Remediile florale Bach, ajutor în cunoaşterea de sine
Dimensiune font:
* relativ nouă, terapia Bach este din ce în ce mai apreciată în România, rezultatele obţinute în urma tratamentelor fiind singura carte de vizită * lansată de un medic britanic în urmă cu mai bine de 80 de ani, terapia este foarte blândă şi foloseşte remedii din natură
Dr. Edward Bach a constatat, încă din perioada în care era student, că aceeaşi boală nu se vindecă mereu cu acelaşi tratament. Pacienţii cu personalitate şi temperament asemănător răspundeau la acelaşi medicament, iar alţii de un alt tip aveau nevoie de un alt tratament pentru vindecare, deşi din punct de vedere medical sufereau de aceeaşi afecţiune. După mulţi ani de clinică, dr. Bach a renunţat la lucrul în spital şi s-a dedicat exclusiv cercetării. „Boala este un fel de consolidare a unei atitudini mentale. Este necesar să tratăm numai starea pacientului şi boala va dispărea”, spunea dr. Bach.
Cunoaşte-te şi ajută-te singur!
Potrivit psihologului Claudia Cabat, care este şi specializat în terapia florală Bach, remediile ne ajută nu numai în tratarea unor afecţiuni, ci şi în dezvoltarea personală, în stabilirea priorităţilor şi împlinirea dorinţelor care ne fac fericiţi. Potrivit piramidei lui Maslow, priorităţile umane sunt aşezate ierarhic într-o structura piramidală. „În satisfacerea acestor priorităţi pornim de la baza piramidei şi avansăm către vârf, pe măsură ce ne îmbunătăţim condiţiile de viaţă”, a explicat Clauda Cabat.
La baza piramidei, Maslow a aşezat priorităţile fundamentale cum ar fi nevoia de hrană şi adăpost. „La vârf a fost plasată cunoaşterea de sine, un concept care include două componente complementare -- dezvoltarea personală sau găsirea drumului în viaţă şi conectarea la un nivel superior propriilor limite sau transcenderea sinelui. Maslow a remarcat că insuccesul în satisfacerea priorităţilor personale ale unui individ îi provoacă acestuia nelinişte şi nefericire, indiferent de nivelul la care se situează acestea în piramida valorilor. Dacă nu reuşim să găsim iubire şi afecţiune vom fi nefericiţi”, a atras atenţia Claudia Cabat.
Ajutor în planul emoţional
Tendinţa umană naturală de deplasare către vârful piramidei explică şi de ce cultura specifică societăţii de consum nu ne poate satisface niciodată „foamea” de obiecte materiale, lucru care ne face nefericiţi. Dacă ne aflăm într-o astfel de situaţie putem apela la remediile florale. „Ne pot ajuta să ne realizăm aspiraţiile de cunoaştere de sine şi astfel să dobândim sentimentul unei împliniri şi fericiri durabile. Remediile florale sunt o hrană pentru spirit”, a completat terapeutul Claudia Cabat, primul specialist român pregătit de Fundaţia „Edward Bach”. Remediile florale sunt un SOS al planului emoţional. Pot fi aplicate şi copiilor şi nu au contraindicaţii.
Maura Anghel
În terapie se cunosc 38 de remedii
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau