Uleiul de cânepă, benefic persoanelor cu afecțiuni cardiace
Dimensiune font:
Consumul de ulei de cânepă s-a dovedit în timp a fi un excelent aliment terapeutic. Nu este folosit doar în bucătărie, ci și ca tratament pentru diverse afecțiuni și în tratamentele de înfrumusețare. Cercetătorii susțin că una dintre cele mai vechi plante cultivate în Romania este cânepă. Inițial, planta era folosită pentru producerea fibrelor necesare confecționării îmbrăcămintei. În timp, semințele sale au început să fie utilizate pentru tratarea inflamațiilor, eliminarea paraziților intestinali, ca și remediu tonic și regenerant, dar și datorita efectelor laxative și diuretice.
O lingura de ulei de cânepă are 14 grame de grăsime, din care doar un gram este saturata. Astfel, uleiul de cânepă devine mult mai sănătos pentru gătit decât untura, untul, sau alte uleiuri vegetale. Reducerea cantității de grăsime din totalul caloric zilnic ajuta la diminuarea apariției bolilor cardiovasculare cauzate de colesterolul mărit. Pe lângă un conținut scăzut de grăsimi, consumul de ulei de cânepă aduce un aport important de acizi grași, precum omega 3, care reduc riscul de boli cardiovasculare.
Acest ulei conține toți amino acizii esențiali, care previn pierderile musculare în cazul bolilor sau chiar a curelor de slăbire. În plus, un aport adecvat de ulei de cânepă oferă organismului vitamine și minerale, calciu, potasiu, magneziu, cupru, vitamina E și vitamine din complexul B.
Sisterolul este o substanță prezenta în ulei de cânepă care reduce colesterolul rău din sânge. Pe lângă aceasta substanță, tocoferolii din compoziție oferă protecție anticancer și conțin acizi grași omega 3 și omega 6, toate fiind puternici antioxidanți pentru organism.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau