Răni interne vindecate cu metoda origami
Dimensiune font:
Cercetătorii de la MIT (Massachusetts Institute of Technology) au rezolvat una dintre problemele de care se lovesc toţi medicii. Şi au făcut-o inspirându-se din arta origami.
„Închiderea şi repararea ţesutului celular rămâne o mare provocare în operaţiile uşor invazive. În aceste situaţii, chirurgii au adesea de-a face cu vedere limitată, un grad mic de libertate şi absenţa răspunsului la pipăială”, explică Sarah Wu, cercetător MIT.
În prezent, medicii folosesc un fel bioadeziv ca să închidă o rană provocată de o operaţie minim invazivă. Însă acesta se întăreşte şi poate să nu închidă rana sau se poate contamina.
Descoperirea cercetătorilor de la MIT seamănă cu un origami când este în afara corpului. Şi poate fi plasat cu uşurinţă în zona afectată. În momentul în care intră în contact cu ţesut umed sau organe, peticul se transformă într-un gel care acoperă rana. Cu timpul, peticul se poate dizolva în corp fără vreun pericol. Cercetarea a fost publicată în jurnalul Advanced Materials. Metoda origami în medicină ar putea revoluţiona închiderea rănilor interne. „Printr-o serie de demonstraţii am arătat cum peticul se poate combina cu un aparat laparoscopic ca să formeze un pecete linear sau un cateter ca un balon care să vindece organe sau vase de sânge”, conchid cercetătorii.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau