6 modalități principale de a pescui în funcție de experiență
Dimensiune font:
Dacă pescuitul este o activitate pe care o practici, trebuie să ai în vedere faptul că există mai multe modalități sau tehnici principale de a prinde pește.
Pescuitul la vargă
Începem cu cea mai ușoară tehnică. Pescuitul la vargă este bine cunoscut de toți pescarii, pentru că este tehnica cu care începi să înveți tainele pescuitului. Varga este, de fapt, undița modernă formată din tronsoane tubulare de diferite lungimi. Cu alte cuvinte, vorbim de cea mai simplă metodă de pescuit, ideală pentru copii și pescari amatori.
Mai mult decât atât, vine cu cele mai mici costuri posibile în această activitate de petrecere a timpului liber în natură. Nu uita de faptul că varga nu are mulinetă, iar asta înseamnă că vei pescui la distanțe scurte față de mal.
Pescuitul la spinning
Este o tehnică de pescuit potrivită dacă vrei să prinzi pești răpitori. Vei avea nevoie de lansete rapitori cu mulinete care să-ți permită și lansări mai lungi. Printre nălucile pe care le poți folosi cu această tehnică, se numără voblerele de suprafață, voblerele de adâncime, lingurițe rotative, lingurițe oscilante etc. Este important ca mișcarea nălucii prin apă să fie asemănătoare unei vietăți acvatice, astfel răpitorul va fi provocat să atace.
Pescuitul la match
Reprezintă o modalitate de pescuit destul de populară la noi în țară, dar necesită să ții cont de anumite condiții. Este o combinație între pescuitul la plută și pescuitul cu lanseta. Numele bățului folosit la această tehnică poartă denumirea englezească de match.
Pescuitul la bologneză
Tehnica amintește, după denumire, de regiunea faimoasă a Italiei, Bologna. Pentru această modalitate de pescuit ai nevoie de o lansetă bologneză. Este o lansetă ușoară și confortabilă, mai ales dacă îți cumperi una de 5-6 metri lungime, și cu un model mic de mulinetă. Secretul tehnicii este să controlezi firul dintre plută și vârful lansetei, pentru ca acesta să nu creeze așa numitele „burți”.
Pescuitul la feeder
Cuvântul feeder, cât și tehnica de pescuit în sine, vine din engleză, și înseamnă „năditor”. Recunoaștem lansetele pentru pescuit la feeder prin simplu fapt că prezintă un număr mare de inele, pentru controlul excelent al firului. Pe de altă parte, vârfurile lor sunt fragile, ceea ce necesită o foarte bună manevrare. Particularitatea acestei tehnici este folosirea nadei într-un coșuleț dedicat, fiind ideală pentru substratul apei.
Pescuitul la rubeziană
Pescuitul la rubeziană este caracteristic pescuitul staționar sau pasiv, respectiv în competițiile sportive. Rubeziana este un băț foarte lung, format din kit și portkit, dar în același timp foarte ușor. Ca idee, lungimea rubezienei poate ajunge și la 20 de metri. Totuși, pentru competițiile sportive există niște reguli privind lungimea ei.
Sursă foto: Shutterstock
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau