Cum a ajuns o escroacă fără niciun ban să-i păcălească pe bogații Americii. Anna Sorokina a ajuns la închisoare, apoi a fost eliberată
Dimensiune font:
Pare greu de crezut că, dacă ai poveste imaginată despre bani, averi şi pleci la New York pentru a poza într-o moştenitoare bogată, poţi pătrunde în cercurile milionarilor, păcălindu-i. Dar exact asta a făcut Anna Sorokina, care, ajunsă la New York în 2013, şi-a creat o nouă identitate, sub numele de Anna Delvey, pretinzând că este o moştenitoare bogată venită din Germania, care are pe numele său un fond de 60 de milioane de euro - banii puşi deoparte pentru ea de tatăl ei, un bogat om de afaceri care are o companie producătoare de panouri solare. Totul era inventat - dar această invenţie a reuşit să-i deschidă multe porţi. Anna şi-a înscenat o viaţă de milionară, stând în hoteluri scumpe şi călătorind cu private jeturi - totul cu zâmbetul pe buze, deşi tânăra de doar 22 de ani era fiica unui şofer de camion care nu avea un dolar pe numele ei. Aventura ei la New York a fost povestită într-un articol elaborat în New York Magazine.
Sosită în Big Apple, Anna s-a cazat cu entuziasm la 11 Howard, hotelul boutique exclusivist din Soho unde o cameră costă de la 400 de dolari pe noapte - şi unde doar oamenii cu dare de mână puteau sta cu lunile, aşa cum a făcut rusoaica. Neffatari Davis, angajată concierge la acest hotel, a povestit pentru New York Magazine experienţa sa pe perioada şederii Annei la 11 Howard, când s-a împrietenit cu ea, fiind la rândul său păcălită. Faptul că Anna îi cerea diverse sfaturi despre locurile exclusiviste din oraş şi îi lăsa mereu bacşiş cîte 100 de dolari a făcut-o pe Neffatari să creadă că, într-adevăr, Anna era bogată. Anna începuse să călătoarească şi la Paris şi Berlin - era prezentă la tot felul de evenimente exclusiviste, mereu îmbrăcată în haine scumpe. Unii începuseră să se întrebe despre trecutul şi familia ei - pentru că Anna îşi schimba povestea. Unora le spusese că vine din Koln, dar germana ei nu era strălucită deloc. La un moment dat, cineva i-a făcut cunoştinţă cu Michael Xufu Huang, tânărul fondator al unui muzeu din Beijing care ar fi putut s-o ajute cu înfiinţarea clubului. Lui, Anna i-a propus să meargă împreună la Bienala de la Veneţia. Lui Huang i s-a părut puţin ciudat la început, când ea i-a cerut să rezerve pe cardul lui de credit biletele de avion şi cazarea la Veneţia. Şi mai ciudat i s-a părut că acolo, Anna nu a scos niciodată un card - plătea doar cash şi nu întotdeauna. Iar la întoarcere s-a făcut că uită că trebuie să-i returneze banii de pe avion şi cazare. "Dar am trecut cu vederea, Nu erau aşa mulţi bani, vreo 2.000-3.000 de euro", spune Huang, explicând că, la un anumit nivel, plata unor astfel de sume poate fi amânată mai mult timp pentru a nu jigni persoana despre care crezi că dispune de bani dar este doar dezorganizată sau uitucă. A trecut cu vederea toate detaliile suspecte - inclusiv că de la aeroport, la întoarcere, şi-a sunat o prietenă şi i-a cerut să-i comande un taxi pe cardul ei.
Huang şi-a dat seama că Anna era o escroacă abia după petrecerea de ziua ei de naştere - pe care şi-a organizat-o la un restaurant scump din Soho, unde a invitat mai mulţi milionari din elita newyorkeză. După ce Huang a postat pe Instagramul său poze de la petrecere, tăguind restaurantul - cei de la restaurant i-au scris pe contul lui de social media, întrebându-l dacă are vreun contact de-al sărbătoritei, findcă aceasta dispăruse fără urmă şi nu le achitase nota de plată pentru petrecere. Delvey şi-a continuat, însă, parcursul, ajungând să se întâlnească cu celebrul restaurator Andre Balazs, proprietarul hotelului Chateau Marmont din L.A., cu o avere de 700 de milioane de dolari, care a avut relaţii cu vedete ca Naomi Campbell, Uma Thurman şi Renee Zellweger. Dar s-a întâlnit şi cu Richie Notar, unul dintre fondatorii lanţului de restaurante Nobu - cu care a discutat despre includerea unui Nobu în clubul ei exclusivist.
Întreaga escrocherie a durat patru ani. Abia după patru ani, cei escrocaţi au început să lege piesele acestui puzzle misterios numit Anna Delvey. Rusoaica a fost arestată în 2017 şi condamnată în 2019 la 4 ani de închisoare şi plata unor daune surprinzător de mici pentru circuitul ei extravagant - doar 200.000 de dolari. Ieri, Anna a fost eliberată pentru bună purtare, exprimându-şi regretul pentru tot ce a făcut. Povestea ei va fi ecranizată de Netflix, care i-a plătit deja drepturi de 320.000 de dolari.
Sursa - okmagazine.ro
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau