Trupa lui Rednic mai are zece zile până la reluarea campionatului! Amicalul cu FC Botoșani a fost anulat! Nou proiect de finanțare depus la Consiliul Local
Dimensiune font:
Trupa lui Mircea Rednic era miercuri la antrenament în Copou când a aflat că Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a stabilit programul etapei a III-a a play-out-ului Ligii 1, prima de când campionatul a fost întrerupt la finalul primei decade din martie din cauza pandemiei de COVID-19. Aşadar, primul meci pentru CSM Politehnica Iaşi va fi duminică, 14 iunie, de la ora 17:00, în deplasare, cu FC Viitorul (se pare că manşa-tur a semifinalelor Cupei României, fază în care este calificată şi CSM Poli, nu va mai fi programată în jurul datei de 17 iunie, aşa cum arăta simularea întocmită de LPF), fiind respectată rugămintea preşedintelui executiv Ciprian Paraschiv ca echipa sa să fie programată nu mai devreme de ora 17:00. Primul meci oficial nu va mai fi precedat la sfârşitul acestei săptămâni de partida amicală cu FC Botoşani, motivul oficial al anulării amicalului fiind că n-a fost descoperită o brigadă de arbitri care să respecte prevederile prevăzute pentru starea de alertă.
După ce a ratat şedinţa de pregătire de marţi din cauza durerilor din zona lombară, Mihalache a revenit la antrenamentul de miercuri, dar a lucrat separat, ca şi Bădic, în timp ce A. Radu (CFR Cluj) n-a oferit nici ieri un răspuns în privinţa prelungirii împrumutului său la CSM Poli, care expiră la 30 iunie.
Citește și: Cum ar reacţiona Consiliul Local la o nouă cerere de finanţare pentru CSM Politehnica Iași
Şi la birourile din Copou a fost destulă forfotă, gruparea ieşeană depunând miercuri la Consiliul Local proiectul prin care solicită finanţare în temeiul Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Reamintim că Secţiunea a 6-a se referă la Domeniul Tineretului şi Sportului în Articolul 43 şi are două alineate, cel cu numărul (2) constituind un veritabil colac de salvare pentru cluburile din Liga 1. Iată conţinutul integral al aliniatului (2): „Pe durata stării de alertă, în scopul susţinerii structurilor sportive, definite conform Legii nr. 69/2000, cu modificările şi completările ulterioare, autorităţile administraţiei publice locale pot aproba, prin hotărârea consiliului local şi/sau judeţean, după caz, diverse forme de sprijin pentru finanţarea cheltuielilor de funcţionare sau de natură salarială ale structurilor sportive care îşi au sediul pe raza administrativ-teritorială ale acestora. În cazul acestor forme de sprijin, pe durata stării de alertă, nu sunt aplicabile prevederile legale privind ajutorul de stat şi prevederile Legii nr. 350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general, cu modificările şi completările ulterioare”.
Paraschiv solicită sprijin şi din partea Consiliului Judeţean
Gruparea ieşeană a fost susţinută şi la acest proiect de consilierul local Mihai Liviu Gavril, cel care a reuşit să demonstreze că eventuala finanţare nu trebuie legată de data depunerii sau data la care ar fi aprobat proiectul, ci la întreaga perioadă a stării de alertă, care deocamdată se întinde pe treizeci de zile, începând cu 15 mai. „Este eligibilă la finanţare orice categorie de cheltuieli ale unei structuri sportive, cheltuială generată pe parcursul stării de alertă atât timp cât solicitantul îşi formulează cererea în cuprinsul acestei perioade pentru cheltuielile generate de această perioadă, inclusiv pentru cele anterioare depunerii cererii, dar care au fost făcute sau generate în perioada stării de alertă. Evident, dispoziţiile legii au efect pentru viitor şi nu pot retroactiva, conform principiului constituţional al neretroactivităţii legii civile numai că, retroactivitatea, în acest caz, ar trebui raportată la data instaurării stării de alertă şi nu la data formulării cererii de către solicitant, astfel încât este eligibilă finanţarea pentru orice tip de cheltuieli de funcţionare sau de natură salarială şi care au ca şi termen de naştere prima zi în care Legea 55/2020 a emis efecte juridice în concret”, a precizat Mihai Liviu Gavril, care a mai menţionat: „Probabil săptămâna viitoare se va întruni Consiliul Local într-o şedinţă extraordinară, prilej cu care sper să fie trecut pe ordinea de zi şi proiectul depus de CSM Politehnica Iaşi”.
Gruparea ieşeană solicită 1,5 milioane de lei din partea Consiliului Local, după ce vineri a primit 2,2 milioane de lei pentru proiectul de mentoring depus de Academia CSM Politehnica Iaşi, dar va depune un proiect şi la Consiliul Judeţean Iaşi, fiind prima oară în mandatul lui Paraschiv când ar fi solicitat sprijinul instituţiei conduse de Maricel Popa. „Consider că toţi ieşenii, toate formaţiunile politice trebuie să fie lângă această echipă, echipă care este a comunităţii. Am apelat mai întâi la susţinerea Consiliului Local, deoarece este partenerul nostru tradiţional, de nădejde, dar acum ne adresăm cu aceleaşi speranţe şi către Consiliul Judeţean, bineînţeles, dacă dispune de resursele necesare pentru a fi alături şi de o echipă care traversează din cauza pandemiei de COVID-19 o perioadă extrem de dificilă”, ne-a declarat Ciprian Paraschiv.
Precizăm că în cazul în care starea de alertă ar fi prelungită, CSM Poli Iaşi ar putea din nou să depună proiecte pentru a fi sprijinită de autorităţile locale. Dragoş GAŞPAR
Sursa foto: CSM Politehnica Iași
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau