Terapii complementare - Varza Kale ne menține mereu tineri
Dimensiune font:
Rudă cu varza albă și roșie, conopida și brocoli, varza Kale are foarte puține calorii și un conținut incredibil de mare de nutrienți, făcând parte dintre cele mai dense mâncăruri de pe Terra. Asta o face un aliat de nădejde în demersul de menținere a greutății și chiar în cel de a pierde kilogramele nedorite. Kale conține foarte puține grăsimi, iar o mare parte din acestea sunt acizi grași omega-3 (acid alfa-linolenic). Conține antioxidanți cum ar fi vitamina C, betacaroten, kaempferol și quercetin în cantități mari, fapt ce îi permit acestei plante miraculoase să curețe organismul de radicalii liberi. Radicalii liberi sunt molecule instabile care care pot cauza distrugeri la nivel celular. Aceste distrugeri pot duce la boli degenerative cum ar fi bolile cardiovasculare, boli degenerative ale ochilor, astm, boli autoimune, Alzheimer sau diabet. Varza Kale conține glucosinolați între care glucobrasicin, glucorafanin și sinigrin. Odată ingerate, aceste componente devin isothiocianați în tractul digestiv. Sunt studii care arată că isothiocianații previn apariția cancerului sau chiar pot ajuta la oprirea creșterii tumorilor canceroase în câteva tipuri de cancer în mod special. Vorbim aici despre cancerul de colon, de sân, de prostată, ovarian și de vezică urinară. Aajută pielea să se mențină tânără, elastică și ajută la întârzierea apariției ridurilor. Există mai multe varietăți de Kale – frunzele sale pot fi verzi sau purpurii, cu formă netedă sau ondulată. Kale creață este cel mai des întâlnită. Are o culoare de un verde crud, închis sau purpuriu, cu frunze înguste, îndesate, ușor de rupt. Se poate folosi crudă, în diverse salate, alături de alte legume, se poate găti la abur și este un aliat de nădejde și în smoothie-uri.
Maura ANGHEL
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau