Ce este pho bo? O combinatie din supă de oase de vită clară, fiartă cu ceapă, ghimbir proaspăt, usturoi in coajă, condimente, turnată fierbinte intr-un bol in care asteaptă paste de orez, fileuri subtiri de carne de vită crudă, care se pătrund imediat de la temperatura supei, muguri de fasole mung, alge marine, frunze de coriandru, ceapă verde, ardei iute si alte cele verdeturi. Ingrediente supă (fiartă cca 75 de minute la foc mic): 2 litri de supă de oase de vită clară (ideal in varianta cu oase si legume coapte la cuptor, cum am descris in această postare) 30 ml sos de ...
Ce să mancăm cand ne este foame si nu vrem să ne ingrăsăm? Nutritionistii recomandă cateva alimente care nu ne vor pune in pericol silueta. Migdalele. Sunt bogate in antioxidanţi, vitamina E şi magneziu şi, in plus, potrivit unui studiu prezentat in cadrul Obesity Society Annual Scientific Meeting, instaurează o stare de saţietate aproape imediat ce au fost consumate. Ghimbirul. Adăugat in mancare, consumat cu sushi sau pregătit in orice altă manieră, după cum vă place, ghimbirul acţionează ca un stimulent, energizant şi digestiv. Branza tofu. O sursă ext ...
Asupra originii postului părerile sunt impărţite. Cei mai mulţi il leagă de cultul morţilor din vechime. Astfel, după unii, postul işi are originea in sacrificiile de animale, care erau aduse pentru cei morţi şi de care cei vii nu trebuiau să se atingă, scrie crestinortodox.ro. Mantuitorul a postit 40 de zile inainte de inceputul activităţii Sale publice (Mat. IV, 2 ; Marcu I, 13 şi Luca IV, 1-3) şi i-a invăţat pe ucenicii Săi că postul este inseparabil de rugăciune (Mat. IV, 1 ; Marcu IX, 29). El l-a recomandat ca pe un mijloc de luptă impotriva ispitelor şi a puterii ...
Ridichea neagră este un adevărat medicament natural, iar cercetătorii spun că este cea mai sănătoasă legumă din lume, acest lucru fiind sustinut de multitudinea de studii efectuate in ultimii ani. Pe langă vitamina C pe care o contine din abudentă, are si vitamina B9, calciu, fier, dar si potasiu. Este bogată in antioxidanti, care o fac să aibă o actiune detoxifiantă, antibacteriană, antiseptică, dar si anticancerigenă. Multi o consumă sub formă de suc, altii in formă naturală, in salate, sau in alte mancăruri. Favorizează eliminarea toxinelor, creşte secr ...
O branză de capră din Spania a castigat primul loc la World Cheese Awards, depăsind alte 4.079 de sortimente din peste 40 de tări de pe cinci continente. Branza castigătoare, numită Olavidia, produsă de un artizan care foloseste numele comercial Quesos y Besos (Branzeturi si săruturi), a obtinut 103 voturi, devansand locul al doilea, o branză moale de la Fromagerie Berthaut din Franta, cu 98 de voturi, care a condus pană in ultimul moment. Un judecător britanic, Jason Hinds, le-a spus colegilor din juriu, chiar inainte de a vota, că branza de capră avea o „textu ...
Soiul Carolina Reaper se spune că este lider atunci cand vine vorba despre ardei iuti. A fost certificat de oficialii de la Cartea Recordurilor, in această privintă, in anul 2013. În urma testelor, a fost evaluat la 1.569.300 de unităti Scoville, care măsoară intensitatea usturimii unui ardei. Asa că pentru majoritatea oamenilor este inaccesibil. Chiar si pentru persoanele care iubesc să mănance foarte, foarte picant. Scara care măsoară intensitatea iutimii unui ardei a fost inventată de chimistul american Wilbur Scoville in anul 1912. Ardeiul este de culoare rosie, are o c ...
Kopi Luwak sau cafeaua zibetei indoneziene este cea mai exclusivistă cafea din lume, singura cafea procesată intr-un mod cu totul inedit. Cultivatorii locali au observat intr-o zi că respectivul animal se hrăneste cu ciresele de cafea si că le alege, fără gres, pe cele mai dulci, mai coapte si mai bune. Animalul elimină apoi samburii de cafea verde, incă protejati de coajă, iar cultivatorii adună samburii, ii curătă prin metode sută la sută naturale (la aburi), iar apoi dau la o parte coaja protectoare. În urma prăjirii in stil armenesc, toată bogatia si intensitatea aro ...
Nu orice tip de lapte este bun in cafea. Desi suntem obisnuiti să optăm pentru lapte degresat, nu este tocmai cea mai bună variantă. Cand vine vorba de cafea, cu cat este mai gras laptele, cu atat este mai bine. Mai ales cand vine vorba de latte sau de cappuccino. O cafea la filtru trebuie băută simplu, fără lapte, pentru ca aromele să rămană la fel de intense. În cazul cafelei cu lapte vegetal, cel mai bun este laptele de migdale. Acestea au un continut bogat in grăsimi, iar aroma lor se intrepătrunde perfect cu cea a cafelei.
• 1 kg cartofi • 2 cepe taiate solzisori • 300 g afumatura • 3-4 catei de usturoi maruntiti • cateva crengute rozmarin • 3-4 linguri ulei • 1 legatura patrunjel • 1 lingura boia • sare • piper Cartofii se fierb pe trei sferturi pentru a nu se zdrobi prea tare cand vor fi amestecati cu celelalte ingrediente. Ceapa se taie, se rumeneste, la fel si afumatura. Se amesteca toate ingredientele si se dau la cuptor. Pentru o culoare frumoasa, dar si pentru gust, am adaugat si boia dulce. Se poate folosi si boia iute, pentru o var ...
Contextul actual, cel marcat de amenintările C19, a ajuns motiv de inspiratie pentru unii. Cel putin in zona gastronomiei, propunerile unor bucătari imbracă forme neobisnuite, dar actuale. Întrebarea ar fi dacă dvs ati incerca asa ceva acasă. Nu să gătiti, că să mancati...
Stir-fry este o tehnica asiatica de a gati legumele si carnea repede, astfel incat sa se poata profita la maxim de aromele si texturile lor. Metoda aceasta de gatit consta in prajirea unor bucati mici de alimente intr-o tigaie mare, la foc foarte iute, amestecand constant si rapid. Aceasta tehnica, asociata de obicei cu bucataria asiatica si cu tigaile wok, necesita cantitati minime de grasime, si produce mancare aromata, crocanta si frageda. Metoda pas cu pas Cumparati o tigaie adanca de teflon sau, cel mai bine, un wok din fonta. Desi stir-fry este un procedeu care se poate aplica in o ...
Alimentatia joacă un rol foarte important in mentinerea sănătătii, iar nutritionistii au o serie de recomandări pentru acest sezon. „Eu consider că regina sezonului rece este vitamina C. Si atunci toate alimentele care ne aduc vitamina C sunt extrem de importante si benefice. Pe langă vitamina C, avem nevoie de vitamina D. Si, de asemenea, pentru cresterea imunitătii, ne ajută toti antioxidantii”, a spus dr. Marilena Murgulet, la Antena 3. Antioxidantii reprezintă o grupă de compusi care contribuie la sustinerea integritătii celulelor, in fata radicalilor liber ...