Usturoiul și ceapa, antibiotice naturale
Dimensiune font:
Foarte folosite în bucătărie, multe legume sunt și antibiotice naturale, fiindu-le cunoscute proprietățile antibacteriene.
Usturoiul, deși produce o respirație urât-mirositoare, este foarte cunoscut pentru capacitățile sale de a lupta împotriva bacteriilor. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, era considerat „penicilina rusească" deoarece doctorii îl foloseau pentru a trata diferite boli când rămâneau fără dozele de antibiotic. Cercetările indică faptul că usturoiul poate gestiona nivelul bacteriei Heliobacter pylori din tractul digestiv. Un nivel prea mare din această bacterie poate produce ulcer gastric. În plus, studii recente arată că persoanele care consuma legume Allium precum ceapa, praz, dar mai ales usturoi, prezinta o șansă mai mica de a dezvolta cancer la stomac.
Ceapa, gătită sau crudă, are compuși sulfurici ce luptă împotrivă infecțiilor și chiar împotriva bacteriilor persistente. Cercetătorii au examinat eficiența cepei în fața bacteriilor orale și au descoperit că poate fi folosita în cazul bacteriei asociata cu boala periodontala (infecție a țesuturilor care înconjoară dinții).
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau