Semințele de hrișcă reglează glicemia și tensiunea arterială
Dimensiune font:
Semințele de hrișcă nu conțin gluten și au o cantitate însemnată de fier, calciu, vitamine (E, B1, B2, B3, B5) și acizi grași. Consumul acestor seminte protejează sistemul cardiovascular, datorită conținutului ridicat de flavonoizi și de magneziu, elemente care îmbunătățesc fluxul sangvin și reglează presiunea arterială.
Hrișca este un aliment extraordinar care conține 8 aminoacizi esențiali, inclusiv lizină, puține calorii, mangan, cupru, calciu și magneziu, fibre, proteine și foarte puține grăsimi (1,8-2,7%)
Nu conține gluten, deci poate fi consumată și de persoanele care prezintă intoleranta la acesta. Stabilizează tensiunea arterială, previne apariția și împiedică evolutia ischemiei cardiace și a tromboflebitei. Contribuie la curățarea ficatului și a bilei de toxine. Este un tonic hepatic și un aliat contra litiazei biliare (pietrelor la fiere). Contribuie la sănătatea părului, oaselor și unghiilor, le întărește și le face mai puternice. Scade presiunea arterială și colesterolul. Ajută la eliminarea excesului de apă din corp, ține glicemia sub control.
Nu există contraindicații pentru consumul de hrișcă, dar, în cazul în care nu ați mai gustat până din acest superaliment, recomandarea este să începeți cu porții mai mici, pentru a da timp organismului să se obișnuiască. Hrișca se poate înmuia în app sau lapte, se poate coace la cuptor, alături de legume de sezon sau servi cu iaurt sau kefir.
Maura ANGHEL
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau