Siropul de ridiche vindecă tusea și ajută ficatul
Dimensiune font:
Populare în acest sezon sunt ridichile, care vin la pachet cu numeroase beneficii pentru sănătate, fiind bogate în antioxidanţi care ţin organismul departe de inflamaţii. Ridichea neagră este folosită în tratarea tusei şi răcelii, însă are grijă și de sănătatea ficatului. La baza sănătăţii ficatului stă antioxidantul care poartă numele de glutation (GSH) şi care susţine activitatea enzimatică a ficatului, prevenind astfel prezenţa toxinelor. Este o sursă ideală de vitamina C. Alimentele bogate în vitamina C sunt recomandate pentru prevenirea bolilor cronice. Factori ca stresul oxidativ, de exemplu, duc la apariţia cancerului, bolilor Alzheimer sau Parkinson. Aşadar, pentru neutralizarea acestor efecte este necesar consumul de vitamina C, iar ridichea neagră reprezintă o sursă ideală.
Întăreşte sistemul imunitar. O imunitate activă ţine organismul departe de toxine, bacterii infecţioase, celule cancerigene şi alţi patogeni. Astfel, va accelera producţia de celule albe. În plus, corpul are nevoie de vitamina C şi alte minerale, precum magneziu, ridichea neagră oferind cantitatea necesară de vitamina C şi magneziu, ambele esenţiale pentru întărirea sistemului imunitar.
Menţine nivelul colesterolului. Ridichea neagră este o sursă bogată de fibre, nutrient necesar pentru menţinerea nivelului colesterolului. Fibrele pe care le conţine ajută la absorbţia excesului de colesterol din vasele de sânge, fiind ameliorate astfel riscurile de accident vascular cerebral, ateroscleroză şi alte probleme cardiace.
Luptă împotriva kilogramelor în plus. În procesul de slăbire, consumul de fibre este un aliat ideal. Bineînţeles, alături de vitamine şi minerale, toate acestea fiind regăsite în ridichea neagră, care ajută la menţinerea nivelului crescut de energie, iar astfel este redus apetitul.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau