Uleiul de cocos, ajutor în curele de slăbire
Dimensiune font:
Uleiul de cocos este considerat, pentru proprietățile lui, un superaliment și peste 1500 de studii publicate până în prezent dovedesc că este unul dintre cele mai sănătoase alimente naturale care există în lume în momentul de față. Uleiul de cocos este utilizat și ca produs dermatocosmetic sau pentru îngrijirea părului. Este foarte sănătos datorită unui tip special de grăsimi saturate, respectiv trigliceride cu lanț mediu care sunt metabolizate diferit. Printre acestea, se numără: acidul caprilic, acidul lauric și acidul capric. Acești acizi grași sunt ușor digerabili, au proprietăți antimicrobiene și antifungice și se duc direct la ficat din tractul digestiv unde sunt utilizați ca o sursă imediată de energie sau transformați în așa-numitele ketone care pot trata afecțiuni ale creierului, cum ar fi epilepsia sau boala Alzheimer. Nu conține colesterol și nici grăsimi nocive de tipul trans, pe care tot medicii și specialiștii în nutriție ne avertizează să le evităm. Pentru toate beneficiile uleiului de cocos, experți în nutriție și chiar medici ne sugerează să consumăm ulei virgin, organic, presat la rece, nehidrogenat. Obezitatea constituie în prezent una dintre cele mai mari probleme de sănătate din lume. Deși unele persoane cred că, pentru a slăbi, e important doar să reducă numărul de calorii, și sursa caloriilor consumate este importantă. Suntem ceea ce mâncăm și alimente diferite influențează în mod diferit corpul nostru și producția de hormoni. Trigliceridele cu lanț mediu din uleiul de cocos pot crește arderile de energie în comparație cu cele cu lanț lung. Conform unui studiu, 15-30 de grame de acizi grași cu lanț mediu cresc consumul de energie zilnic cu 5, respectiv cu aproximativ 120 de calorii pe zi.
Maura ANGHEL
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau