Cap de peşte în putrefacţie, inimă de cobră, caracatiţă care încă mai mişcă şi budincă de sânge sunt doar câteva dintre cele mai ciudate delicatese din lume

000000   media-1447

Dimensiune font:

| 31-01-2022 18:25

Te-ai gândit vreodată că în farfurie poţi avea o inimă de cobră, o broască cu inima caldă încă sau un cap de oaie întreg? Nu e o glumă. Astfel de meniuri sunt mult apreciate în lumea asiatică şi nu numai şi, pe deasupra, au şi preţuri care... cam ustură la buzunar.


Cei mai mulți oameni visează să călătorească în jurul lumii, să viziteze locuri îndepărtate şi să descopere culturi nemaivăzute, să guste mâncăruri ciudate și să întâlnească oameni noi. O astfel de expediţie în jurul lumii poate deveni brusc mai interesantă dacă vei hotărî să laşi rucsacul din spate şi să te aşezi la masă cu cei de-ai locului. Spre exemplu, poţi să serveşti la cină o inimă de şarpe frumos asezonată cu o budincă în sânge . Nu-i aşa că sună apetisant?

Ceea ce noi numim mâncăruri ciudate pot fi delicatese celebre pentru locuitorii multor țări din lume. Sunt considerate ciudate fie pentru că sunt făcute din animale vii, fie pentru că principalul ingredient este ceva dificil de înghițit sau chiar care te poate înspăimânta. Iată care sunt cele mai ciudate mâncăruri de pe mapamond, considerate delicatese la mare căutare în diferite părți ale lumii

1. Insectele Jumiles
Aceste insecte măsoară mai puțin de un centimetru și trăiesc sub butuci, în pădure, sau sub pietre. Insectele fac parte din dieta zilnică în Mexic, mai ales în regiunea de sud. Ele au o aromă medicinală, datorită conținutului ridicat de iod și sunt bogate în vitaminele B2 și B3. Insectele sunt mâncate crude sau pisate cu molacajete (o unealtă din piatră) și folosite în salsa și servite cu tortilla de porumb. Insectele sunt vândute vii, deși ele mor în timpul preparării de salsa.

2. Sannakji
Sannakji este un fel de mâncare coreean unic, cu o aromă ușoară, pentru prepararea căruia o caracatiță mică este tăiată și servită imediat, cu ulei și semințe de susan. Mâncarea poate fi servită în întregime, sau poate fi tăiată în porții mici. Bucățile continuă să se zvârcolească în farfurie și este o adevărată luptă să le prinzi cu furculița. De asemenea, vei avea o senzație deosebită în gură, unde mâncarea încearcă să lupte cu tine. Aroma este foarte ușoară și este dificil să înghiți acest fel de mâncare, fiindcă este suplu, alunecos și tentaculele se lipesc de cerul gurii. Este nevoie să mesteci mult pentru ca mâncarea să ajungă în stomac.

3. Cap de pește în putrefacție
Toți iubitorii de pește se dau în vânt după delicatesa internațională somon regal, dar ți-ai imaginat vreodată cum ar fi să-i mănânci capul fermentat? Da, ai citit bine. Este o delicatesă celebră în Alaska, unde capul somonului regal este pus într-o pungă de plastic sau într-un butoi de lemn și este lăsat să fermenteze natural. Pungile sunt apoi golite și capul este astfel consumat. Cu alte cuvinte, este mâncat capul putrezit al somonului. Încă se fac cercetări pentru a descoperi pericolele la adresa sănătății asociate cu consumul acestui fel de mâncare. Pentru că au fost raportate câteva cazuri de botulism, în prezent se folosește o metodă nouă de a îngropa capul, într-o groapă specială din pământ.

4. Budincă de sânge sau sângerete
Consumul de sânge la micul dejun este un lucru care cu greu ți-ar trece prin cap, dar el este popular în Europa și Asia, în Spania și Kenya. Felul de mâncare se numește în anumite părți budincă de sânge, budincă neagră, cârnat cu sânge sau sângerete, la noi, în România. După cum spune și numele, este făcut din sângele animalelor, al porcilor, vacilor, oilor sau al caprelor, în funcție de țara în care este preparat. Cârnatul cu sânge este obținut, de obicei, prin amestecarea sângelui animalului cu făină de ovăz și un alt agent de legătură. Poate fi consumat prăjit, făcut la grătar sau chiar și rece. În Irlanda, este unul dintre felurile de mâncare obișnuite la micul dejun. În Taiwan, oamenii se bucură de sângerete făcut din orez lipicios și sânge de porc.

5. Carne de animale sălbatice africane
„Carne de animale sălbatice africane” sau carnea de sălbăticiuni este un termen larg, folosit pentru carnea obținută prin vânarea animalelor sălbatice, cum ar fi maimuțe, cimpanzei, gorile, șobolani, lilieci, cu scopul de a le mânca. Acest fel de mâncare este consumat în Africa, mai ales în Africa de Vest. Există câteva amenințări serioase privitoare la sănătate, legate de consumul acestei cărni. Se crede că boala Ebola și-a avut originea în astfel de carne. Cercetătorii cred că această carne ar fi sursa din care boala s-a transmis direct în corpul uman.

6. Mâncăruri ciudate – Khash
Khash este un sortiment de supă, care era mai odinioară consumată ca o fiertură nutritivă și numai bună pentru a învinge frigul iernii. Ea este acum considerată o delicatesă. Khash este un fel de mâncare tradițional în Armenia, Georgia, Irak, Iran și Turcia. El este preparat prin fierberea picioarelor și, opțional, a creierului de vacă, într-un recipient gros și voluminos. La urmă, se adaugă mirodenii pentru aromă și este lăsat să fiarbă cel puțin câteva de ore. Sarea și usturoiul se adaugă după ce felul de mâncare este servit. Este consumat dimineața devreme, iarna, și a devenit un fel de mâncare pentru ocazii festive, unde doamnele și domnii stau împreună ca să mănânce și să sărbătorească. Nu este recomandat să consumi kash în orice alt moment al zilei, deoarece, așa cum spun și localnicii, este foarte greu de digerat.

7. Broască Sashimi
Dacă te consideri cu adevărat curajos și cauți o aventură alimentară, încearcă broasca sashimi. Broasca sashimi este un fel de mâncare servit în restaurantele Asadachi din Japonia, și numai câteva restaurante din jurul lumii mai servesc acest fel de mâncare unic. Adevărata aventură începe în momentul în care comanzi broască sashimi. Bucătarul aduce o broască vie în fața ta și îi scoate inima cu un cuțit și, în timp ce ea bate, ți-o oferă cu mândrie, cu o pereche de bețișoare. În timp ce inima caldă, palpitând, îți ajunge în stomac, restul este feliat în farfurie de către bucătar. Broasca sashimi este considerată o delicatesă și se găsește numai în câteva restaurante. Se servește la gheață, cu sos de soia și felii de lămâie. Există controverse legate de acest fel de mâncare. Mai mult de 5.000 de oameni au trimis petiții pentru ca acest fel de mâncare să nu mai fie servit, deoarece este împotriva legii să mănânci animale vii.

8. Inimă de cobră
Inima de cobră este un alt fel de mâncare pentru cei curajoși. Cobra este despicată în fața ta și ți se oferă inima palpitând și niște sânge de cobră. nima continuă să bată pentru un timp, după ce este pusă în farfurie. Bătaia inimii poate fi simțită în laringe. Acest fel de mâncare este foarte popular în Vietnam, unde consumul de șerpi este asociat cu virilitatea. Este disponibil în puține restaurante. Inima de cobră este servită cu lichior de orez în unele localuri.

9. Shirako
Shirako este numele elegant al unui fel de mâncare delicios. Este un fel de mâncare celebru și este considerat „un fel de mâncare japonez special”. Arată ca niște bulbi albi cremoși, care au o textură moale și buretoasă. Shirako, care mai este numit și kiku și tachi, este de fapt membrana cu spermă a peștelui cod mascul. Acest fel de mâncare este ușor de găsit în toate restaurantele din Japonia. Organele genitale ale masculului mai sunt consumate și în România (lapți de pește), Rusia și Italia. În japoneză, shirako înseamnă „copii albi”. Acest fel de mâncare este servit la aburi sau prăjit și este disponibil mai ales iarna. Gustul de shirako seamănă cu cel al creierului de porc, dar este mai ușor și are o textură mai fină. Peștii folosiți pentru prelevarea spermei sunt codul, fugu și peștele – undițar.

10. Cap de oaie întreg
Capul de oaie întreg este una dintre delicatesele Islandei. Întreg capul oii este mâncat, cu excepția creierului. Celelalte feluri populare în Islanda sunt mieii și mâncarea marină. Este o aventură să îl consumi din cauza aspectului: întregul cap de oaie îți este adus în farfurie. Obrajii și limba sunt considerate cele mai gustoase părți. Acest fel de mâncare poate fi găsit în magazinele mici și mari. Este preparat prin fierberea capului de oaie în apă cu sare și este servit rece. Din cauza aspectul capului de oaie, oamenii trebuie să-și adune curajul ca să-l guste. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Ion Neculce, cu sediul administrativ in sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, telefon 0232/710.880, email: office@primaria- ionneculce.ro, cod fiscal 4541050. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: -teren in suprafata de 2.539 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 62719, Carte funciara 62720; -teren in suprafata de 2.539 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62720, Carte funciara 62720; -teren in suprafata de 1.374 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 62721, Carte funciara 62721; -teren in suprafata de 1.165 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62722, Carte funciara 62722; ce apartin domeniului privat al Comunei Ion Neculce, conform caietului de sarcini, O.U.G. nr. 57/03.07.2019 si H.C.L. al Comunei Ion Neculce nr. 94/17.10.2024. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei sau electronic, prin e-mail: office@primaria- ionneculce.ro. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Registratura Comunei Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: Gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 18.11.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 26.11.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, Registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: un exemplar. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.11.2024, ora 09.30, Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi -etajul I -Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Iasi, Iasi, Str. Elena Doamna nr. 1A, judetul Iasi, telefon 0332/403.647, fax 0332/435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 01.11.2024.
1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Ion Neculce, cu sediul administrativ in sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, telefon 0232/710.880, email: office@primaria- ionneculce.ro, cod fiscal 4541050. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: -teren in suprafata de 4.250 mp, situat in extravilanul satului Razboieni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62548, Carte funciara 62548; -teren in suprafata de 3.080 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 61364, Carte funciara 61364; ce apartin domeniului privat al Comunei Ion Neculce, conform caietului de sarcini, O.U.G. nr. 57/03.07.2019 si H.C.L. al Comunei Ion Neculce nr. 89/27.07.2023. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei sau electronic, prin e-mail: office@primaria- ionneculce.ro. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Registratura Comunei Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: Gratuit. 3.4.Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 18.11.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 26.11.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, Registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: un exemplar. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.11.2024, ora 09.30, Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi -etajul I -Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Iasi, Iasi, Str. Elena Doamna nr. 1A, judetul Iasi, telefon 0332/403.647, fax 0332/435.700, e-mail: tr-iasi-reg @just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 01.11.2024.
Un covrig cu cașcaval, la originea unei povești care-l va băga pe un ieșean la închisoare
15/11/2024 18:35

 Un iesean va ajunge după gratii pentru că nu si-a putut păstra calmul la o coadă la covrigi. Cele două palme aplicate altui cumpărător, in urma unui conflict minor, il vor costa doi ani si jumătat ...

Cum protejăm patrupezii în sezonul rece. Șapte lucruri bine de știut pentru confortul și sănătatea animalelor de companie pe timp de frig
15/11/2024 16:17

Cum protejăm patrupezii in sezonul rece. Sapte lucruri bine de stiut pentru confortul si sănătatea animalelor de companie pe timp de frig Iată că intrăm treptat in sezonul rece al anului, iar dacă noi ...

S-a castigat marele premiu la Loto 6/49 in valoare de peste 9,58 milioane de euro
15/11/2024 09:30

La tragerea Loto 6/49 din 14.11.2024, s-a castigat premiul de categoria I in valoare de 47.703.321,40 de lei (peste 9,58 milioane de euro).Biletul norocos a fost jucat la agentia 17 034 din Galati si a fost com ...

O petiţie semnată de peste 40.000 de persoane împotriva bradului de Crăciun de la Vatican
14/11/2024 12:52

 Peste 40.000 de oameni au semnat o petitie pentru a interzice tăierea unui brad care ar urma să fie plasat la Vatican. După cum spune traditia, bradul de Crăciun găsit in Vatican provine din orasu ...

Românii sunt obligați să prezinte buletinul când fac asta!
14/11/2024 11:32

 Romanii sunt obligati să prezinte buletinul cand fac asta! Este vorba despre cetătenii care se duc la casele de schimb valutar. Cei care nu prezintă un act de identitate nu pot schimba banii. Iată mot ...

Gutuia, regina incontestabilă a toamnei
13/11/2024 15:16

Gutuia, regina incontestabilă a toamnei Gutuile se numără printre fructele preferate din sezonul de toamnă. Culoarea galben-pai, aroma subtilă pe care o simti cand o adulmeci, pulpa crocantă si gustul ...

Testamentul lui Silviu Prigoană / Cine primește averea omului de afaceri - Nevasta nu ia nimic
13/11/2024 10:53

  Silviu Prigoană a murit marti, 12 noiembrie 2024, la varsta de 60 de ani. În urmă cu ceva vreme, omul de afaceri vorbise despre testament. De-a lungul anilor, Silviu Prigoană a strans ...

Scărlătescu, exasperat de procesul cu Antena 1:
12/11/2024 11:35

 "Mă lătrau cainii cand ajungeam acasă", a spus Cătălin Scărlătescu, referindu-se la faptul că era extenuat de orele de productie pe care le realiza la Antena 1. Chef Scărlătescu spune ...

Ai pus prea multă sare în ciorbă? Un truc te ajută să salvezi întreaga oală cu mâncare
12/11/2024 11:25

 Chiar si cei mai buni bucătari adaugă uneori prea multă sare la o retetă, insă acest lucru nu inseamnă că mancarea trebuie aruncată. Bucătarul Wolfgang Puck a impărtăsit un truc prin care poti ...

Trovanţii, enigma pietrelor vii din România
11/11/2024 16:45

Trovanţii, enigma pietrelor vii din Romania Romania găzduieste unul dintre cele mai misterioase fenomene de pe Pămant: Pietrele Vii. Pietrele vii, numite si trovanti, pot creste de la cativa milimetri pană ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei