Ce ne determină să vrem să atingem perfecţiunea?
Dimensiune font:
Dacă eşti perfecţionist poate că ai vrea să afli că această trăsătură nu este una pe care ai adopat-o, ea fiind moştenită şi determinată de materialul genetic.
Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Michigan susţin că indivizii nu devin perfecţionişti, ci că aşa se nasc. Ei au descoperit legătura dintre perfecţionism şi genetică în urma unui studiu în care au analizat gemene identice şi non-identice, cu vârste cuprinse între 12 şi 22 de ani.
Gemenii identici deţin acelaşi material genetic, prin urmare, dacă o trăsătură este determinată doar de natură, atunci probabilitatea ca ambii indivizi să o poarte ar fi la fel ca în cazul gemenilor non-identici. În studiu s-a constat că gemenii identici au avut un scor mult mai apropiat atunci când le-a fost măsurat nivelul de perfecţionism şi de anxietate, comparativ cu gemenii non-identici. Această constatare a indicat că perfecţionismul este determinat mai mult de natură şi poate fi atribuită părinţilor.
„Am descoperit că există o componentă genetică puternică puternică care este legată de caracterul perfecţionist al unei persoane. De asemenea s-a constatat o legătură între perfecţionism şi anxietate”, a explicat coordonatorul studiului, Jason Moser.
Sursa: Times of India
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau