Prunele stimulează memoria și previn bolile de inimă
Dimensiune font:
Este sezonul prunelor, iar pe lângă gustul savuros, prunele sunt o sursă importantă de vitamina A, C, K, potasiu și fibre. Consumate atât în stare pură, cât și uscate, prunele conțin doi fitonutrienți unici, neoclorogenic și acid clorogenic, substanțe antioxidante puternice, care distrug radicalii liberi ce atacă celulele umane. Prunele au proprietăți energizante, alungă oboseala și senzația de stres, dar sunt și un adjuvant pentru îmbunătățirea funcțiilor intestinale. Tratează anemia feriprivă, constipația și sunt printre puținele fructe recomandate în diete, atunci când este interzis consumul de carbohidrați. Sunt recomandate prunele proaspete și nu prunele uscate deoarece acestea din urmă stimulează pancreasul să secrete insulină și cresc glicemia. Prunele stimulează memoria, previn bolile de inimă. Prunele sunt o sursă bogată de vitamina C, fiecare fruct conține aproximativ 7% din aportul zilnic recomandat.
Maura ANGHEL
PUBLICAŢIE DE VÂNZARE PRIN NEGOCIERE DIRECTĂ
PUBLICAŢIE DE VÂNZARE PRIN NEGOCIERE DIRECTĂ
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau