Cum să călătorești cu animalul de companie în mașină, în siguranță. Condițiile pe care trebuie să i le asiguri
Dimensiune font:
Majoritatea românilor își fac cele mai multe concedii vara și nu își lasă în urmă prietenii patrupezi. Cu toate că se bucură de călătoriile făcute cu stăpânii, drumurile lungi, temperaturile ridicate și spațiul mic din mașină le pot cauza probleme.
Există o serie de măsuri pe care stăpânii le pot lua înainte de a porni la drum, astfel încât blănoșii să se simtă cât mai confortabil cu putință.
În primul rând, este recomandată o vizită la medicul veterinar, doar să se asigure că totul este în regulă. Cu atât mai mult dacă animalul a avut probleme de sănătate în trecut.
Cu toate că tendința este de a-i asigura cât mai mult spațiu în mașină și libertate de mișcare, nu este întotdeauna cea mai sigură soluție. În cazul unui accident sau a unei frâne bruște, se poate lovi dacă nu este mobilizat.
Astfel, pentru animalele mici, se recomandă o cușcă specială pentru transport, care să fie plasată jos, între scaunele din față și bancheta din spate. În cazul animalelor mai mari, există hamuri speciale care se fixează în centurile de siguranță.
Pauzele sunt necesare
Așa cum și șoferii simt uneori nevoia de a lua o pauză, de a-și dezmorți picioarele, de a bea o cafea sau niște apă, exact același lucru simte și animalul. Cu atât mai mult dacă nu este obișnuit să călătorească.
Este foarte important să îi dați să bea apă, mai ales vara, când temperaturile sunt foarte ridicate, iar temperatura resimțită în mașină este și mai mare. Totuși, nu trebuie să exagerați cu mâncarea, sau să simțiți nevoia să îi oferiți mai multe recompense pentru că stă cuminte în mașină. De la prea multă mâncare poate să i se facă rău și chiar să vomite.
Trebuie să faceți locul cât mai confortabil, plăcut și familiar. O jucărie de acasă sau o pătură pe care doarme în mod normal ar putea să fie utile.
Cel mai important este ca animalul să fie obișnuit deja, măcar într-o mică măsură, cu mersul cu mașina. Nu o faceți dintr-o dată, nu îl băgați cu forța în autoturism, nu îl bruscați și nu îl speriați. Pe lângă faptul că se va simți inconfortabil tot drumul, va căpăta o teamă pe viitor. Este ideal să îl obișnuiți cu mașina de acasă, să i-o arătați, să îi lăsați gustări în ea pentru a-l determina să urce singur. Apoi puteți să faceți câteva călătorii scurte, simple plimbări prin împrejurimi.
Nu lăsați animalul să iasă cu capul pe geam în timpul călătoriei. Aceasta este una dintre cele mai comune greșeli pe care le fac oamenii care au câini. Pe lângă faptul că s-ar putea întâmpla o tragedie dacă are loc un accident, pot să îi intre în ochi praf și insecte. Mai mult, poate să fie lovit de pietrele aruncate de roțile mașinii tale sau ale altor mașini. În plus, chiar dacă pare că îi place să stea în curent, după o perioadă mai lungă i se pot usca gâtul, ochii și căile nazale, astfel că ar putea suferi de ulcerații la ochi.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau