Semințele de in reglează greutatea coporală
Dimensiune font:
Semințele de in sunt crocante și au un ușor gust de nucă, însă puțin condimentat. Sunt adesea măcinate înainte să fie incluse în rețetele diferitelor preparate (orez, supe, sucuri de fructe și legume), dar pot la fel de bine să fie consumate întregi, dacă le adaugăm în iaurt, în laptele cu cereale, deasupra unei salate sau în aluatul de pâine sau brioșe. Semințele de în sunt bogate în acizi grași Omega-3 (de fapt, acid alfa-linoleic) și Omega-6, vitamina C, vitamina E și vitaminele din grupa B, fibre solubile, proteine cu valoare biologică mare, substanțe minerale (fier, magneziu, calciu, fosfor, zinc, potasiu), lignină (un fitoestrogen care acționează că un antioxidant), mucilagii (substanțe cu efect laxativ ușor), aminoacizi. Sunt cea mai importantă sursă vegetală de acid alfa-linoleic (substanță din familia acizilor grași Omega-3, cu rol important în scăderea nivelului colesterolului „rău”). Consumul de semințe de in poate reduce riscul de diabet, boli cardiovasculare, artrită, osteoporoză sau cancer. Îmbunătățesc digestia, sunt eficiente împotriva constipației datorită conținutului de mucilagii, produc sațietate și reglează astfel greutatea corporală. Previn dezvoltarea celulelor canceroase, datorită ligninei din compoziție.
Maura ANGHEL
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau