Uleiul de margarete, beneficii pentru afecțiunile pielii
Dimensiune font:
Cunoscute ca și plante ornamentale, margaretele sunt folosite și în medicina naturistă. De exemplu, uleiul obținut din florile de margarete este o alternativă naturală și ieftină în fața produselor cosmetice obișnuite. Pe vremuri, uleiul de margarete era folosit pentru vindecarea rănilor provocate de lovituri, căzături, zgârieturi și tăieturi, dovedindu-și calitățile antiinflamatoare și cicatrizante. Uleiul se obține prin macerarea florilor de margarete în ulei vegetal. Acesta este bogat în vitamine și substanțe hrănitoare, acțiunea să fiind extinsa, iar o simplă aplicare atrăgând beneficii numeroase:
-tonifierea pielii de pe întreg corpul (aspectul astringent ridicat face uleiul ideal pentru aplicarea pe coapse, abdomen și sâni)
-calmarea inflamațiilor și creșterea fermității. Fermitatea este recăpătată datorita acțiunii acizilor organici, precum cel tartaric și cel tanic.
Pe lângă o stimulare foarte buna a circulației, aceștia determină creșterea elasticității pielii și sublinierea formelor. Pielea devine fină și în același timp tonifiată. Totodată, uleiul de margarete are proprietatea de stimulare a circulației, atenuând durerilor provocate de statul prea mult în picioare. Uleiul ajută în cazul venelor dilatate și celor sparte atât la nivelul aspectului, cât și la nivelul senzației de picioare grele. Uleiul de margarete este un foarte bun antiinflamator și cicatrizant. Conținutul ridicat de vitamina E și antioxidanți face uleiul foarte bun pentru tratarea inflamațiilor și țesuturilor deteriorate. Durerea și infecțiile sunt reduse, iar rănile sunt protejate împotrivă bacteriilor. Atenție, uleiul nu se aplică pe răni deschise!
Maura ANGHEL
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau