Lungmetrajul „llusions perdues”, marele câştigător al galei de decernare a premiilor Cesar 2021

1iluzii

Dimensiune font:

| 27-02-2022 14:56

Lungmetrajul „llusions perdues”, regizat de Xavier Giannoli, a fost marele câştigător al galei de decernare a premiilor Cesar 2021, organizată în sala Olympia din Paris, unde această peliculă, o ecranizare a romanului omonim publicat de Honoré de Balzac, s-a impus la şapte categorii de premii, inclusiv la categoria principală, „Cel mai bun film”.
„Illusions perdues” era marele favorit al galei de vineri seară, după ce primise în luna ianuarie 15 nominalizări. În cele din urmă, această peliculă a triumfat la şapte categorii: „Cel mai bun film”, „Cea mai bună speranţă masculină” (Benjamin CVoisin), "cel mai bun scenariu adaptat" (Xavier Giannoli şi Jacques Fieschi), "cel mai bun actor în rol secundar" (Vincent Lacoste), "cea mai bună imagine", "cele mai bune costume" şi "cele mai bune decoruri".

Filmul prezintă aventurile unui poet tânăr şi ambiţios, dar sărac, Lucien de Rubempré (interpretat de Benjamin Voisin), care începe o relaţie amoroasă cu baroneasa Louise de Bargeton (interpretată de Cecile de France).

Un alt mare câştigător al galei de vineri seară a fost musicalul "Annette", regizat de Leos Carax . Acest film, cu Adam Driver şi Marion Cotillard în rolurile principale şi care a deschis Festivalul de la Cannes din 2021, primise 11 nominalizări şi a câştigat în cele din urmă cinci trofee, inclusiv premiul pentru cea mai bună regie. Adam Driver a fost nominalizat la categoria „cel mai bun actor în rol principal”, fiind unul dintre puţinii actori americani care au primit de-a lungul anilor o nominalizare la premiile Cesar, însă a pierdut trofeul în faţa lui Benoit Magimel, recompensat pentru interpretarea sa din filmul „De son vivant”, regizat de Emmanuelle Bercot.
Musicalul "Annette" s-a impus şi la categoriile "cea mai bună coloană sonoră", "cel mai bun montaj", "cel mai bun sunet" şi "cele mai bune efecte vizuale".

Filmul "Aline", regizat de Valérie Lemercier, o dramă muzicală inspirată din viaţa cântăreţei Céline Dion, a primit 10 nominalizări şi a câştigat un singur trofeu, pentru cea mai bună actriţă în rol principal, obţinut de Valérie Lemercier, protagonista peliculei. Lungmetrajul "Titane", de Julia Ducournau, recompensat cu trofeul Palme d'Or la Cannes 2021, primise patru nominalizări, dar nu a câştigat niciun trofeu.

Gala premiilor Cesar 2022, dedicată actorului Gaspard Ulliel, a început cu un omagiu adus starului francez: organizatorii au difuzat pe un ecran uriaş scena finală din filmul "Juste la fin du monde", regizat de Xavier Dolan, în care personajul jucat de Gaspard Ulliel se întoarce în casa părinţilor lui pentru a-i anunţa pe membrii familiei sale că a fost diagnosticat cu o boală în stadiu terminal şi că urmează să moară. Actorul Gaspard Ulliel a murit în urma unui accident de schi pe 19 ianuarie 2022, la vârsta de 37 de ani.

Antoine de Caunes a fost încă o dată prezentatorul principal al galei premiilor Cesar. Cu această ocazie, organizatorii au decis ca show-ul de vineri seară să înceapă cu o scenetă care a adus un omagiu filmelor de spionaj, în special francizelor "Mission: Impossible" şi "James Bond". Antoine de Caunes, graţie imaginilor generate pe computer, a traversat o serie de scene din filme care au marcat cinematografia franceză în anul 2021 - "Kaamelott", "Annette", "Boite Noire", "Aline", "Benedetta", "Bac Nord" şi "La Fracture".

În discursul de deschidere a galei, Antoine de Caunes a salutat "un an frumos pentru cinematografia franceză" - care s-a impus la festivalurile Cannes 2021 şi Veneţia 2021 -, înainte să deplângă evenimentele care se petrec în aceste zile în Ucraina: "În această seară, nu vom schimba lumea, pentru că esenţa meseriei noastre este să continuăm indiferent de ceea ce se întâmplă, chiar dacă lumea întreagă pare că se prăbuşeşte în jurul nostru. În această seară, ne gândim la poporul ucrainean şi ne amintim să onorăm şansa pe care acei oameni nu o au".

Apoi, preşedinta ceremoniei din acest an, scenarista şi regizoarea Daniele Thompson, a declarat deschisă cea de-a 47-a ediţie a galei premiilor Cesar.

Primul trofeu al galei a fost câştigat de actriţa franco-română Anamaria Vartolomei, recompensată la categoria "cea mai bună speranţă feminină" datorită rolului interpretat în filmul "L'événement', regizat de Audrey Diwan şi recompensat cu Leul de Aur la Festivalul de la Veneţia 2021. Vizibil emoţionată, tânăra actriţă de 22 de ani, născută la Bacău, a mulţumit echipei de producţie a acestui film, familiei sale şi lui Annie Ernaux, din a cărei carte autobiografică s-a inspirat filmul 'L'événement'. "Mă gândesc la Annie Ernaux: îţi mulţumesc că ai împărtăşit cu noi viaţa ta", a declarat Anamaria Vartolomei. Ea i-a mulţumit şi regizoarei Audrey Diwan: "Tu reprezinţi cea mai frumoasă întâlnire a mea cu cinematografia. Mulţumesc pentru exigenţa ta, pentru bunăvoinţa ta. Îţi datorez acest premiu Cesar şi îţi mulţumesc din suflet".

După mai multe premii atribuite în categorii tehnice, organizatorii galei au difuzat o secvenţă omagială în memoria legendarului actor Jean-Paul Belmondo, decedat în septembrie 2021 la vârsta de 88 de ani, care a inclus mai multe scene preluate din unele dintre cele mai emblematice filme ale starului francez.

Aissatou Diallo Sagna, care nu este actriţă profesionistă, a fost desemnată cea mai bună actriţă în rol secundar datorită interpretării sale din filmul "La Fracture", iar premiul Cesar pentru cel mai bun actor în rol secundar i-a revenit în acest an lui Vincent Lacoste pentru evoluţia sa din pelicula "Illusions perdues".

Premiul Cesar pentru cel mai bun film străin a revenit în acest an peliculei britanice "The Father", cu Anthony Hopkins şi Olivia Colman în rolurile principale.

La categoria "cel mai bun scenariu original" s-a impus filmul "Onoda, 10 000 nuits dans la jungle", iar trofeul pentru cel mai bun scenariu adaptat a fost câştigat de pelicula "Illusions perdues".

Un moment emoţionant al galei a avut loc în momentul în care Cate Blanchett a fost recompensată cu premiul Cesar onorific. Actriţa australiană, ovaţionată în picioare de toţi spectatorii prezenţi în sala Olympia din Paris, a primit acest trofeu de la o altă actriţă celebră, Isabelle Huppert.

Foto: (c) Sarah Meyssonnier/REUTERS
________________________________________
"Cred că este dificil să vorbesc despre altceva decât ceea ce se petrece acum în Ucraina", a declarat actriţa australiană în debutul discursului ei, înainte de a-şi exprima admiraţia faţă de cinematografia franceză. "Întotdeauna am admirat capacitatea industriei filmului francez de a fi iubită şi celebrată la scară naţională în propria ţară. Şi sunt încântată de influenţa profundă pe care cinematografia franceză continuă să o aibă asupra percepţiilor noastre în termeni care ţin de stiluri şi naraţiuni", a adăugat Cate Blanchett.

Un alt moment emoţionant s-a petrecut atunci când cineastul canadian Xavier Dolan a urcat pe scenă pentru a-i aduce un omagiu actorului Gaspard Ulliel.

"Am scris scenarii pentru Gaspard, i-am scris scrisori lui Gaspard, dar nu am scris niciodată un text despre Gaspard", a declarat Xavier Dolan pe scenă, fără să poată să-şi reţină lacrimile. "În ziua morţii lui, am revăzut mai multe dintre filmele sale, inclusive 'Un long dimanche de fiancailles'. Poate că am decis intenţionat ca filmul meu ('Juste la fin du monde', n.r.) să confirme lucrurile pe care eu le refuz încă în această seară, pe care încă refuz să le cred. Nu pot să mă opresc să nu mă gândesc că el ar fi detestat acest tip de elogiu. Ar fi văzut în această glorificare o lipsă de eleganţă. O lume întreagă l-a plâns pe Gaspard. O lume întreagă îl plânge încă", a adăugat cineastul canadian.

Cel mai bun lungmetraj de animaţie a fost desemnat "Le Sommet des Dieux", la categoria "cel mai bun lungmetraj documentar" s-a impus producţia "La Panthere des Neiges", iar premiul pentru cel mai bun film de debut a revenit producţiei "Les Magnetiques".

Premiile César recompensează începând din anul 1976 cele mai bune realizări şi interpretări din cinematografia franceză. Aceste trofee - al căror design a fost creat de sculptorul César - sunt atribuite în fiecare an la Paris de Academia de tehnici şi arte cinematografice. Printre cele mai premiate filme din istoria premiilor César se află producţiile "Le Dernier Metro" şi "Cyrago de Bergerac" (10 premii fiecare), "Un prophete" (nouă premii) şi "De battre mon coeur s'est arrete" (opt premii).

Cea de-a 47-a ediţie a galei de decernare a premiilor Cesar a avut loc în sala de spectacole Olympia din Paris şi a fost prezidată de scenarista şi regizoarea Daniele Thompson.

Prezentatorul principal al evenimentului a fost Antoine de Caunes, care a deţinut pentru a zecea oară titulatura de "maestru de ceremonii" al galei premiilor Cesar.

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

04:53

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Pochidia, cu sediul in comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, cod postal 737552, telefon 0335/407.239, e-mail: pochidia@yahoo.com, cod fiscal 16396425. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: 4 parcele de teren intravilan, situate in comuna Pochidia, sat Salceni, F.N., apartinand domeniului privat al Comunei Pochidia, identificate astfel: -Parcela A, 1.130 mp, nr. cadastral 70780, CF 70780, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/25; -Parcela B, 1.130 mp, nr. cadastral 70781, CF 70781, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/27 -Parcela C, 1.000 mp, nr. cadastral 70769, CF 70769, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/18; -Parcela D, 1.040 mp, nr.cadastral 70771, CF 70771, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/2; conform H.C.L.Pochidia nr. 41/30.09.2024 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartiment Secretar sau se poate consulta pe site-ul: www.pochidia.ro. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Se poate obtine de la Compartimentul Secretar, din cadrul Comunei Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 50 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau se poate descarca de pe site-ul institutiei: www.pochidia.ro -gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 09.01.2025, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 17.01.2025, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, Compartiment Secretar. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 21.01.2025, ora 13.00, Comuna Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Vaslui, Vaslui, Str. Stefan cel Mare nr. 54, judetul Vaslui, telefon 0235/311.582, fax 0235/312.432, e-mail: tr-vaslui@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 21.11.2024.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt, telefon 0233.787.050, fax 0233.787.050, e-mail: timisesti @nt.e-adm.ro, cod fiscal 2614252. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: -Imobil teren in suprafata de 1.000 mp, avand carte funciara 52220 si numar cadastral 52220, situat in sat Plaiesu, comuna Timisesti, Str. Neamtului nr. 2, judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Timisesti, conform caietului de sarcini, H.C.L. Comuna Timisesti nr. 105/12.11.2024 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin solicitare scrisa la Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Persoanele interesate pot achita contravaloarea documentatiei de atribuire de 10 Lei/exemplar, ce se achita la Serviciul Impozite si taxe, contabilitate, proiecte, mediu si achizitii publice al institutiei. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 06.12.2024, ora 14.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 16.12.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: 1 exemplar original. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 17.12.2024, ora 11.00, la Caminul Cultural din sat Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Instanta de contencios administrativ de pe langa Tribunalul Neamt, Piatra Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233.219.493, fax 0233.210.247, e-mail: tr-neamt-scivil @just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 18.11.2024.
Singura țară din lume care nu are semafoare! Iată ce reguli au de respectat cetățenii
24/11/2024 17:31

Singura tară din lume care nu are semafoare este Bhutan. Gandul că o tară intreagă ar putea functiona fără semafoare pare aproape ireal, dar in Bhutan acest lucru a devenit posibil. Iată ce reguli au de ...

Controverse privind calitatea hârtiei buletinelor de vot. „E proastă. Trec ștampilele!”
24/11/2024 12:26

 Mai multi alegători din Iasi au reclamat calitatea slabă a hartiei buletinelor de vot, care pare să fi provocat probleme in momentul votării. Conform declaratiilor unor cetăteni, hartia este subtire, ...

Cutremur în Vrancea, în ziua votului. Update: Al doilea seism, la nici două ore după primul
24/11/2024 11:02

 Update: Un al doilea cutremur a avut loc duminică dimineaţa in Vrancea. Cel de-al doilea cutremur, cu magnitudinea de 3,5, s-a produs la ora locală 08:43, in judeţul Vrancea, la adancimea de 64,5 kilo ...

Țara care tocmai a descoperit că stă pe un zăcământ de aur de peste 80 de miliarde de dolari
23/11/2024 14:50

 Geologii au identificat peste 40 de filoane noi de aur situate la mai putin de 2.000 de metri sub pămant, in mina de aur Wangu din regiunea Pingjiang, ceea ce a adus resursele totale de aur din zona cent ...

Fostul procuror șef Valentin Iordan, condamnat la trei ani cu suspendare, după ce a fost prins beat pulbere la volan
21/11/2024 15:30

 În primă instantă, Valentin Iordan fusese condamnat cu suspendare. În apel, fostii colegi ai acestuia au cerut o pedeapsă cu executarea in regim de detentie. Putin a lipsit ca magistratii C ...

Un film de Crăciun, primul în topul încasărilor din week-end. BIletele au adunat aproape 35 de milioane de dolari
18/11/2024 11:51

„Red One”, o comedie de acţiune de Crăciun cu Dwayne „The Rock” Johnson in rolul şefului securităţii lui Moş Crăciun, a obţinut incasări de 34,1 milioane de dolari in cinematogr ...

O navă de croazieră oferă o călătorie de 4 ani în jurul lumii pentru a „scăpa” de politică și de noul preşedinte
18/11/2024 10:16

O navă de croazieră oferă o călătorie de 4 ani in jurul lumii pentru a „scăpa” de politică si de noul preşedinte Compania de croazieră Villa Vie Residences a oferit rezidentilor americani ...

VIDEO Daneza Victoria Kjaer Theilvig a câștigat Miss Universe 2024. Cine a reprezentat România
17/11/2024 11:13

      Victoria Kjaer Theilvig   Victoria Kjaer Theilvig din Danemarca a fost incoronată sambătă seară Miss Universe 2024. Este prima daneză din istorie care caşt ...

Cum arată vestiarul naționalei din Kosovo, după ce echipa a părăsit Arena Națională. Imagini
16/11/2024 10:51

    Vestiarul jucătorilor din Kosovo arată dezolant, după ce jucătorii au părăsit Arena Natională. Reamintim că jucătorii kosovari au iesit de pe teren la indemnul căpitanului Amir R ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei