Terapii complementare - Uleiul de nucă previn îmbătrânirea
Dimensiune font:
Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de nucă au fost remarcate încă din 1931 când cercetătorii au descoperit că aceste fructe sunt o sursă importantă de vitamina C. Uleiul de nucă este bogat în acizii grași omega 3, vitaminele B1, B2, și B3, vitamina E și niacină. Un consum periodic poate preveni mai multe tipuri de boli, dar cel mai important avantaj este că se vă diminua riscul apariției afecțiunilor cardiace coronariene. Uleiul de nucă poate fi păstrat maximum șase luni sau un an. După deschiderea recipientului, uleiul de nuci trebuie menținut într-un loc răcoros, la întuneric. Antioxidanții prezenți în uleiul de nuca au un rol important în eliminarea toxinelor și a diverselor substanțe nocive din organism, care sunt indirect sau direct asociate cu dezvoltarea mai multor tipuri de cancer. Nucile sunt o sursă extrem de bogată de fitonutrienți. Conțin minerale precum seleniu, magneziu, fier, calciu, fosfor și zinc. Toate aceste substanțe ajută la menținerea echilibrului hormonilor din organism, contribuie la înfrumusețarea și menținerea sănătății pielii. Este bogat în antioxidanți care ajută la reducerea efectelor radicalilor liberi, prevenind procesul îmbătrânirii.
Maura ANGHEL
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau