De ce cumpără românii tot mai mult aur

5

Dimensiune font:

| 04-11-2023 00:16

Ultimele săptămâni au adus recorduri peste recorduri ale prețului aurului, atât pe piața internațională, cât și pe cea din România. La finalul lui octombrie, Banca Națională a afișat prețuri care au depășit 300 de lei pentru gramul de aur, iar specialiștii consideră că metalul prețios e mai scump, în medie, cu peste 8% după evenimentele din Orientul Mijlociu, iar tendința este în continuă creștere.

„Aurul a fost considerat întotdeauna un activ de refugiu și o protecție sigură împotriva inflației. Prețul său tinde să crească în perioadele de incertitudine financiară și politică, din dorința oamenilor de a-și asigura veniturile. Le trăim acum pe amândouă, așa încât nu ne miră să observăm o creștere a procentului clienților care își securizează economiile prin achiziția de bijuterii din aur. Acest activ este atractiv atât pentru marii, cât și pentru micii investitori, cu atât mai mult cu cât dezvoltarea tehnologiei și a platformelor de tranzacționare facilitează mult procesul de achiziție”, spune Cosmin Popovici, CEO CreditAmanet.

De altfel, după creșterile importante ale prețului aurului cauzate de pandemie, războiul din Ucraina și contextul politic complex din întreaga lume care a culminat cu conflictul din Orientul Mijlociu, valoarea acestui activ a crescut constant, iar agențiile de prognoză economică sunt în majoritate de acord că tendința se va menține până în 2030. „În momentele de tensiune cumulată, când totul se depreciază, aurul crește. Cu siguranță vom asista la noi maxime istorice ale prețului acestui activ și în perioada următoare”, mai spune Cosmin Popovici.

CEO-ul CreditAmanet subliniază că de la debutul lui 2023 holdingul a înregistrat o creștere de 35% pe segmentele amanet aur și vânzare bijuterii noi din aur. „Există, în mod cert, o creștere a procentului clienților care se îndreaptă spre achiziția de bijuterii din aur ca modalitate de investiție cu riscuri extrem de scăzute, în pofida perioadei dificile. Pe de altă parte, clienții care apelează la creditarea tip amanet pot să acceseze sume mai mari pentru că valoarea bijuteriilor din aur a crescut”, explică CEO-ul CreditAmanet.

Care sunt avantajele investițiilor în aur

Aurul are tendința de a crește sau măcar de a-și păstra valoarea în perioadele de inflație, ceea ce îl face o opțiune de investiție atractivă în astfel de momente. Portabilitatea și lichiditatea sunt alte avantaje ale acestui activ. Bijuteriile din aur pot fi ușor transportate și convertite rapid în bani, în caz de nevoie și, în plus, acest lucru e ușor de realizat în orice colț al lumii. Aurul are o valoare stabilă și durabilă de-a lungul timpului, iar bijuteriile din acest metal pot reprezenta o investiție pe termen lung, care poate fi valorificată sau păstrată în familie. Diversificarea portofoliului și reducerea riscurilor la care sunt expuse variate clase de active reprezintă alte beneficii ale investițiilor în (bijuterii din) aur.

La ce să fii atent când investești în bijuterii din aur?

În ultimii ani, tot mai mulți clienți au ales să investească în bijuterii pre-owned sau chiar noi de la casele de amanet datorită prețurilor competitive și a ofertei extrem de diversificate. În cazul unei astfel de opțiuni, verificarea reputației retailerului este unul dintre primele lucruri care trebuie făcute. „Retailerul trebuie să poată garanta autenticitatea, calitatea și proveniența obiectelor pe care le comercializează. Bijuteriile, mai ales dacă au încrustate pietre prețioase precum diamantele, spre exemplu, trebuie evaluate de experți profesioniști”, spune Cosmin Popovici, care subliniază că bijuteriile din aur oferă, mai ales în vremuri de incertitudini economice și politice, oportunitatea unor investiții cu risc scăzut și securizarea economiilor. „Aurul este o investiție sigură în vremuri dificile. Deteriorarea condițiilor economice îi poate susține sau chiar amplifica valoarea”, mai spune CEO-ul CreditAmanet, care estimează o creștere importantă a prețului acestui activ și în 2024.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Ion Neculce, cu sediul administrativ in sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, telefon 0232/710.880, email: office@primaria- ionneculce.ro, cod fiscal 4541050. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: -teren in suprafata de 2.539 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 62719, Carte funciara 62720; -teren in suprafata de 2.539 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62720, Carte funciara 62720; -teren in suprafata de 1.374 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 62721, Carte funciara 62721; -teren in suprafata de 1.165 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62722, Carte funciara 62722; ce apartin domeniului privat al Comunei Ion Neculce, conform caietului de sarcini, O.U.G. nr. 57/03.07.2019 si H.C.L. al Comunei Ion Neculce nr. 94/17.10.2024. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei sau electronic, prin e-mail: office@primaria- ionneculce.ro. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Registratura Comunei Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: Gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 18.11.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 26.11.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, Registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: un exemplar. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.11.2024, ora 09.30, Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi -etajul I -Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Iasi, Iasi, Str. Elena Doamna nr. 1A, judetul Iasi, telefon 0332/403.647, fax 0332/435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 01.11.2024.
1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Ion Neculce, cu sediul administrativ in sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, telefon 0232/710.880, email: office@primaria- ionneculce.ro, cod fiscal 4541050. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: -teren in suprafata de 4.250 mp, situat in extravilanul satului Razboieni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62548, Carte funciara 62548; -teren in suprafata de 3.080 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 61364, Carte funciara 61364; ce apartin domeniului privat al Comunei Ion Neculce, conform caietului de sarcini, O.U.G. nr. 57/03.07.2019 si H.C.L. al Comunei Ion Neculce nr. 89/27.07.2023. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei sau electronic, prin e-mail: office@primaria- ionneculce.ro. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Registratura Comunei Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: Gratuit. 3.4.Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 18.11.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 26.11.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, Registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: un exemplar. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.11.2024, ora 09.30, Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi -etajul I -Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Iasi, Iasi, Str. Elena Doamna nr. 1A, judetul Iasi, telefon 0332/403.647, fax 0332/435.700, e-mail: tr-iasi-reg @just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 01.11.2024.
Sistemul de Garanție-Returnare este tot mai ușor de adoptat pentru micii comercianți - RetuRO anunță noi îmbunătățiri
13/11/2024 09:00

Sistemul de Garantie-Returnare este tot mai usor de adoptat pentru micii comercianti - RetuRO anuntă noi imbunătătiri Luna aceasta se implineste un an de cand Sistemul de Garantie-Returnare (SGR) a devenit ...

Cele mai mari companii din lume, prinse că vând alimente de o calitate îndoielnică în țările mai sărace
08/11/2024 09:29

Cele mai mari companii alimentare din lume, printre care Nestle, Unilever si Pepsico, vand produse cu o valoare nutritională mai slabă in tările sărace. Concluzia apartine Initiativei Accesului la Nutritie ...

Fenomenul care ia amploare în lumea relațiilor: Cum își aleg partenerii tinerii din Generația Z
04/11/2024 14:34

O nouă tendintă ia amploare in lumea relatiilor: „throning-ul" sau căutarea deliberată a unui partener cu statut social „superior" doar pentru a urca pe scara popularitătii. Fenomenul, specific Generat ...

Șeful casei de pensii, anunț extrem de important: Cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025
04/11/2024 04:50

Pensiile romanilor vor fi majorate din nou incepand cu ianuarie 2025, iar toti pensionarii vor beneficia de bani in plus. Seful Casei Nationale de Pensii Publice (CNPP), Daniel Baciu, a spus cu cat vor creste p ...

Cum trebuie educat un băiat, în familie, pentru a fi mai târziu un bărbat responsabil. ”De aici intervine structura mamei, trebuie să fie una puternică”
03/11/2024 13:58

Psihologul Radu Leca, alături de Ramona Dumitru, au discutat despre ce inseamnă să cresti un „bărbat adevărat” si cum pot părintii să sprijine dezvoltarea sănătoasă si echilibrată a băietilor. ...

Iosif Buble a tras marele loz
01/11/2024 00:10

Biroul Electoral Central (BEC) a acreditat Centrul de Sociologie Urbană şi Regională – CURS, al lui Iosif Buble, pentru efectuarea de sondaje de opinie la ieşirea de la urne la alegerile parlamentare. ...

Atenţie şoferi! Agresivitatea în trafic poate fi reclamată pe o aplicaţie a MAI.
31/10/2024 14:42

Atenţie şoferi! Agresivitatea in trafic poate fi reclamată pe o aplicaţie a MAI. Începand de duminică, 27 octombrie, soferii care manifestă comportament agresiv in trafic pot fi raportati printr- ...

Mama, te urăsc! Cum să reacţionezi când copilul spune cuvinte care jignesc şi dor?
30/10/2024 14:56

“Te urăsc! As vrea să mori!”. Poate fi ceva mai dureros pentru un părinte decat să audă aceste cuvinte din gura propriului copil? Cuvintele lovesc ca un pumnal care sfasie inima. Copilul pe car ...

Fericirea în cuplu: iluzie sau realitate? Ce putem face pentru a avea o relaţie de cuplu fericită?
25/10/2024 12:34

Fericirea in cuplu: iluzie sau realitate? Ce putem face pentru a avea o relaţie de cuplu fericită? 7 principii pentru o relatie de cuplu fericita Dacă te intrebi ce poţi face ca să ai o relaţie de c ...

 Primarul din Bușteni, reținut pentru 24 de ore
25/10/2024 00:53

Primarul din Busteni, acuzat că a agresat o femeie de 36 de ani, administrator al unei societăti comerciale, a fost retinut joi pentru 24 de ore. Potrivit IPJ Prahova, in urma probatoriului administrat, a fo ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei