Cum au pierdut oamenii osul sexului prelungit. Ce avea în plus penisul humanoid acum 1,9 milioane de ani

0000   0141700

Dimensiune font:

| 20-02-2021 12:56

 Cum au pierdut oamenii osul sexului prelungit. Ce avea în plus penisul humanoid acum 1,9 milioane de ani

 De-a lungul evoluţiei humanoizii s-au schimbat. Au devenit mai îndemânatici, mai inteligenţi şi au ajuns să stăpânească lumea. Au avut însă şi de pierdut. De exemplu, un os care se găseşte la majoritatea mamiferelor. Este vorba despre baculum şi ţine de performanţa sexuală.  De la un simplu humanoid din familia primatelor omul a evoluat către ceea ce este astăzi, un mamifer cu o inteligenţă superioară oricărui alte creaturi de pe faţa Pământului şi totodată capabil să se adapteze oricărui mediul cu o


eficienţă sporită.

 

De-a lungul evoluţiei sale, care a durat câteva milioane de ani, omul a avut numeroase acumulări de ordin anatomic, social sau cultural. Au existat însă şi pierderi. În special este vorba despre baculum, o trăsătură anatomică întâlnită la aproape toate mamiferele. Pe scurt, este vorba despre osul penisului, os pe care oamenii de astăzi nu-l mai posedă dar pe care l-au pierdut de-a lungul evoluţiei, acum aproximativ 1 milion de ani. Asta înseamnă că fără acest os capacitatea de a avea acte sexuale prelungite a scăzut, spun unii specialişti. Osul pierdut de oameni La om, penisul este un organ format din formaţiuni musculare, fără niciun fel de structură osoasă. Nu a fost însă întotdeuna aşa. Mai precis până acum aproximativ 2 milione de ani în urmă, hominizii din care a evoluat omul de astăzi, ar fi avut un os penian, numit baculum.

 

Osul respectiv ar fi fost prins de capătul superior al penisului şi nu de baza acestuia şi servea pentru a susţine penisul în timpul copulării dar şi direcţionarea sperrmei către cervix pentru o fertilizare mai eficientă. Cu alte cuvinte, Australophitecus, Homo Habilis sau Homo Ergaster ar fi avut baculum, acest os penian. Kit Opie şi Matilda Bridle de la University College din Londra au făcut o serie de studii privind rolul acestui os la mamifere dar au făcut şi o serie de consideraţii privind dispariţia sa la hominizi. Mai preics, aceştia cred că osul penisului a apărut la mamifere acum 95 de milioane de ani iar la primate acum 50 de milioane de ani. Conform specialiştilor baculum a avut şi are un rol important în împerecherea mamiferelor. Mai precis, ajută masculii să se asigure că materialul lor genetic va fi perpetuat. Eficienţa acestui os este mare în cazul mamiferelor poligame care practică împerecherea multiplă între idivizi. Adică o femelă se împerechează cu mai mulţi masculi la intervale scurte de timp. Cu cât este mai lung osul penian cu atât împerecherea durează mai mult, iar şansele respectivului de a-şi transmite materialul genetic cresc. „Cercetările noastre sugerează faptul că baculum joacă un rol important în strategiile reproductive ale masculului în momentul în care are de-a face cu o competiţie sexuală acerbă post-copulatorie.

Actele sexuale prelungite îl ajută pe mascul să păzească femela de împerecheri cu alţi competitori, crescându-i astfel şansele de a-şi transmite materialul genetic”, precizează antropologul Matilda Bridle pentru eurakalert.org. Baculum lung, sex mai mult Specialiştii arată că de obicei cu cât este mai mare baculum, cu atât actul sexual durează mai mult. Aşa cum antropologul Matilda Bridle a explicat, explicaţia este simplă, masculul petrece mai mult timp cu femela iar ceilalţi competitori sexuali au mai puţine şanse de a-şi perpetua mesajul genetic.

 

De exemplu, o specie de maimuţă din Madagascar are un baculum foarte lung şi în consecinţă actul sexual durează aproximativ o oră. La cimpanzeu, cu un baculum cât  o unghie, durează doar şapte secunde. La oameni, fără baculum, copularea propriu-zisă durează în medie două minute. Cel mai mare baculum îl are morsa, de aproximativ 0.6 metri. Monogamia a făcut pierdut osul penisului la oameni Specialiştii spun că humanoizii au rămas fără baculum acum 1.9 milioane de ani. Este vorba despre Homo Erectus, descoperitul focului şi cel care a reuşit să se răspândească din Africa către Europa şi Asia. Totodată Homo Erectus a căpătat şi o serie de trăsături comportamentale care se pare că l-a influenţat şi anatomic. Mai precis, se presupune că la acest hominid se remarca şi prin monogamie. Spre deosebire de strămoşii săi care se împerecheau cu mai multe femele, la fel ca celelalte primate, Homo Erectus a început să prefere o singură parteneră. În acel moment, spun specialiştii antropologi, oamenii nu mai aveau nevoie de baculum, pentru că nu mai exista o competiţie sexuală atât de pronunţată.

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:36

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Gura Vaii, cu sediul social in comuna Gura Vaii, satul Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau, cod postal 607220, telefon 0371/407.500, fax 0372/002.112, e-mail: primariaguravaii@yahoo.com, cod fiscal 4278108. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: - teren in suprafata de 316 mp, situat in intravilanul comunei Gura Vaii, satului Rotunda, nr. Cadastral 62185, CF 62185, apartinand domeniului privat al Comunei Gura Vaii, conform H.C.L. Comunei Gura Vaii nr. 09/22.01.2024, caietului de sarcini si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartimentul Achizitii Publice sau se poate consulta pe site-ul: www.uatcomuna guravaii.ro, sectiunea -Anunturi. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: de la Compartimentul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau in contul de trezorerie RO17 TREZ 0625 006X XX00 0079, deschis la Trezoreria Onesti, cod fiscal: 4278108. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 27.03.2024, ora 12.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 04.04.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 05.04.2024, ora 09.00, Comuna Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Judecatoria Onesti, cu sediul in municipiul Onesti, Str. Tineretului nr. 1, judetul Bacau, telefon 0234/311.913, fax 0234/326.170, e-mail: jud-onesti-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 08.03.2024.
ANUNȚ DE LICITAȚIE. Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro, organizează în data de 29.03.2024, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 16.000,00 mp, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, zona Dedeman. 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 16.000 mp, situat în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: gratuit 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20.03.2024, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 29.03.2024, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 29.03.2024, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro PRIMAR, Florin-Liviu DULGHERU
Cercetătorii transumaniști lucrează la crearea de embrioni umani cu ADN provenind de la doi bărbați
27/03/2024 14:02

Oamenii de stiintă sunt "tot mai aproape" de a crea embrioni umani folosind ADN-ul a doi bărbati si nicio femeie. Cercetările sunt efectuate de oamenii de stiintă de la Oregon Health & Science University (O ...

Roboții românilor vor lucra în 2.500 de magazine online
26/03/2024 04:48

  O echipă de tineri romani, fondatorii unei companii de tehnologie, a conceput cinci roboţi pe bază de Inteligenţă Artificială (AI), care pot munci non-stop in funcţii de manager de brand, agent d ...

23 martie - Ora Pământului
23/03/2024 10:55

Desfăşurată in ultima sambătă a lunii martie, pe 23 martie 2024, Ora Pămantului (Earth Hour) este cunoscută pentru momentul "stingerea luminilor", la care au participat oameni din intreaga lume ...

De ce a fost anulată lansarea navei spațiale rusești Soyuz cu câteva secunde înainte de decolare
22/03/2024 00:15

Joi era programată lansarea unei nave spatiale rusesti Soyuz spre Statia Spatială Internatională (ISS). Cu cateva secunde inainte de decolare, aceasta a fost anulată, iar echipajul, format dintr-un rus, un ...

Chinezii pregătesc o lege privind utilizarea Inteligenței Artificiale
21/03/2024 11:54

Academicieni chinezi au prezentat la Beijing o propunere pentru o lege privind inteligenţa artificială (AI) menită să reglementeze utilizarea acestei tehnologii in gigantul asiatic, informează EFE. Proiec ...

DEZASTRU! Au piat Facebook și Instagram!
05/03/2024 18:40

Mai multe servicii apartinand companiei Meta, cele mai importante fiind Facebook si Instagram au devenit inaccesibile pentru foarte multi utilizatori in această după amiază, 5 martie, in jurul orei 17.30. ...

Schimbări majore la WhatsApp: Ce vor putea face utilizatorii
29/02/2024 14:02

WhatsApp a adăugat recent patru noi optiuni de formatare a textului, pentru a imbunătăti experienta utilizatorilor in comunicare. Aceste optiuni includ posibilitatea de a crea liste cu marcaje si numerotări ...

Polistirenul NU arde. Diferența față de vata minerală
24/02/2024 10:43

Odată cu incendiul din Valencia, a reajuns in spatiul public ipoteza conform căreia focul s-ar fi intins rapid din cauza anvelopării cu polistiren. Întretinerea arderii de către polistirenul folosit ...

ChatGPT a luat-o razna. A început să emită cuvinte fără niciun înțeles
22/02/2024 13:20

Foarte populara interfaţă a inteligenţei artificiale (AI) generative ChatGPT, care a făcut cunoscută această tehnologie, a luat-o razna timp de mai multe ore şi le-a răspuns utilizatorilor prin fraze f ...

 Oamenii autotrofi. O viață în simbioză cu energia solară
22/02/2024 09:30

Într-o lume in care consumul excesiv de resurse naturale si poluarea au devenit o amenintare reală pentru mediul inconjurător, oamenii au căutat mereu modalităti de a trăi mai sustenabil. Un grup de ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei