Studiu - antivacciniștii suferă de depresie
Dimensiune font:
Persoanele cu depresie au mai multe șanse să creadă informații greșite despre vaccinurile anti-covid. Potrivit unui studiu bazat pe sondaje în 50 de state, adulții cu simptome depresive au avut de două ori mai multe șanse să susțină informații greșite despre vaccinurile COVID-19.
Depresia poate exacerba părtinirea negativă, ceea ce a condus o echipă de cercetători de la Spitalul General din Massachusetts (MGH) să investigheze dacă persoanele care suferă de simptome depresive pot fi mai receptive la dezinformarea legată de vaccinurile anti-covid. Descoperirile lor sunt publicate în JAMA Network Open.
Echipa a examinat răspunsurile a 15.464 de adulți din toate cele 50 de state americane și Washington, DC. Participanții au completat un sondaj pe internet între mai și iulie 2021, care a inclus declarații legate de vaccinurile anti-covid, după ce au răspuns la un chestionar care măsura simptomele depresive.
Participanții cu simptome depresive majore moderate sau mai mari la chestionarul inițial au avut mai multe șanse să susțină cel puțin una dintre cele patru declarații false despre vaccinuri în sondajul ulterioar. Iar cei care au susținut aceste declarații au fost mai puțin probabil să fie vaccinați.
Mai exact, prezența depresiei a fost asociată cu o probabilitate de 2,2 ori mai mare de a susține dezinformarea, iar respondenții care susțin cel puțin o declarație de dezinformare au avut șanse la jumătate mai mari de a fi vaccinați și de 2,7 ori mai multe șanse de a raporta rezistență la vaccin.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau