Alimentele care țin gripa și COVID-ul la distanță
Dimensiune font:
Alimentația joacă un rol foarte important în menținerea sănătății, iar nutriționiștii au o serie de recomandări pentru acest sezon. „Eu consider că regina sezonului rece este vitamina C. Și atunci toate alimentele care ne aduc vitamina C sunt extrem de importante și benefice. Pe lângă vitamina C, avem nevoie de vitamina D. Și, de asemenea, pentru creșterea imunității, ne ajută toți antioxidanții”, a spus dr. Marilena Murguleț, la Antena 3.
Antioxidanții reprezintă o grupă de compuși care contribuie la susținerea integrității celulelor, în fața radicalilor liberi, care sunt molecule instabile pe care organismul le produce și pot deveni dăunători. Antioxidanții sunt vitamine A, C, E, minerale, Seleniu și Zinc, antioxidanți complecși, cum ar fi acidul alfa lipoic sau coenzima Q10, de care am auzit cu toții și pe care le găsim, în special, în legume și fructe. Condimentele sunt foarte bogate în antioxidanți. „Scorțișoara, cuișoarele, ghimbirul, nucșoara, turmericul au o capacitate antioxidantă foarte puternică”, a mai spus dr Murguleț.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau