Doxologia, colaborări prestigioase cu editoturi de peste hotare
Dimensiune font:
CULTURĂ ȘI COMUNICARE
Prin toate proiectele desfăşurate pe parcursul anului 2023 s-a urmărit întărirea credință a celor care accesează resursele editoriale şi mediatice (cărțile editurii şi conținutul portalului doxologia.ro), dar şi apropierea de valorile creştine a celor indiferenți religios sau rezervați ȋn privința ȋnvățăturilor Bisericii.
Editura și Tipografia Doxologia au editat şi tipărit un număr de 241 titluri, din care 86 titluri noi şi 155 retipăriri, într-un tiraj cumulat de 207.899 de exemplare.
Între noile apariții editoriale din 2023, menționăm în mod deosebit următoarele titluri:
1) Trei volume ale sau dedicate Sf. Andrei Criteanul: a) Viața Sfântului Andrei Criteanul, după diferite izvoare hagiografice și Canoane la Praznicele împărătești; b) Maica Domnului, „cununa frumuseții” – Omilii și canoane închinate Preasfintei Născătoare de Dumnezeu; c) Slujba Sf. Andrei Criteanul
2) Claudia Rapp, Episcopat și sfințenie în Antichitatea târzie
3) Stephen de Young, Religia Apostolilor. Creștinismul ortodox în primul secol după Hristos
4) Colectiv de autori, Despre isihasmul bizantin și alte studii patristice (reunește comunicările de la prima ediție a Simpozionului Tradiția patristică în actualitate).
Editura Doxologia, în anul 2023, a inițiat noi contracte ȋn vederea achiziționării unor drepturi de autor cu Harvard University Press, Ancient Faith Publishing, Hellenic College, Holy Cross (toate din SUA) și Groupe Elidia-Plein Vent (din Franța).
Portalul doxologia.ro a avut o medie de 105.000 utilizatori zilnici neduplicați, iar Radio Doxologia a avut emisie pe internet oferind ascultătorilor slujbele de la catedrala mitropolitană din Iași, muzică psaltică, iar ȋn luna decembrie un flux continuu de colinde.
Materialele video produse de Doxologia.ro au numărat 15,5 milioane de vizualizări, însumând aproximativ 2,6 milioane de ore de vizionare pe Facebook și YouTube.
În cadrul Sectorului activează Centrul de Studii Patristice „Sfântul Maxim Mărturisitorul” și Centrul de Proiecte și Evenimente.
Între evenimentele organizate anul trecut, un impact semnificativ l-a avut Festivalul Internațional de Muzică Orientală Dimitrie Cantemir (26-28 mai), organizat cu prilejul împlinirii a 300 de ani de la trecerea la cele veșnice a marelui cărturar, la care au partcipat ansambluri muzicale din România, Turcia și Iran.
Sectorul Comunicare și Relații Publice s-a implicat, de-a lungul anului 2023, mai mult în relaționarea cu reprezentați din presă sau din alte medii de formare a opiniei publice. Anul trecut a continuat realizarea unor emisiuni săptămânale de spiritualitate religioasă difuzate de posturile TVR Iași, Iaşi TV Life, TeleM, Infinit TV, la care s-au adăugat trei emisiuni cu specific religios realizate de televiziunile Telemoldova Plus, Apollonia TV și TeleM Botoşani. De menționat, de asemenea, este și colaborarea foarte bună cu Radio Iași, care realizează emisiunea săptămânală de spiritualitate „Lumina credinței” și transmite, în fiecare duminică și la anumite sărbători, slujba Sfintei Liturghii de la Catedrala Mitropolitană din Iași sau, ocazional, din alte biserici din Mitropolia Moldovei și Bucovinei.
Prin Calendarul de evenimente al Arhiepiscopiei Iaşilor, s-au înregistrat anul trecut şi transmis săptămânal către presă informaţii referitoare la aproape 1.000 de evenimente care au avut loc în cadrul eparhiei (din sfera liturgică, misionară, educaţională, culturală, administrativă şi filantropică).
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau