Pepenii se mănâncă cu sâmburi sau nu?
Dimensiune font:
Pepenele roșu este un fruct delicios, care însă poate fi găsit pe piață doar într-o anumită perioadă a anului. Acesta este foarte sănătos pentru organismul uman, fiind compus 92% din apă, însă persoanele care suferă de diabet zaharat trebuie să se ferească de el deoarece conține mult zahăr.
Pepenele verde sau roșu, depinde de fiecare cum vrea să îi zică, este apreciat pentru gustul său delicios de foarte mulți oameni. Unii aleg să îl consume cu sâmburi cu tot, în schimb alții curăță feliile de pepene de semințe cu o precizie chirurgicală.
Cât de sănătoase sunt semințele din pepene?
Foarte multe persoane consideră că semințele trebuie consumate odată cu fructul, fiindcă aduc un aport de nutrienți însă acest lucru nu este tocmai adevărat. Potrivit medicilor, sâmburii din pepenele roșu au o compoziție atât de tare încât nu sunt digerați de organismul uman. Cu alte cuvinte, ele sunt eliminate fix așa cum au intrat.
Pentru a beneficia de nutrienții acestor semințe, ele trebuie coapte și decojite sau consumate sub forma de semințe încolțite. Iată care sunt beneficiile consumului de semințe din pepenele verde:
- Organismul primește o porție bună de proteine, care ajută la dezvoltarea masei musculare.
- Semințele conțin magneziu, un mineral important pentru creier, dar și pentru reglarea tensiunii arteriale.
- Corpul uman primește și zinc, un mineral care întreține sănătatea pielii, a părului și a unghiilor.
- Totodată, consumul acestora aduce un plus de potasiu, mangan, un complex de vitamine B și grăsimi bune.
Beneficiile consumului de pepene roșu
Pepenele roșu are multiple beneficii pentru sănătatea umană, fiindcă are un conținut scăzut de grăsimi și colesterol și un grad ridicat de antioxidanți. Conținutul său ridicat de potasiu ajută la prevenirea formării pietrelor la rinichi. Totodată, acesta ajută vasele de sânge, împiedicând îngroșarea pereților arteriali.
Potrivit specialiștilor în sănătatea, 100 de grame de pepene verde furnizează 8,1 mg vitamina C, 569 UI vitamina A, 0,045 mg vitamina B6, 0,033 mg vitamina B1, 0,021 mg vitamina B2, 0,221 mg vitamina B5, 3 mcg acid folic. Totodată, consumul acestui fruct mai aduce și 7 mg de calciu, 112 mg de potasiu, 10 mg magneziu, 11 mg de fosfor, 0,24 mg de fier, 1 mg de sodiu, 1,5 mcg de fluor.
Analizele îndelungate ale acestui fruct au dus la descoperirea că acesta conține licopen, o substanță care ajută la prevenirea apariției diferitelor forme de cancer și a bolilor cardiovasculare.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau