor licitatiilor organizate pentru aceste active, urmand sa fie prorogata reluarea licitatiilor la o data ce va fi stabilita ulterior, motivat de urmatoarele aspecte: Administratorul judiciar precizeaza faptul ca, in publicatiile intocmite, comunicate si afisate nu coincide suprafata de teren situata in intravilanul satului Uricani, com. Miroslava, judet Iasi, care face obiectul contractului de concesiune nr. 26700/24.08.2018 incheiat cu Primaria comunei Miroslava, judetul Iasi, pentru o perioada de 49 de ani, in sensul ca, in unele publicatii este mentionata suprafata de 10.000 mp, iar in alte publicatii suprafata de 20.000 mp. Totodata prezenta decizie este fundamentata si pe finalizarea demersurilor de intabulare a imobilului in cartea funciara si de dezembrare a imobilului concesionat, demersuri inititate de administratorul special al societatii Polivalent SRL. De asemenea, s-a constatat faptul ca nu au fost respectate termenele de publicitate a vanzarii prevazute la art.838 alin.2 Cod proc. Civila. Prin urmare, in conformitate cu art.845 CPC, administratorul judiciar decide amanarea licitatiei din data de 28.10.2024 la o data ulterioara, cu refacerea formalitatilor de publicitate si finalizarea demersurilor privind intabularea si eventual dezmembrarea imobilului ce face obiectul contractului de concesiune incheiat cu Primaria comunei Miroslava. Administrator Judiciar, Timofte Insolv SPRL.

ANUNȚ DE PARTICIPARE LA LICITAȚIE PUBLICĂ. Privind concesiunea prin licitație publică a unui teren extravilan, domeniului privat al Comunei Tămășeni, Jud. Neamt. 1.Informații generale privind autoritatea contractantă in special denumirea, codul de identificare fiscală, adresa, număr telefon, fax și/sau adresa e-mail, persoană contact: Comuna Tămășeni, strada Unirii, nr.157 județul Neamț, telefon: 0233749494, fax: 0233749333, e–mail: primariatamaseni@yahoo.com. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, in special descrierea bunurilor care urmează să fie concesionate:Teren în suprafață de 1000 mp, ce aparține domeniului privat al Comunei Tămășeni, situat pe strada Traian din satul Tămășeni, comuna Tămăeșni; Concesiunea se va realiza conform HCL nr.51/16.10.2024 si OUG nr. 57/2019. 2.Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc in caietul de sarcini. 2.1.Modalitatea sau modalitațile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar din documentația de atribuire:la sediul Comunei Tămășeni sau în baza unei solicitari scrise sau in format electronic adresate către Primăria comunei Tămășeni. 2.2.Denumirea si datele de contact ale compartimentului de la care se pot obține un exemplar din documentația de atribuire: Primăria comunei Tămășeni, Compartiment administrare domeniul public și privat, fond funciar, cadatru și resurse umane. 2.3.Costul si condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor OUG nr.57/2019 privind Codul administrativ: 10,00 lei poate fi achitat in numerar la casieria unitații. 2.4.Data–limită de pentru solicitarea clarificărilor 05.11.2024 ora 12:00. 3.Informații privind ofertele: 3.1.Data-limită de depunere a ofertelor:11.11.2024 ora 15:00. 3.2.Adresa la care trebuie depuse ofertele: Primăria comunei Tămășeni, strada Unirii, nr.157, județul Neamț, la registratură.3.3.Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: 2 exemplare. 4.Data si locul la care se va desfașura sedința publică de deschidere a ofertelor:14.11.2024 ora 10:00, Primăria comunei Tămășeni, strada Unirii, nr.157, județul Neamț. 6.Denumirea, adresa, numărul de telefon și /sau adresa de e-mail ale instanței competente in soluționarea litigiilor apărute si termenele pentru sesizarea instanței: Judecătoria Roman, Piata Roman Voda nr. 1 cod postal 611022 telefon 0233 743858 fax 0233 742583, e-mail: jud-roman@just.ro.
Medicii de la Spitalul Pașcani luați pe sus de procurori. Percheziții într-un dosar de corupție
31/10/2024 17:57

  Procurorii Parchetului de pe langă Tribunalul Iasi au efectuat astăzi perchezitii la Spitalul municipal Pascani, intr-un dosar ce vizează săvarsirea unor infractiuni de coruptie. Potrivit unor ...

Lecțiile toamnei pentru o minte sănătoasă
31/10/2024 17:37

Toamna este anotimpul care ne atrage, an de an, intr-un dans al culorilor calde, al brizelor răcoroase si al sentimentului profund de reintoarcere la sine. Dincolo de peisajul frunzelor arămii si mirosul ca ...

CE ESTE O CHAKRA BLOCATĂ?
31/10/2024 15:46

În primul rand, trebuie să intelegi că chakrele sunt roti care trebuie să fie in miscare perpetuă. Prima roată, adică prima chakră, chakra rădăcină, antrenează altele pană la chakra 7. La nas ...

Alimentaţia cu germeni şi sucuri verzi, un trend care
31/10/2024 11:00

Alimentaţia cu germeni şi sucuri verzi, un trend care "prinde" din ce in ce mai mult. Germenii sunt de fapt semintele de plante care nu pot incolti decat cu ajutorul apei. Procesul de germinare pre ...

Tuberculoza a bătut COVID-ul. Anul trecut, peste 8 milioane de oameni s-au îmbolnăvit
31/10/2024 09:04

Tuberculoza devine principalul ucigas infectios: provocări si progrese in eradicarea unei boli seculare Tuberculoza (TB) a depăsit COVID-19 in 2023, devenind principala cauză de deces din bolile infectioase ...

Oţetul - efecte surprinzătoare asupra depresiei
29/10/2024 13:37

Oţetul - efecte surprinzătoare asupra depresiei Cercetătorii au descoperit că o doză zilnică de otet ar putea ameliora simptomele depresiei, sugerand că viitoarele tratamente ar putea include cateva l ...

Leacurile din bătrâni pentru tuse, un remediu la îndemâna oricui, care funcționează
29/10/2024 11:34

Leacurile din bătrani pentru tuse, un remediu la indemana oricui, care functionează Tusesti de ceva timp si nu stii cum să mai tii sub control accesele? E momentul să apelezi la leacuri din bătrani pentru ...

Cafeina - elixirul tinereţii sau dependenţa care ne poate face rău
28/10/2024 11:29

Cafeina - elixirul tinereţii sau dependenţa care ne poate face rău Cafeina este un stimulent natural care se gaseste cel mai frecvent in plantele de ceai, cafea si cacao. Actioneaza prin stimularea creierul ...

Investiții fără precedent în sistemul medical din România: Ciolacu anunță modernizarea a 119 spitale
28/10/2024 08:21

Candidatul PSD la Preşedinţie, premierul Marcel Ciolacu, a declarat că, in prezent, in 119 unităţi medicale din ţară se derulează proiecte de investiţii in infrastructura spitalicească. El a efectuat ...

Schimbarea orei ne poate afecta sănătatea
28/10/2024 07:05

Noaptea de sambătă spre duminică a fost cea mai lungă noapte din acest an. Ora 4 a devenit ora 3. Trecerea la ora de iarnă ne aduce o oră de somn in plus, dar ne poate influenţa şi sănătatea şi stare ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei