FOTO / VIDEO Cum arată drumul pentru care un baron local a luat 1 milion de lei șpagă. Specialist: „Un cearșaf mototolit”

Dimensiune font:

| 07-04-2025 12:56

 

Drumul strategic Bârlad - Laza Codăești. Foto: SImona Voicu / Hotnews
Drumul strategic Bârlad - Laza Codăești 

Drumul strategic Bârlad – Laza Codăești, o investiție cu fonduri europene de peste 59 de milioane de euro, nu este gata nici acum, la șase ani de la atribuirea licitațiilor. Două dintre cele trei tronsoane ale șoselei au fost asfaltate de firma denunțătorului din dosarul mitei lui Dumitru Buzatu și au rămas neterminate. Reporterul HotNews a parcurs drumul care face acum obiectul a două anchete, a DNA și a Parchetului European.

  • „Drumul este și acum acolo. Poate fi văzut”, a declarat Emil Savin – denunțătorul din dosarul Buzatu – la ultima audiere de la Tribunalul Vaslui. Soragmin, firma lui, a câștigat în 2019 licitația pentru reabilitarea a două tronsoane de drum. 
  • Omul de afaceri a spus în fața instanței că Dumitru Buzatu, în calitatea sa de președinte al Consiliului Județean Vaslui, i-a blocat timp de doi ani ultima plată, deși, susține el, drumul nu avea probleme: „Dacă drumul nu ar fi fost conform, nu s-ar fi făcut primele patru plăți”. 
  • A cincea plată dinspre CJ Vaslui către firma lui Savin, în valoare de 15 milioane de lei, s-a deblocat cu doar două săptămâni înainte de flagrantul făcut lui Buzatu, atunci când a primit șpagă o geantă cu 1,25 milioane de lei de la omul de afaceri. 
  • Două anchete penale vizează lucrările efectuate de firma lui Savin: dosarul mitei din portbagajul fostului șef al CJ Vaslui, instrumentat de DNA, și investigația Parchetului European privind fraudarea fondurilor

Drumul strategic Bârlad – Laza Codăești, care a dus la inculparea liderului PSD considerat ultimul baron social-democrat în funcție, se întinde pe distanță de peste 80 de kilometri și străbate județul Vaslui de la nord la sud.  Epopeea drumului a început în anul 2019, atunci când firma lui Emil Savin a câștigat licitația pentru primele două tronsoane și au început lucrările la ambele, lotul 1 și 2.

„S-au făcut toate lucrările până la turnarea asfaltului, în anul 2020 și s-a turnat cam 80% din suprafața celor două loturi. Până în anul 2022 s-au făcut patru plăți în baza unor ordine de plată, inclusiv pentru primul strat de asfalt. Ultima plată, a cincea, a fost refuzată pe motiv că nu corespunde asfaltul pus în operă cu cel menționat în caietul de sarcini”, a declarat Savin, la audierea de la Tribunal.

Suspendarea plăților a fost dispusă de Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord Est (ADRNE) după ce în vara anului 2021 un cetățean a reclamat calitatea proastă a drumului. Atunci au început verificările. 

 

  DNA a folosit expertiza firmei plătite de Savin, care nu se raportează la caietul de sarcini

Emil Savin, la termenul din 24 martie, după ce a fost audiat 8 ore. Foto: Simona Voicu / HotNews
Emil Savin, la termenul din 24 martie, după ce a fost audiat 8 ore 

În instanță, Savin a contestat rigoarea controlului, afirmând că reprezentantul ADRNE „s-a dat jos din mașină, a încercat asfaltul cu pantoful și a spus că nu este bun”.

Prima expertiză a fost realizată de o societate din Iași în colaborare cu o expertă din București, fosta profesoară universitară Elena Diaconu, de la Universitatea Tehnică de Construcții București. Specialista a indicat că drumul mai avea nevoie de un strat de asfalt de 6 centimetri pentru a fi conform.

Constructorul și-a comandat propria expertiză, iar concluziile experților au fost favorabile firmei sale. 

În acuzare, DNA a folosit concluziile experților lui Savin, deși datele lor nu se raportau la caietul de sarcini.

Asfalt „bun” și „foarte bun” pentru trafic mediu, dar drumul e destinat traficului greu 

Raportul tehnic întocmit de specialiștii plătiți de Emil Savin indica „capacitatea portantă este BUNĂ pentru trafic mediu în cazul DJ 247, FOARTE BUNĂ pentru trafic mediu în cazul DJ 245 M și 245”.

În documentația proiectului, publicată de Consiliul Județean Vaslui se arată că drumul este destinat traficului greu, nu celui mediu.

Un inginer în drumuri și poduri, consultat de HotNews, a indicat diferența între cele două categorii de drumuri.

„O structură rutieră pentru trafic greu trebuie să susțină 1 milion de osii standard pe an, o osie reprezentând 11,5 tone, în timp ce pentru trafic mediu este de 300.000 de osii pe an”, a explicat specialistul, care a vorbit sub protecția anonimatului.

Savin a reclamat la DNA că experții desemnați de Consiliul Județean nu au acceptat concluziile specialistului său, deoarece Buzatu urmărea să-l „prindă în cui și să-l jupoaie”.

Un singur tronson finalizat, cel câștigat de altă firmă

Lotul trei al drumului, finalizat de o firmă din Botoșani 

În prezent, din cele trei loturi ale drumului strategic, doar ultimul este finalizat. Celelalte două începute de compania Soragmin sunt încă în lucru. 

Dacă proiectul nu va fi finalizat până în decembrie 2026, județul Vaslui va trebui să restituie fondurile europene. „Ar însemna un faliment pentru județ”, afirmă surse locale.

Compania lui Emil Savin a rămas numai cu lucrările de la lotul 1, după ce contractul pentru lotul al doilea a fost reziliat de comun acord, pe fondul creșterii prețurilor. Procedura de atribuire a fost reluată toamna trecută, iar pe 25 martie a fost desemnat un nou câștigător, societatea Viacons Rutier Vaslui. 

Firma lui Savin a contestat, zilele trecute, rezultatul licitației și a cerut reluarea ofertelor depuse.

Cum arată drumul în prezent

Drumul este plin de gropi și de denivelări 

HotNews a parcurs drumul care face obiectul acuzațiilor de mită și suspiciunilor de fraudare a fondurilor europene. Șoseaua Bârlad – Laza – Codăești este departe de standardele unei investiții europene, după cum arată imaginile surprinse de reporterul HotNews la sfârșitul lunii martie. 

Suprafața drumului nu are aspectul „tip acoperiș”, așa cum cer documentele proiectului, pentru a permite scurgerea apei în urma precipitațiilor. Din acest motiv, pe traseu apar bălți în urma ploilor.  

Bălți apărute pe carosabil.

Potrivit caietului de sarcini, suprafața carosabilă trebuie să aibă o înclinație de până la 2,5 cm (pornind de la axul drumului). Pe alocuri, potrivit instrumentului de măsurare folosit de reporterul HotNews, situația este inversă.

De asemenea, în documentația tehnică a proiectului se menționează că lățimea platformei (întreaga lățimea șoselei n.r.) de 8 metri, iar acostamentele au 1 metru.

La intrarea în lotul al doilea drumului, din localitatea Zăpodeni, măsurătoarea efectuată la fața locului peste asfalt a indicat o lățime totală de 6,7 metri.

Pe drumul realizat de compania lui Savin în anumite zone șoseaua deja s-a surpat. Pe raza comunei Poienești, o groapă adâncă din asfalt este semnalizată de mai multe zile cu o creangă de copac. În alte porțiuni, trotuarul s-a prăbușit. 

Groapă semnalizată cu crengi.

Trotuarele cu scări care te lasă în aer

Scările care nu duc nicăieri 

O altă situație atipică se regăsește pe raza comunei Alexandru Vlahuță, acolo unde, raportat la relief, au fost necesare trotuare înălțate. Prevăzute cu scări, trotuarele nu au continuitate în zona podețelor, astfel că pietonii care vor să se deplaseze regulamentar vor trebui să facă un salt pentru a trece de pe o parte a alta a trotuarului.

În zona mănăstirii Florești, drumul este mărginit de două tipuri de rigole: carosate (acoperite) și betonate (simple). Cele două se află la diferență de nivel, una față de cealaltă, astfel că, în caz de scurgere, apa ar trebui să sară pentru a ajunge în șanțul betonat.

Diferență de nivel între rigole.

Pământul excavat în urma lucrărilor a fost mutat de pe un mal pe celălalt, în zona împădurită mormanele vechi sunt acoperite de vegetație. Constructorii trebuie să mute pământul respectiv la o distanță de până la 5 km, se menționează în documentația aferentă proiectului de pe SEAP. La fel ar trebui procedat și în cazul deșeurilor, însă în zona drumului strategic, se observă rămășițele de beton aruncate în zona adiacentă.

Specialist: „Un drum care arată ca un cearșaf mototolit are o problemă”

În zona Bălteni, o porțiune de drum s-a prăbușit 

Inginerul consultat de HotNews a analizat imaginile surprinse de reporter pe drumul strategic. 

„Drumul arată pe alocuri ca un cearșaf mototolit, are o problemă. Gropile apar ca defect de execuție, ori fundația are o problemă. Ne-am obișnuit să vedem în țară drumuri la care constructorii fac economie, copiind forma terenului, fără o fundație solidă. În România, în construcții nu câștigi din ce faci, ci din ce nu faci”, a comentat specialistul. 

Ce spune CJ Vaslui

Noul președinte al Consiliului Județean Vaslui dă asigurări că, la finalul lucrărilor, și primele două loturi de drum vor arăta ca ultimul tronson, recepționat la finele anului trecut. Lotul al treilea al drumului strategic este considerat un motiv de mândrie locală, cu atât mai mult cu cât în zonă oamenii au avut acces ani la rând doar la un drum din pământ.

Imaginile surprinse de HotNews la distanța celui de-al treilea lot de drum sunt în totală contradicție cu cele surprinse la primele două tronsoane.

Ciprian Trifan, președintele CJ Vaslui, susține că societatea Soragmin a fost plătită doar pentru lucrările la lotul 1. Savin a declarat la audieri că plățile au fost pentru ambele loturi pe care societatea sa le-a asfaltat.

HotNews.ro a solicitat CJ Vaslui o situație exactă a sumelor plătite către societatea Soragmin, însă până în prezent, instituția nu a răspuns solicitării.

Geanta cu șpaga de 1 milion de lei

Filmul flagrantului în cazul Dumitru Buzatu, Foto: Captură video
Filmul flagrantului în cazul Dumitru Buzatu 

Dumitru Buzatu a fost arestat preventiv  în septembrie 2023 după ce a fost prins de DNA având în portbagaj o geantă cu 1,25 milioane de lei, pe care tocmai o primise de la omul de afaceri Emil Savin. Banii reprezentau 10% din valoarea proiectului pe care Buzatu i-ar fi cerut, indirect, cu titlu de mită, a susținut Emil Savin. În fața instanței, omul de afaceri a declarat că aflase din mediul de afaceri local că pentru a asigura câștigarea unei licitații Buzatu primea 10% din valoarea contractului. ”Se știa dinainte de a se urca pe SEAP cine este câștigătorul”, a declarat Savin judecătorilor.

El a menționat că 80% dintre proiectele cu fonduri europene derulate în județul Vaslui, în domeniul infrastructurii rutiere, au fost câștigate de firmele sale.

Judecătorul nu a permis întrebarea avocaților care l-au întrebat pe afacerist dacă și de câte ori i-a mai dat mită lui Buzatu. Instanța a apreciat că un eventual răspuns l-ar incrimina.

Dumitru Buzatu, la termenul din 24 martie de la Tribunalul Vaslui. Foto: Simona Voicu / HotNews
Dumitru Buzatu, la termenul din 24 martie de la Tribunalul Vaslui.  

Parchetul European anchetează investiția

Dacă ancheta DNA s-a limitat doar la faptele de corupție, Parchetul European investighează cum s-au plătit lucrările în acest proiect. Procurorii europeni au confirmat pentru HotNews că s-a început urmărirea penală în acest caz, fiind indicii de fraudare a fondurilor europene.

Departamentul de Luptă Antifraudă a solicitat recent Inspectoratului Județean de Construcții Vaslui să efectueze un control de specialitate la toate cele trei loturi ale drumului strategic pentru a constata care sunt deficiențele.

Potrivit Legii 50/1991, privind autorizarea lucrărilor de construcții, ”președinții consiliilor județene, primarii și organele de control din cadrul autorităților administrației publice locale și județene au obligația să urmărească respectarea disciplinei în domeniul autorizării executării lucrărilor în construcții în cadrul unităților lor administrativ teritoriale și, în funcție de încălcarea prevederilor legale, să aplice sancțiuni sau să se adreseze instanțelor judecătorești și organelor de urmărire penală, după caz”. În cazul drumului strategic de la Vaslui, acest lucru nu s-a întâmplat.

Urmareste-ne si pe canalul nostru de WhatsApp

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

FIVE Administration S.P.R.L, vinde prin licitatii publice utilaje agricole, al debitoarei Agrocomplex Barlad S.A. FIVE Administration S.P.R.L., in calitate de Administrator judiciar al debitoarei Agrocomplex Barlad S.A. -in reorganizare cu sediul in Barlad, str. Tecuciului nr. 7, judetul Vaslui, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului sub nr. J37/231/1991, avand CUI: RO2808054, organizeaza in perioada 27.03.2025 -30.04.2025 inclusiv, orele 09:00 -19:00, licitatii publice cu strigare in vederea valorificarii urmatoarelor active mobiliare aflate in patrimoniul debitoarei, dupa cum urmeaza: 1. Utilaje agricole conform lista nr. 1 (bunurile se vand individual), pentru care se vor organiza: -Licitatia nr. 1 in perioada 27.03 -01.04.2025, termen-limita inscriere: 26.03.2025, ora 12:00; -Licitatia nr. 2 in perioada 08.04 -11.04.2025, termen-limita inscriere: 07.04.2025, ora 12:00; -Licitatia nr. 3 in perioada 17.04 -22.04.2025, termen-limita inscriere: 15.04.2025, ora 16:00. 2. Utilaje agricole conform lista nr. 2 (bunurile se vand individual), pentru care se vor organiza: -Licitatia nr. 1 in data de 02.04.2025, termen-limita inscriere: 01.04.2025, ora 12:00; -Licitatia nr. 2 in data de 14.04.2025, termen-limita inscriere: 11.04.2025, ora 16:00; -Licitatia nr. 3 in data de 23.04.2025, termen-limita inscriere: 22.04.2025, ora 12:00. Doar pentru Pachet Bunuri Mobile Nr. 4 -Licitatia nr. 4 in data de 30.04.2025, termen-limita inscriere: 29.04.2025, ora 12:00. Licitatiile nr. 2, nr. 3, respectiv 4 se vor organiza doar pentru bunurile care nu s-au vandut la licitatiile anterioare. Bunurile supuse valorificarii, datele si orele fiecarei licitatii, precum si pretul de pornire la fiecare licitatie se regasesc in listele de bunuri pentru fiecare Pachet si pot fi solicitate Administrator ului judiciar, la adresa: vanzari@five -advisory.ro. Preturile de pornire ale licitatiei nu includ TVA, acesta se va adauga dupa caz conform prevederilor legale. Persoanele interesate au obligatia de vizionare a activelor, cu instiintarea prealabila a Administrator ului judiciar si numai dupa achizitionarea caietului de sarcini. Licitatiile se vor desfasura in perioada mentionata exclusiv online, prin intermediul platformei: www.licitatii -unpir.ro, aceasta presupunand crearea unui cont de participant si validarea acestuia de catre administratorul platformei. Toate detaliile referitoare la modalitatea de participare prin intermediul platformei online mentionate anterior se regasesc in cuprinsul Caietului de sarcini. Orice persoana interesata va avea obligatia achizitionarii caietului de sarcini cuprinzand descrierea bunurilor si a semnarii unui Angajament de confiden tialitate privind procedura de valorificare a activelor cuprinse in caietul de sarcini. Pretul Caietului de sarcini este 119 Lei (TVA inclus) si poate fi solicitat prin e-mail, la adresa: vanzari@five -advisory.ro. Termenele-limita pentru transmiterea documentatiei de participare la licitatie sunt mentionate mai sus pentru fiecare set de licitatii, aceasta urmand a fi depusa exclusiv prin mijloace electronice, la adresa de e-mail: vanzari@five -advisory.ro. Documentele transmise prin orice alte mijloace electronice (whatsapp /mms etc.) nu vor fi luate in considerare. Vizionarea activelor se va face numai in baza unei programari prealabile, la societatea Agrocomplex Barlad S.A, pe adresa de e-mail: office@agro-complex.ro sau la numarul de telefon: 0744.950.751 -Petru Maximiuc, numai dupa achizitionarea Caietului de sarcini. Informatii privind achizitionarea Caietelor de sarcini pot fi obtinute pe e-mail: vanzari@five -advisory.ro.
Comuna Tasca, judetul Neamt,  concesioneaza o parcela de 3.226mp, in intravilanul comunei Tasca 1.Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in comuna Tasca, sat Tasca, Str.Lt. Vasile Mitru nr.11, judetul Neamt, telefon 0233/255.023, fax 0233/255.023, email: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2.Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: o parcela de 3.226mp, nr.cadastral- 51842, CF-51842, situata in intravilanul comunei Tasca, sat Tasca, F.N., apartine domeniului privat al Comunei Tasca, conform H.C.L.Tasca nr.21/27.02.2025 si O.U.G.nr. 57/03.07.2019. 3.Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2.Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Urbanism, din cadrul Comunei Tasca, comuna Tasca, sat Tasca, Str.Lt.Vasile Mitru nr.11, judetul Neamt. 3.3.Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: 100 Lei/exemplar, se achita cu numerar, la Casieria Comunei Tasca. 3.4.Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.04.2025, ora 12.00. 4.Informatii privind ofertele: 4.1.Data-limita de depunere a ofertelor: 29.04.2025, ora 09.00. 4.2.Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Vasile Mitru nr.11, judetul Neamt. 4.3.Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un exemplar original, in doua plicuri sigilate: unul exterior si unul interior. 5.Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 29.04.2025, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, comuna Tasca, sat Tasca, Str.Lt. Vasile Mitru nr.11, judetul Neamt. 6.Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Tribunalul Neamt, Piatra Neamt, B-dul Decebal nr.8, judetul Neamt, telefon 0233/214.019, fax 0233/216.585, e-mail: jud-piatraneamt@just.ro. 7.Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 17.03.2025.
Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul fiscal, adresa, numarul de telefon, telefax si/sau adresa de e-mail ale persoanei de contact: Orasul Harlau, cu sediul in orasul Harlau, Str.Musatini nr.1, judetul Iasi, telefon/fax 0232/720.412/ 0232/720.777, e-mail: primariahirlau @yahoo.com, juridic@ primaria- hirlau.ro, cod fiscal 4541190. Reglementari legale privind acordarea de finantare nerambursabila: In baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general, cu modificarile si completarile ulterioare si H.C.L. Harlau nr. 27/26.03.2025 privind aprobarea bugetului pe anul 2025. Perioada de finantare: anul 2025. Suma totala alocata de la bugetul local este de 160.000 Lei si se aloca in intregime pentru domeniul Sport. Criteriile de acordare a finantarilor nerambursabile sunt cele prezentate in Regulamentul Orasului Harlau aprobat prin H.C.L. Harlau nr. 53/27.04.2017 privind regimul finantarilor nerambursabile alocate de la bugetul local pentru activitatile nonprofit de interes local, cu modificarile si completarile ulterioare. Documentatia pentru elaborarea si prezentarea propunerilor de proiecte/ programe se poate obtine de pe site-ul: www.primaria hirlau.ro. Documentatia de solicitare a finantarii nerambursabile se poate descarca de pe site-ul autoritatii contractante: www.primaria hirlau.ro sau se poate procura de la sediul Orasului Harlau, Harlau, Str. Musatini nr. 1, judetul Iasi. Data-limita pentru depunerea propunerilor de proiecte: 15.05.2025, ora 14.00, la Compartimentul Registratura al Orasului Harlau, Harlau, Str. Musatini nr. 1, judetul Iasi. Perioada la care se desfasoara selectia de proiecte, verificarea eligibilitatii, a indeplinirii criteriilor referitoare la capacitatea tehnica si financiara si evaluarea propunerilor de proiecte este: 16.05.2025 -19.05.2025.
Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul fiscal, adresa, numarul de telefon, telefax si/sau adresa de e-mail ale persoanei de contact: Comuna Racaciuni, cu sediul in comuna Racaciuni, sat Racaciuni, Str. Stefan cel Mare nr. 136, judetul Bacau, telefon 0234/251.212, fax 0234/251.586, e-mail: cl_racaciuni@yahoo.com, cod fiscal 4670330. Reglementari legale privind acordarea de finantare nerambursabila: In baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general, cu modificarile si completarile ulterioare si Hotararea Consiliului Local al Comunei Racaciuni nr. 09/31.03.2025 privind aprobarea bugetului pe anul 2025. Perioada de finantare: anul 2025. Suma totala alocata de la bugetul local este de 385.000 Lei si se aloca astfel: 15.000 Lei pentru domeniul Sportiv, 50.000 pentru domeniul Social, respectiv 320.000 Lei pentru Culte religioase. Criteriile de acordare a finantarilor nerambursabile sunt cele prezentate in Regulamentul Comunei Racaciuni aprobat prin H.C.L. Comuna Racaciuni nr. 14/31.03.2025 privind regimul finantarilor nerambursabile alocate de la bugetul local pentru activitatile nonprofit de interes local. Documentatia pentru elaborarea si prezentarea propunerilor de proiecte/ programe se poate obtine de pe site-ul Comunei Racaciuni: www.comuna racaciuni.ro. Documentatia de solicitare a finantarii nerambursabile se poate descarca de pe site-ul autoritatii contractante www.comuna racaciuni.ro sau se poate procura de la sediul Comuna Racaciuni, cu sediul in comuna Racaciuni, sat Racaciuni, Str. Stefan cel Mare nr. 136, judetul Bacau. Data-limita pentru depunerea propunerilor de proiecte: 13.05.2025, ora 14.00, adresa: Comuna Racaciuni, cu sediul in comuna Racaciuni, sat Racaciuni, Str. Stefan cel Mare nr. 136, judetul Bacau. Perioada la care se desfasoara selectia de proiecte, verificarea eligibilitatii, a indeplinirii criteriilor referitoare la capacitatea tehnica si financiara si evaluarea propunerilor de proiecte este: 14.05.2025- 15.05.2025.
Copil de 7 ani din Vaslui, spulberat de o mașină sub privirile împietrite ale mamei sale. A fost găsit fără semne vitale de medici VIDEO
28/03/2025 20:20

 Un băiat de 7 ani din Vaslui a fost lovit de o masină chiar in fata mamei sale. Fericit că o vede, copilul nu a mai tinut cont de regulile de circulatie. A iesit rapid din autobuzul scolar si a travers ...

PPC Energie, un furnizor care asigură energie pentru orice
05/02/2025 13:07

PPC Energie este furnizorul de energie electrică si gaze naturale dedicat in a răspunde nevoilor clientului de astăzi, preocupat de economisirea energiei, eficientă si sustenabilitate. Cu o bază de ...

Companiile de furnizare ale Grupului PPC în România fuzionează
09/01/2025 12:37

 În data de 31 decembrie 2024, companiile de furnizare PPC Energie si PPC Energie Muntenia, parte din Grupul PPC in Romania, au fuzionat. Unificarea companiilor de furnizare intr-o singură entitate ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei