Strategiile de vaccinare din Franța, Spania și Germania au eșuat
Dimensiune font:
În mai multe țări europene, planurile de vaccinare nu sunt eficiente. Din cauza procedurilor, în Franța, de exemplu, țară grav afectată de pandemia de coronavirus, au fost imunizate puțin peste 500 de persoane, la o populație de peste 65 de milioane. Logistica a dat planurile peste cap și în Spania, unde numărul persoanelor imunizate este infim.
Strategia de vaccinare din Franța este un fiasco. Primele imunizări s-au făcut în azilele de bătrâni, dar totul într-un ritm mult prea lent față de cel al răspândirii bolii.
Nimeni nu poate fi injectat fără consimțământul scris și fără o verificare prelabilă a stării generale de sănătate.
Guvernul schimbă planul din mers și anunță că, până la sfârșitul lunii, se vor deschide mai multe centre de vaccinare, astfel încât persoanele de peste 75 de ani care nu locuiesc în cămine să fie imunizate.
Astăzi a început vaccinarea cadrelor medicale trecute de 50 de ani, deși, conform planului, le-ar fi venit rândul la sfârșitul lui ianuarie.
Președintele Emmanuel Macron a convocat o reuniune pentru a analiza situația vaccinării în Hexagon.
Acțiunea președintelui vine după o serie de critici legate de lentoarea campaniei de vaccinare. De la începutul crizei sanitare, Franța a înregistrat 65 de mii de decese și aproape 2.700.000 de contaminări.
Brexit-ul a dat peste cap și planurile spaniolilor, pentru că multe din congelatoarele în care se depozitează vaccinul au rămas blocate în portul Calais. Dar ibericii dau vina și pe minivacanța de Anul Nou.
De când a început campania de vaccinare, în regat au ajuns 350 de mii de doze.
În Spania, după prima săptămână de vaccinare, nu s-au utilizat nici măcar jumătate din dozele primite. Cel mai prost stă regiunea Madridului, unde s-au imunizat doar 7% dintre persoanele programate. Autoritățile sanitare au anunțat că vor apela și la spitalele private, pentru a crea mai multe centre de vaccinare.
Până ieri dimineață, în Germania au fost vaccinate aproximativ 240 de mii de persoane. Ministerul german al Sănătății ia în calcul amânarea rapelului la vaccin, pentru a imuniza cât mai multe persoane într-o primă fază. Dacă experții aprobă acest plan, a doua doză ar urma să fie administrată la 42 de zile, și nu la 21, așa cum se știa până acum.
Scenariul este luat în calcul pe fondul stocului limitat de vaccin.
Ungaria are 35 de mii de doze și primii care au fost vaccinați sunt medicii și asistentele din linia întâi.
Premierul Viktor Orban este însă total nemulțumit de felul cum gestionează Uniunea Europeană distribuirea serului. Alte țări ca Polonia sau Bulgaria sunt optimiste în privința planului de vaccinare.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau