Studiu OMS - Cât timp durează imunitatea după COVID-19?
Dimensiune font:
Rezultatele unui studiu publicat în revista Immunity indică faptul că persoanele care se recuperează după COVID-19 produc anticorpi care ar putea oferi protecţie împotriva infecţiei timp de cel puţin 5 luni. Imunitatea ar putea dura chiar şi 7 luni sau mai mult, în funcţie de reacţia fiecărui organism în parte.
„Conchidem că anticorpii neutralizanţi sunt produşi în mod susţinut timp de cel puţin 5-7 luni după infecţia cu SARS-CoV-2”, scrie echipa de cercetători condusă de Deepta Bhattacharya, imunobiolog la Universitatea de Medicină din Arizona. Aceştia au testat aproximativ 30.000 de persoane din 30 aprilie, data de început a studiului.
Deşi concluziile obţinute până la acest moment sunt promiţătoare, cercetătorii nu au verificat dacă vreuna dintre persoanele testate a fost expusă din nou virusului şi dacă anticorpii produşi au fost suficienţi pentru a-i proteja de reinfecţie.
De asemenea, studiul sugerează şi că imunitatea ar putea dura mult mai mult decît cele 5-7 luni estimate în prezent.
Experţii au au descoperit celule cu receptori de memorie B şi T la persoane care au suferit de forme uşoare de COVID-19. Acestea oferă sistemului imunitar posibilitatea de a reţine intruşii care au afectat în trecut organismul şi permit un răspuns mai rapid şi mai puternic la o eventuală reinfectare. Acest sistem funcţionează în cazul unor boli precum rujeola, aşa că ar putea funcţiona şi pentru COVID-19, spune Dr. Lauren Rodda, imunolog la Universitatea de Medicină din Washington.
Veşti bune oferă şi un studiu publicat în The New England Journal of Medicine. Cercetătorii din Islanda au analizat 1.107 de persoane care s-au vindecat după contractarea noului coronavirus şi au obţinut rezultat pozitiv în urma testului pentru anticorpi. Pe o perioadă de 4 luni, nivelul anticorpilor împotriva COVID-19 nu a scăzut.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau